Komentarze do wiadomości: Weteran Fallouta, Wasteland i Arcanum nie ma wątpliwości: nowe RPG to jego „najbardziej złożona gra”. Twórcy Clockwork Revolution „komplikują sobie zadanie”

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
05.12.2025 20:43
1
1
odpowiedz
LokalnyRzezimieszek
14
Generał

Gra FPP z elementami RPG nie jest grą RPG...

W tą gadkę, że to "najbardziej złożona gra" też bym nie wierzył, bo to zwykły marketingowy bełkot.

05.12.2025 21:31
DexteR_66
2
odpowiedz
DexteR_66
16
Generał

Premium VIP

Czekam bardzo mocno na tę grę. Już po pierwszym gameplay trailerze wiedziałem, że nie będę mógł się jej doczekać. Brian Fargo jeszcze nigdy mnie zawiódł i mam nadzieję, że tak będzie i tym razem.

05.12.2025 22:27
WeCreateWorlds
3
2
odpowiedz
WeCreateWorlds
10
Konsul

Może bełkot, a może nie, ale Brianowi Fargo jako tako wierzę.

Przypominam Wastelands 3 - nie dokończyłem jeszcze, ale gdyby poziom grafiki w W3 był taki jak tu... to chyba mielibyśmy pierwszy tytuł, który bez problemu detronizowałby New Vegas.
Wastelands 3 miały to co najbardziej cenię, o czym dziś pisze w kilku wątkach - charyzmatycznych antagonistów, z którymi jednak możemy też z reguły podjąć współpracę (albo podchodząc do tego inaczej - w grach mamy kilka frakcji, których gra nie różnicuje moralnie - wedle naszego wyboru możemy wybrać, komu pomożemy a przeciwko komu wystąpimy) .
Natomiast to co mnie po pewnym czasie odrzuciło w W3 to męczące długo wlekące się turowe walki i brak zbliżeń na twarz i voice actingu przy większości dialogów. Niestety współczesne AAA mnie do tego przzywyczaiły, a i z wiekiem nie coraz mniej chce mi się czytać wielolinijkowe walls of text. W W3 było tego sporo.
BTW sam Brian pojawia się tam jako drugoplanowy antagonista :)

Ale co do Clockwork niepokoi mnie motyw podróży w czasie - to duże wyzwanie / szansa na wielką katastrofę scenariuszową.

06.12.2025 11:28
4
odpowiedz
Halabarda Geralta
28
Konsul

Kiedy premiera?

06.12.2025 11:31
5
1
odpowiedz
katai-iwa
64
Legend

Gierka wygląda jak The Outer Worlds w klimatach steampunkowych.

06.12.2025 22:27
Silvaren
6
odpowiedz
Silvaren
7
Konsul

Zmieńcie to Arcanum na Bard's Tale, bo trochę wstyd. Chyba że był weteranem Arcanum jako gracz, jak pewnie sporo osób tutaj ;p

Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl