Dzis premiera a juz w sieci lata hypervisor pozwalajcy obejsc denuvo i grac z opaska na oku. Ale chyba nie trzeba nikomu tlumaczyc ze uzywanie tego rowna sie z instalowaniem malware'u na poziome jajka os'u no chyba ze macie dedykowanego kompa do gier ktoremu nie ufacie bo ma windowsa i lezy w oddzielnym vlanie lub w ogole nie ma wyjscia na swiat. Tak tylko glosno mysle.
Z ciekawostki sprawdziłem tu i tam. Faktycznie jest tam piracki wersja RE9 o nazwie Hypervisor.
Problem polega na tym, że trzeba wyłączyć wszystkie zabezpieczenie PC, w tym BIOS, a to już duże ryzyko. Działasz na własne ryzyko. No, hypervisor to jakiś świeży gracz w świecie piraci. Wcześniej nie widziałem wśród pirackie gry z podpisem P2P, Rune, Empire, skidrow i tak dalej. Z nim nic nie wiadomo i trzeba na to uważać. Nie wszyscy piraci od złamanie DRM są tacy "uczciwi" i niektórzy z nich mogą wykraść Twoich danych.
Nie wszystkie pirackie gry są czyste, jak myślisz.
Już wolę kupić gry na STEAM za wyższe ceny niż otworzyć puszka Pandory.
Gdzie ja napisałem, że pirackie gry są czyste? Jak się je pobiera z pirackich stron, to oczywiste, że nie są, ale dziś tak piractwo nie wygląda. Pirat pobiera bezpośrednio ze stima. W 100% bezpiecznie.
Wersja Hypervison, to zwykła wersja zawierająca masę malewrów. Wrzuca to ta sama osoba - Tekone - znana w świecie piratów jako rozprzestrzeniacz malwerów w programach wszelkiego rodzaju.
Nie zawsze czytałem ze zrozumieniem na 100%, więc wybacz. Spokojnie, wyluzuj.
Wersja Hypervison, to zwykła wersja zawierająca masę malewrów. Wrzuca to ta sama osoba - Tekone - znana w świecie piratów jako rozprzestrzeniacz malwerów w programach wszelkiego rodzaju.
Dobrze jest wiedzieć. Dzięki za info.
P.S. Czy przypadkiem Tekone to nie Tenoke?
Większą inwazją na system jest Denuvo niż Hypervisor. Co więcej, ten pierwszy jest inwazją także na dyski SSD, więc sorry, nie będę ryzykował, wolę Hypervisora i to nawet na oryginale, niż Denuvo w tle
Jestem na samym początku z bonusa wybrałem strój Grace apokalipsa, mamy XXI wiek a koleżanka paraduje w tym stroju w
biurze i po ulicy, ludzie postęp technologiczno-graficzny poszedł tak niby do przodu a my ciągle gramy w amatorkę. Optymalizacja, grafika super ale są pewne braki już na samym początku.
To świadczy tylko o tym, że ludzie chcą wymagających gier liniowych z zagadkami, trudnymi przeciwnikami, fajnym klimatem i fabułą a nie kolejnego nudnego open worlda wypełnionego bezsensowymi znajdźkami i generycznymi questami.
W tym wypadku to siła marki i ciągła kampania marketingowa przed premierą także pudło, a taki kolejny nudny open world sprzeda się jeszcze lepiej niż RE czyli GTA 6.
To fakt, że wielu gry z otwarte światy są nudne. Nie każdy potrafi robić dobre gry co GTA i Red Dead Redemption, albo Elden Ring, Subnautica.
Ale pół-otwarte światy też nie są złe. Hollow Knight, Metro Exodus, Gothic 1-2 czy Dark Souls są dobre przykłady. Resident Evil 1 też miał pół-otwarty świat (można odwiedzić wielu pokoje w dowolnej kolejność) i dobrze na to wyszedł.
Ale zgodzę się z Tobą, że nie chcę więcej gry takich jak Assassin's Creed, bo robi to się nudne. W Wiedźmin 3 też miał za dużo pytajników i skrzynków z losowe looty, co tylko psuje rozgrywki.
Najmądrzejsza wypowiedź w temacie RE. W końcu ktoś to zauważył. Szacun i plus 1 oczywiście