Komentarze do wiadomości: „Wytrenowanie człowieka też kosztuje energię”. Sam Altman broni branży AI

Forum Technologiczne
Dodaj komentarz
24.02.2026 11:19
😒
1
1
odpowiedz
LokalnyRzezimieszek
14
Generał

Kolejny odklejony korpo bałwan

24.02.2026 11:22
elathir
1.1
2
elathir
118
Czymże jest nuda?

Czemu odklejony? Reklamuje swój własny biznes, oczywiście, ze nie można mu wierzyć w tej kwestii ale to nie odklejenie a marketing.

24.02.2026 12:11
1.2
Glock
92
Pretorianin

elathir Scam Altman to absolutny kłamca a teraz jeszcze odklejony, nie ma co mącić tego marketingiem.

24.02.2026 12:31
elathir
1.3
elathir
118
Czymże jest nuda?

Osoba odklejona nie wie, że gada bzdury, on może sobie doskonale z tego zdawać sprawę tylko kłamie i gra pod publikę.

24.02.2026 12:32
1.4
1
Elder Statesman
12
Centurion

elathir
Nie bagatelizowałbym tego, bo takie myślenie oznacza wprost zrównanie potrzeb związanych z zaspokajaniem potrzeb energetycznych infrastruktury AI z potrzebami energetycznymi ludzi. To jest już rozumowanie, które wprost prowadzi do traktowania jako realnego dylematu, czy w przypadku nagłej, ograniczonej podaży energii odciąć od prądu serwerownię AI czy dzielnice z budynkami mieszkalnymi i szpitalem. Grubo.

24.02.2026 12:37
elathir
1.5
elathir
118
Czymże jest nuda?

A czy ja to bagatelizuję?

Ja po prostu stwierdzam, że to co on mówi nie wynika z jego niewiedzy, odklejenia, zagubienia czy zwał jak zwał, a że robi to świadomie dla dobra swojego interesu, to że kosztem innych to oczywiste.

Po prostu ja tutaj nie widzę miejsca na usprawiedliwianie go tym, że gada bzdury i nie wie co mówi, bo on doskonale wie i wie jakie będą tego konsekwencje.

Tak więc jeszcze raz by wszyscy załapali:
To nie odklejka a świadome wprowadzenie ludzi w błąd poprzez manipulację w celu wyciagnięcia kasy

post wyedytowany przez elathir 2026-02-24 12:38:25
Forum Forum Technologiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl