Nie wiem czy kara do celności nie powinna tutaj być nakładana. Już miałem takie akcje, gdy strzelam w stadko snajperów bo ci tłuką we wszystko co przebiega przez ulicę. Otrzymują jakieś gów*iane obrażenia jakbym z kulek plastikowych strzelał, a oni jeszcze mogą (ciągle dostając na twarz) sobie wycelować i mnie zdjąć. Gram wsparciem i lubię rozłożyć się ze sprzętem i (właśnie) powspierać ogniem a jestem skazany na porażkę ostatecznie.
To tylko jakiś idiota to medycznie stwierdzony idiota mógł wpaść na taki pomysł jak był szefem takiego deva on by mi pokazał taką mechanikę do gry to by poleciał od razu z roboty.
Dalej jest to bez absolutnie żadnego sensu, mechaniki BF-a są nieprzemyślane.
Ogień zaporowy wyłączający odnawianie zdrowia to komunizm dzielnie walczący z problemami nieznanymi w innych ustrojach.
Nie ma to żadnego sensu, nie da się prowadzić ognia zaporowego bo świecisz się jak lampka na choince, każdy widzi twoją pozycje a przy ciasnocie map, po sekundzie zostaniesz ściągnięty, zwłaszcza przez typa, wobec którego taki ogień prowadzisz. Ty nie wiesz gdzie on jest, on wie gdzie ty jesteś z precyzją co do milimetra.
A mechanika rozwiązuje problem bardzo szybkiej regeneracji zdrowia, problem którego nie powinno być, zdrowie powinno regenerować się tylko w niewielkiej ilości, jak w BFV do jakichś 30% a resztę tylko apteczką.
Ogień zaporowy powinien natomiast rozmazywać obraz i zmniejszać celność, tak jak to robił w BF3 czy BF4, tylko wtedy to miałoby sens.
Na chwilę obecną cała ta mechanika to jeden wielki shit, rzecz która NICZEGO nie zmienia w sposobie gry bo przez charakterystykę map nie da się jej używać ani nie ma po co jej używać.
Człowiek pod presją nic nie traci poza automatycznym odnowieniem życia, więc działa tylko na tych co zostali ranni.
Ale powiedzmy, że ktoś jest ranny i co to zmienia? Jeden musiałby strzelać, inni flankować - znowu na tej charakterystyce map nie da się tego robić, bo są za ciasne i mocno korytarzowe.
Też mi się wydaje, że zmniejszenie celności to lepsze rozwiązanie. Że komuś po 5 sek się nie odrodzi zdrowie? To jest detal, a 5 sekund w jedną, czy w drugą. Ogólnie te 5 sekund to bardzo mało i właśnie to coś odwrotnego, czego oczekiwałbym po BF. Czy w 6tce jest przynajmniej tryb hardcore, czy dali sobie spokój całkowicie?
W grze w ktorej giniesz od jednej serii mam sie pierdolic w strzelanie po scianach zeby ktos sie nie uleczyl?