Tymczasem ja, który 90% gier kupuje tylko na promkach za max 150zl. Gry mogą kosztować i 500zl, ja i tak kupię dopiero w rozsądnej cenie do 150zl max na wyprzedażach. A jesli nie, to i tak mam juz mnóstwo gier, ktore zapewnią mi dobrą rozrywkę i wcale nie potrzebuje do tego nowych tytułów.
Trzeba być nienormalnym aby za ponad 90% dzisiejszych gier płacić więcej niż 50 zł, a co dopiero ponad 100 zł.
Moim zdaniem najbardziej ekonomiczne jest polowanie na promocje w cyfrze, potrafią być niewiele gorsze niż np. steamowe.
Sam też tak robię i na premierę bardzo rzadko kupuję. Więcej niż 200 pln nie dam. Ostatnio tyle dałem za BF6 na premierę, a najdroższa grą na PS5 byłBaldur 3 za 280 pln
Po likwidacji Bluepoint Games niech sami sobie zabiorą premiere ... Myślą że jak będą robić podwyżki to ludzie dalej będą kupować? Sony przez to że straciło realną konkurencje nic totalnie nie robi a my straciliśmy bardzo dobre studio Bluepoint Games ...
bo zrobili jedną grę ktora obrosła w legendę? przestańcie już biadolić o tym
Nie dość że te gry drogie, to jeszcze niedopracowane. Po co kupować na pierwszego, jak teraz to beta tester? To jak iść do newbie dzi.ki i zapłacić jej za lekcję dymania będąc pro. Tak było z wieloma tytułami już, ludzie się napalają, płacą sporo kasy i rozczarowanie, że to takie, tamto siakie, a studio łyka, przykleja łatę albo i kilka i można kupić w wyprzedaży po poprawkach.
Kto dzisiaj kupuje ps5 dla gier od Sony. No taka prawda. Przeciez tytulow dedykowanych to jest tyle co kot naplakal. Ja mam ps5 dla GT7 i koniec. No, ale wiekszosc na ps5 gra w gry multiplatformowe. Jakbym nie mial kompa to do tego by mi sluzyla ps5.
Tak tak, niech podnoszą ceny extra i premium. Szybciej padnie, razem z game passem.
To jest jedynie pretekst do dymania graczy.
Po co podnieść cenę stacjonarnej konsoli o 30$, gdy można podnieść ceny usług i prowizję od każdej sprzedanej kopii gry. Pazerność korporacji nie ma granic.
Jedyne wyjście, drugie nie kupować,
jak dobrze cholera że nowego lapa kupiłem we wrześniu ubiegłego roku bo dziś ten sam 1000 złociwszy droższy.
Ok, skoro zaczyna się akcja 'większe dojenie graczy' przez Sony, to najlepsze wyjście - nie wchodzić.
A może sięgną do oszczędności itp? A nie to przecież biedna firma... jakże tak...
Ale biadolicie... Przy tych cenach podzespołów, to NIE ma lepszej opcji jak PS5 PRO na przykład. Mam PS5 Slim z napędem i jestem zadowolony. Ostatnio kupiłem VR2 - coś niesamowitego! Gdybym nie miał tej konsoli nie mógł bym doświadczyć tak wspaniałej gry jak Death Stranding 2!
Aha czyli chcą nie wydawać gier na PC i jeszcze podnosić ich ceny i tego śmiesznego abonamentu? Niech się wypchają w takim razie, sami sobie wpakowali gwóźdź do trumny!