To ja dodam też swoja opinię: Podrabianie cukierkowej grafiki z Heartstone to debilny pomysł niszczący klimat tej gry
Mistrzowsko to oni co najwyżej strzelili sobie w stopę, przyklepując decyzję o utrzymaniu gry w stylistyce chińskiej mobilki i zarżnięciu w ten sposób klimatu gry.
Szkoda, że nie postawili na bardziej brutalniejszą grafikę i gameplay. Nawet dodałbym takie fajne finishery kiedy jednostka całkowicie umiera. Wyobrażam sobie takie miasto robali ale w formie realistycznej z nutką obrzydliwości jak frakcja Nurgla w Warhammer czy Zergi ze StarCrafta.
Popatrzmy na herosów z lat świetności 3DO. Popatrzmy tutaj... Mistrzostwem jest ten artykuł w naciąganiu faktów jak gumy od majtek. Sama gra... Cóż... Szkoda gadać.
Grafika jak grafika, czlowiek pogra kilkadziesiat minut i sie przyzwyczai. W heroesach najwazniejsza jest plynnosc rozgrywki, prostota mechanik, nieskomplikowane talenty, ktore maja przelozenie na gre, mnogosc artefaktow i czarow.
Mam wrazenie, ze pole bitwy jest zbyt male, jednostki maja skrocone zasiegi, ale ostatecznie beda sie tloczyc na niewielkiej powierzchni i ilosc taktycznych rozwiązań bedzie przez to ograniczona.
Sam wygląd roju mi nie odpowiada, jednostki sa do siebie bardzo podobne, a przy tej stylistyce stojac obok siebie wygladaja tak samo i trudno je rozroznic. Przynajmniej ogladajac to na niewielkim ekranie telefonu.
No i to nic nowego, w heroes 6 inferno wygladalo juz jak robactwo.
Mam nadzieje, ze zawartosc bedzie bogata i roznorodna, a przy tym nie bedzie to wygladalo tak, ze ze stu czarow liczyc sie bedzie 8 najlepszych, ze stu artefaktow tylko kilka bedzie pozadanych. Heroes 3, mimo calej milosci do niego, w tym aspekcie wlasnie byl zrypany, hota cos tam poprawila, ale wciaz nie jest idealnie.
Czytam te komentarze i już wiem, że większość nawet gry nie dotknęła tz. dema. To są najlepsze Heroesy od lat, a grafika? Jak wychodził Heroes 3 to też narzekano na grafikę, że gorsza od Heroes 2 z czym akurat się zgodzę. Jednak skąd absolwenci gimnazjum czy ofiary reformy edukacji mogą to wiedzieć.
Miałem pisać komentarz, że zaraz się zlecą debile dla których jeśli gra nie będzie klonem 1:1 trójki to co by nie było w tej grze to ją zjadą, ale się spóźniłem bo już sporo takich komentarzy jest xD