Optymalizacja do dziś leży na pro w trybie wydajność
Czy funkcja "ekstrakcji" przedmiotów nie wpłynie negatywnie na eksplorację? To pytanie do ludzi, którzy grali już w to sporo.
Pytam, bo zazwyczaj w grach pozyskiwanie w ten sposób surowców powoduję, że zamiast chodzić po miejscach gdzie faktycznie te surowce mogą być i myśleć o tym (obozowiska przeciwników, kopalnie etc.) to bierzesz 10 srebrnych talerzy, klikasz "rozłóż" i masz 10 sztabek/bryłek srebra xD
*Chodzi o to, że w Wiedźminie 2 zbierałeś rzeczy na najlepsze mikstury, wytworzyłeś te mikstury a potem czekałeś... w jakim najlepszym momencie by się przydały - ten przeciwnik? a nie ten jest słaby, użyję na następnym. I tak w kółko :) No i za nim je użyłeś, to okazało się, że gra się skończyła :)
To samo jest w CD - zbierasz te materiały, i nie wiesz czy ulepszyć na tę broń czy możesz lepiej trzymać, bo może znajdziesz lepszą broń.
Nie powiem, że mnie to jakoś super 'boli', ale jest to ewidentne zaprzeczenie pierwotnym założeniom rozgrywki. Zwłaszcza, że tych artefaktów wcale nie jest bardzo mało w świecie gry, po prostu czasem trzeba było pomyśleć zanim ulepszymy broń czy pancerz, który ponosimy tylko przez chwilę.
Ehh dalej cisza o jakichkolwiek poprawkach w oświetleniu, dla mnie zdecydowanie największy problem tej gry. Staram się jakoś zaciskać zęby i nie zwracać uwagi na to co mi się potrafi pokazać na ekranie no ale nie zawsze się da. Oczywiście RR ON ale to nie naprawia wszystkiego.
Kolejny news i kolejny powód do tego, by poczekać z zakupem gry z jakiś rok i dopiero po tym czasie się tą grą zainteresować, nie dość, że będzie taniej, to jeszcze z znacznie bardziej rozbudowaną i ciekawszą zawartością.
Nie rozumiem tego... Mogę wiedzieć dlaczego robicie z czytelników debili?
Chciałbym chociaż znać powód pisania tych artykułów w taki sposób? To jest dramat, czytam od początku, przechodzę dalej i jest pisane o tym samym...
Ale jak ktoś wybitnie nie ogarnia łowienia to zawsze może po prostu wskoczyć do wody i dosłownie złapać ryby, tak złapałem już 3 legendarne.