Recenzja Assassin’s Creed Black Flag ResyncedInteraktywna mapa Gothic RemakeRecenzja The Sinking City 2GTA 6 prawdopodobnie pobije rekordy i sprzeda konsole
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: Widzowie coraz rzadziej zostają z serialami Netflixa na dłużej. Drugi sezon pokazuje skalę problemu

Forum inne
Dodaj komentarz
06.07.2026 13:49
1
1
odpowiedz
toyminator
103
Legend

Ale liczenie oglądalności w pierwszych tygodniach to głupota. Jest taka masa seriali, że ludzie po prostu nie muszą, albo nie chcą oglądać od razu. I obejrzą później, albo czekają aż będzie więcej niż jeden nowy sezon.
Albo widownia stała się znudzona. W sensie za szybko się nudzą. A też na następny sezon trzeba czekać tyle czasu, to ludzie zapominają ;D

06.07.2026 14:04
2
odpowiedz
1 odpowiedź
jako8
5
Pretorianin

Jest na to prosty sposób: wydawać wszystkie sezony na raz to ludzie będą oglądać i nie będą się zastanawiać czy pamiętają czy nie po roku...

06.07.2026 15:10
2.1
odpowiedz
Beneksor
22
Generał

jako8 To głupi pomysł z kilku powodów. Po pierwsze nie wiadomo czy serial widzom się spodoba, więc kręcenie go całego byłoby strzałem w stopę z ekonomicznego punktu widzenia. Po drugie produkcja jednego sezonu trwa z reguły rok, więc na premierę musiałbyś czekać kilka lat.

06.07.2026 14:13
3
1
odpowiedz
5 odpowiedzi
Duoldel_NPC
9
Pretorianin

Dr House, 8 sezonów, w każdym poza jednym ponad 20 epizodów. Każdy sezon ocena ponad 8. Da się zrobić serial który przyciągnie ludzi i będzie dobrze oceniany. Netflix po prostu wypuszcza te seriale najniższym kosztem. Idzie w ilość a nie jakość. Tak wygląda sztuka sterowana $ mającym iść do kieszeni osób, które mają tą sztukę w d...pie. Eee tam, ten aktor jest za drogi, ten scenariusz jest dla zbyt wąskiego grona odbiorców, tu przycebulmy $ na scenografii, tu użyjmy taniej kamery, ten dialog wydłużmy, tą scenę zróbmy tak, żeby ktoś z IQ 70 ją zrozumiał, ten dowcip obrazi płatki śniegu, tu wrzućmy geja, a tu murzyna. Treści na 2 epizody rozciągnięte na cały sezon. Szkoda na to czasu.

06.07.2026 14:40
3.1
1
odpowiedz
toyminator
103
Legend

MadTrigger Każdy sezon ocena 8, ale coraz mniej głosów na tą 8. Więc jeśli z tego oceniać popularność to tak średnio, bo każdy sezon ma coraz mniej głosów :)
A Dr House wyglądał następująco.I zacznijmy też od tego, że w tamtych czasach, nie wiele leciało naprawdę dobrych seriali.
Popularność tego serialu rosła od 1 do 3 sezonu. 3 sezon miał peak oglądalności prawie 20 mln osób. Od 4 sezonu(dalej świetna oglądalność) zaczęła spadać;) Ostatni sezon to już tylko niecałe 9mln. Serial może być dobry, ale nawet połowa przestanie go oglądać od pewnego momentu. Ja np odpadłem po 5 sezonie Dextera. I nie mam zamiaru oglądać nowych dexterów, bo stwierdziłem, że ten serial nie ma nic nowego do zaoferowania. Stał się zbyt schematyczny. A np przykład gry o tron (która nigdy nie miała takiej oglądalności jak dr House, ale to dane z USA) co sezon miała większą oglądalność, mimo gorszych ocen:) Breaking bad ma bardzo wysokie oceny, a oglądalność raczej niska. Dopiero sezon ostatni miał skok do 6 mln i finał 10 mln. Problem jest liczenie oglądalności w jakimś tam okresie. A same oceny też bezsensowne, bo niektóre seriale mają tylko 1000 ocen w którymś tam sezonie.
Teraz mamy takie pokolenie, i takich ludzi, że jak serial ich nie wciągnie w ciągu chwili, to nie oglądają dalej.

06.07.2026 15:01
3.2
odpowiedz
Duoldel_NPC
9
Pretorianin

toyminator Tak, dekster popsuł się okrutnie, też nie zobaczyłem dalszych zezonów i nie zamierzam. Co do nowego pokolenia to nie należę do niego. Mam sprawdzony lepszy spoób. Nie szukam seriali do oglądnięcia, prostu nawet nie zaczynam oglądać jak ktoś FIZYCZNY z kim rozmawiam osobiście, kogo rad słucham mnie nie przekona :D Wtedy daję serialowi małą szansę. Nie ma zbyt wielu osób których rad słucham więc ostatnio oglądam Futuramę i jest tam wszystko czego potrzebuję :) Sarkazm, dowcipy z czasów kiedy płatki śniegu nie decydowały z czego się śmiać, historie których realności i trzymania się kupy nie trzeba analizować, zero złych emocji, czysty relaks.

Np. wczoraj oglądałem taki epizod.
Fry (zanim został zamrożony) przychodzi do studia i ogląda kawałek serialu z operatorem kanału tv.

Sędzia: Przypomnę pani, że to nieetyczne spać z własnym klientem. Jeśli zależy pani na sprawie, musi pani spać ze mną.
Adwokatka: Wysoki Sądzie, nie wypada proponować takich rzeczy prawniczce w sądzie, ale to jest wspólna łazienka.
Sędzia: Oddalam
Nagle drzwi od jednej z kabin się otwierają, głowę wystawia protokolantka z maszyną do pisania i mówi "Powtórzycie ostatnią część"

Po zobaczeniu i usłyszeniu tego zaskoczony mózg się poddaje, po prostu akceptuje absurd i wbija na luz.

Fry rozlewa browara na elektronikę i sygnał się urywa. Tysiąc lat później ufoki na odległej o 1000 lat świetlnych planecie nie mogą dokończyć, przylatują na ziemię, rozwalają wszystko dookoła i żądają dokończenia serialu :D

post wyedytowany przez Duoldel_NPC 2026-07-06 15:26:20
06.07.2026 15:13
3.3
odpowiedz
toyminator
103
Legend

MadTrigger A mnie się Futurama nie podobała. Niby mój styl, ale po obejrzeniu 3 sezonów, dalej nie oglądałem. Pora na przygodę to samo. Nie są to złe serie, ale nie czułem chęci żeby to oglądać dalej. Teraz z takich dłuższych nadrabiam Archera. I niby wszystko pasuje, ale po 5 sezonie, nie chce mi się tego już oglądać.

06.07.2026 15:27
3.4
odpowiedz
Duoldel_NPC
9
Pretorianin

toyminator :/ to 3 odcinek 2 sezonu. Mówisz, że kryzys dopiero przede mną?

06.07.2026 15:42
3.5
odpowiedz
toyminator
103
Legend

MadTrigger Nie wiem;) Mnie się po prostu znudziło. Po prostu mam inne lepsze seriale do obejrzenia. Może kiedyś wrócę do Futuramy i Pory na przygodę.Archera może też skończę.

06.07.2026 15:31
4
4
odpowiedz
Probitas
16
Centurion

Gdyby nowe sezony wychodziły co rok, max półtora to by ludzie chętniej oglądali. Po 2/3 latach to ludzie już mogą po prostu stracić zainteresowanie daną produkcją. Już nie mówiąc o tym, że decyzję o kasacji serialu potrafią podjąć tydzień, dwa od premiery. Po co mam coś zaczynać oglądać, jeśli nigdy nie poznam zakończenia? Zamiast nowego serialu o niepewnej przyszłości, mogę włączyć sobie jakiś serial który już został zakończony.

06.07.2026 17:14
5
1
odpowiedz
Hegeto
10
Centurion

Najpierw musi powstać dobry pierwszy sezon, a wygląda coraz bardziej na to, że scenariusze seriali piszą 5latkowie, alo AI

06.07.2026 21:26
6
1
odpowiedz
dbq
35
Pretorianin

zaorali terminatora,archiwum 81,zrobili syf z wiedzmina drugiego sezonu nie dalem rady dokonczyc. Nigdy juz nie wykupie tam subskrybcji obejrzalem stranger things, dark i cyberpunka anime:) Moze jeszcze filmy z Sandlerem spoko reszta to popluczyny.

post wyedytowany przez dbq 2026-07-06 21:27:10
06.07.2026 21:49
Saroy
7
odpowiedz
Saroy
55
Centurion

Dla mnie problemem jest ogromna przepaść czasowa pomiędzy kolejnymi sezonami rozmaitych seriali. Aby nadal być w temacie, muszę ponownie wrócić do poprzednich odcinków, a nawet całych wcześniejszych sezonów. A czas wolę poświęcić na coś nowego, zamiast ponownie oglądać wcześniejsze odcinki... Być może rozwiązaniem byłoby tak skonstruowanie pierwszych odcinków nowych sezonów, aby dokonać przypomnienia fabuły wcześniejszych odcinków?

07.07.2026 05:59
amfa24
8
odpowiedz
amfa24
98
Konsul

Premium VIP

Dlaczego jestem zmęczony netflixem, po pierwsze dramat dramat dramat dramat i kropla ... skałę wkółko to samo. Jestem znudzony serialami w których na przemian 2 aktorów prowadzi monologi. Fabuła rozwija się powoli lub wcale, zwroty akcji bywają podzielone na kilka odcinków w jednym się zaczyna i jakaś jebana retrospekcja co było wcześniej i znowu pierdolenie 2 aktorów .... Jak bym chciał oglądać teatr to bym poszedł do teatru tam często są 1-2 osobowe monologi na scenie. Za dużo rozmów za mało akcji. Dlaczego wracam ciagle do seri star trek lub gwiezdne wrota bo tam historia ma sens i jest 1000 razy ciekawsza jak w większości produkcji netflixa.

07.07.2026 07:33
Mio Chibana
9
odpowiedz
Mio Chibana
3
Legionista

Kontynuacje mają obcięte budżety, wychodzą nieregularnie, spadek jakości jest wyczuwalny tak w scenach jak i w fabule… Po co zaczynać w ogóle oglądać? Jeszcze historii potem nie dokończą bo skasują serial. Anime nie przedłużą na kolejny sezon to sobie novelkę albo mangę doczytał, a streamingi? Płacić i zostać na lodzie – podziękuję. Od czasu Gry o Tron i spapranego finału nie zaczynam seriali.

07.07.2026 14:00
10
odpowiedz
Benekchlebek
40
Senator

U mnie z Netflixa póki co jedyny serial, który oglądam do dziś, to Outer Banks. Natomiast z nową umową Orange dostałem konto na Amazon Prime,ale tam kompletnie nie ma nic, co by mnie interesowało

post wyedytowany przez Benekchlebek 2026-07-07 14:01:01
Forum Forum inne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl