To była gra, którą kupiłem w Empiku, kompletnie nie wiedząc czym jest. Spodobała mi się klimatyczna okładka, cena było dobra no i miała wymagania które ogarniał ówczesny komputer. Technicznie trochę wkurzała ale jak na pierwszy poważniejszy horror w jaki grałem sprawdziła się bardzo dobrze.
Mam do tej gry duży sentyment, ponieważ był to tak naprawdę pierwszy survival-horror, w jaki grałem. Klimat wciągnął mnie bez reszty (szczególnie pierwsza połowa), mimo, że gra potrafiła dać się nieźle we znaki z powodu błędów, niedoróbek technicznych oraz dość wysokiego poziomu trudności.
Jak już to tylko głównie takie gry powinny dostawać remastery lub remake.
Co za przypadek. Akurat ogrywam ten tytuł. Bardzo amnesiowy na początku, potem zamienia się w strzelankę, ale w każdym aspekcie dostarcza mnóstwo radochy.
Pamiętam tę grę. Była super, ale nierówna. Do momentu uzyskania broni atmosfera zaszczucia nie do podrobienia. Potem już było trochę tak jakby za łatwo.
I nawet nie wspomniano o https://store.steampowered.com/app/2760560/Cthulhu_The_Cosmic_Abyss/ która właśnie miała premierę?