Wyglada mega generycznie. Doslownie nie ma w tym trailerze nic co dawalo by grze jakas wlasna tozsamosc. NIe wiem czy jest tu jakikolwiek handcrafted asset uzyty lol.
Do tego buzzwordy "tworcy D1 i D2" i nostalgia bait, a wszystko wyglada jak zywcem wyciagniete z D3/D4 (na czele z itemkami, ich wygladem i statami na tychze oraz na postaci).
I ten tani ripoff cover artu z D2 na koniec... ("Odgapimy szykieletora diabolo, ale zmien troche zeby sie nie kapli!" "Dalem kolor inny i MROCZNE RUNY na czole... bedzie?" "No pewnie ze bedzie... pora na CSa!")
Panie, dej pan spokoj.
Dla mnie wszystkie te gry wyglądają tak samo. W D1 i 2 mocne były lokacje, nie wiem jak to określić ale czuło się różnice między kryptą, lochem, bagnem itd. W D3, D4 czy POA2 mam wrażanie, że mapki to właściwe tylko inne skórki mają. Może jeśli gra będzie miała fajne mapy i dobry klimat to mnie zainteresuje, ale raczej stawiam, że pójdą w stronę hardcorowych graczy i będą się liczyły tylko sposoby zdobywania większych cyferek.
Faktycznie, zaskaująco kiepsko wizualnie się to prezentuje. Trochę trąci "mobilką". Nie tego się spodziewałem po ex-Runic Games. Niemniej jednak to pre-alpha, być może coś z tego jeszcze będzie. "Optyka" to nie wszystko..
Ja nic innego nie odpalam jeśli chodzi o ten gatunek niż diablo - próbowałem ale jeśli mam ochotę na coś takiego to tylko diablo