Komentarze do wiadomości: „Rywalizujemy z Hollywood i Disneyem”. Remake One Piece od Netflixa powstaje, aby dostosować anime do nowych pokoleń

Forum Inne Gry
Dodaj komentarz
20.03.2026 11:25
Mangas
1
2
odpowiedz
Mangas
5
Centurion

O ile jestem za remakiem, to zastanawiam się jak twórcy chcą do niego podejść. Jeśli nowa wersja będzie miała w założeniu rozwleczenie całości, tak jak obecna seria, to nie ma to sensu, bo zanim stworzą całość, minie kolejne 25-30 lat. Dobrze byłoby gdyby nowy serial trzymał się mangi tak bardzo jak to tylko możliwe. Przy obecnie opublikowanych 1161 rozdziałach mają na czym pracować, ale na ile to tylko wykonalne, bez szkody dla fabuły, ograniczyłbym liczbę odcinków do możliwego minimum. 
Osobiście nie znam nikogo kto obejrzał wszystkie odcinki OP, nie wspominając już o tym by pamiętać co się w nich działo, bo to po prostu nie możliwe - jest ich za dużo.

20.03.2026 13:12
1.1
1
toyminator
98
Senator

Mangas Z tego co aktualnie wiadomo:
Nowa wersja ma być +16. Czyli bardziej krwawo. To co w aktualnej serii było zmienione, albo złagodzone(właściwie dalej jest w miarę krwawa, ale nowa wersja ma być jeszcze bardziej, bo idzie od razu na streaming,więc nie musza się telewizyjnymi pegi przejmować) 
Ma być bardziej wierna mandze. Znaczy się ta seria co leci od lat, jest bardzo wierna. Ale początkowe odcinki, chyba aż do Marfineford, miały pewne rzeczy usunięte(ale mało znaczące) i trochę zmienione w stosunku do mangi, ale też to były takie mało ważne rzeczy.
Nowa wersja ma być w 100% taka jak manga. Do tego usunięte fillery, przedłużacze(wiesz o o co chodzi, jak każdy się dziwi po tysiąc razy ;D) Na minus usunięte będą pewne śmieszne sceny z Sanjim i Zorro, bo parę gagów było dodanych w anime. No chyba że zostawią.
Więc cała nowa seria, ma być DUUUUUUŻO krótsza. Na jeden odcinek chyba 3 rozdziały z mangi pójdą, albo nawet 4. Więc cała seria, powinna skrócić się do maks 300 odcinków Według doniesień.

20.03.2026 13:15
1.2
toyminator
98
Senator

Mangas Jak niemożliwe? Przeczytałem mangę, obejrzałem każdy odcinek. I pamiętam większość. Teraz oglądam serial, i widzę co zmienili,a co jest takie samo. Za to teraz jak coś oglądam od covidu, to mam problem z zapamiętaniem, nawet jak coś oglądałem dopiero tydzień temu XD

20.03.2026 13:25
Mangas
1.3
Mangas
5
Centurion

toyminator 16+ będzie idealne. No i taki rozmiar serii jest do przełknięcia, a aktulna seria wciąż powstaje i zapewne powstawać będzie, więc odcinków stworzą nie wiadomo ile. Na usunięciu samych fillerów sporo zyskają.
Co do drugiego komentarza, to może faktycznie to ja już się za stary robię i zaczynam cierpieć na "pamięć złotej rybki" :).

post wyedytowany przez Mangas 2026-03-20 13:31:07
20.03.2026 23:34
1.4
toyminator
98
Senator

Mangas No ja też już bliżej 40 niż 20 ;D Z One Piece jestem na bieżąco chyba od 11 lat mi sie wydaje. Nadrobiłem jak byłem młodszy, i więcej miałem czasu. Teraz czym coś dłuższe, tym mniej mi sie chce oglądać. Takich tasiemców już nie mam. Detektywa Conana nawet nie zaczynam ;D Ale to mnie na szczęście nie jara. W zeszłym roku w uj czasu zajęło mi obejrzenie wszystkich sezonów Jojo Bizzare,ale było warto...kiedyś obejrzałbym to w krótszym czasie. I właściwie na razie sporo pamiętam, ale to dopiero rok,widocznie coś musi być naprawdę dobre żebym zapamiętał więcej. 
Z długich rzeczy do obejrzenia, został mi tylko Hajime no ippo z takich staroci. 40godzin...
A z starszych seriali tylko doktor who też sporo do oglądania. 10 sezonów, bo widzę oceny 3 ostatnich i się za nie nie zabieram. I w sumie tyle.

21.03.2026 03:02
1.5
Pr0totype
179
Generał

toyminator Ja w sumie już nie pamiętam kiedy zacząłem, ale wiem że było około 350 odcinków :D Teraz oglądam co 10-20 nowych odcinków. Jeśli chodzi Hajime no ippo, to co prawda dawno temu oglądałem, ale to tak szybko zleciało, że zanim się obejrzałem, był już koniec, a humor i walki są świetne :)

Forum Forum Inne Gry
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl