Komentarze: Szatan grasuje w Hollywood. Diabelskie kreacje aktorskie

Forum Inne Gry
Odpowiedz
21.03.2013 10:29
klaudyna
1
odpowiedz
klaudyna
60
Pretorianin

Komentarze: Szatan grasuje w Hollywood. Diabelskie kreacje aktorskie

Ja postawiłabym na Jacka Nicholsona w Czarownicach z Eastwick :)

21.03.2013 10:58
2
odpowiedz
Plane-iz_NPC
227
Legend

A ja na Rosalindę Celentano.

21.03.2013 11:03
sekret_mnicha
3
odpowiedz
sekret_mnicha
272
fsm

GRYOnline.plTeam

To ja dorzucę serialowego Marka Pellegrino (Supernatural), Szatana z South parku (wiem, że zupełnie nie ta poetyka, ale co tam :P) i Gabriela Byrne'a w End of days (ale tylko za pierwszą scenę w restauracji).

21.03.2013 11:09
4
odpowiedz
koobon
82
Legend

Generalnie filmowym (holiłódzkim) diabłom nieco brakuje charyzmy; albo aktorzy idą w pajacowanie (vide Al Pacino - przy okazji, "Adwokat diabła" to słaby film nie tyle przez Reevesa, który jest drewniany zawsze i wszędzie, a przez debilny scenariusz i Pacino, który gra jakby to była commedia dell'arte), albo w pozę figury woskowej (De Niro).

Z tego wszystkiego chyba faktycznie rola Celentano robi największe wrażenie.

21.03.2013 11:45
Ohayo
😈
5
odpowiedz
Ohayo
64
Nippon

W Bastionie King'a Randall Flagg był całkiem przyzwoitym szatanem. Tzn. z tego co pamiętam - oglądałem bardzo, bardzo dawno temu.

21.03.2013 15:04
wert
😊
6
odpowiedz
wert
204
Kondotier

Ja bym do tego grona dorzucił Film "Sprzedawca Śmierci" (Needful Things) i Max von Sydow jako szatan.

21.03.2013 15:43
7
odpowiedz
Koanton_NPC
152
Legend

[5]

Zgodnie z kanonem Kinga, Flagg był tylko sługą Karmazynowego Króla, który właśnie pełnił rolę tamtejszego Szatana.

Forum Forum Inne Gry
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl