Komentarze do recenzji: Recenzja Styx: Blades of Greed. Charakterny goblin powraca w skradance, która nie wykorzystuje w pełni jego potencjału

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
24.02.2026 13:32
1
odpowiedz
Probitas
10
Legionista

Backtracking? Ok, przestaje czytać i interesować się tą grą. Imo jest to czyste lenistwo i pójście na łatwiznę devów, a dla mnie jest to nudne i męczące.

24.02.2026 14:17
1.1
2
Felo74
133
Konsul

Probitas Backtracking jest w tej grze od cz. 1. Nie za bardzo wiem skąd to zaskoczenie.
Różnica taka, że w cz. 1 to było po prostu przechodzenie tych samych poziomów od tyłu z inaczej rozmieszczonymi wrogami. To faktycznie był chamski backtracking.
W cz.2 było już tak, że były swego rodzaju "huby" gdzie byłeś czasami na tej samej ogromnej mapie, ale musiałeś w inne miejsce przejść i całkowicie innymi drogami.
W cz.3 jeszcze nie grałem ale słyszałem, że jest to podobnie zrobione co w cz. 2. Jeżeli obawiasz się tego, że będziesz musiał znowu przechodzić to samo i zabijać tych samych wrogów to raczej ci to nie grozi.

24.02.2026 14:50
RoyPremium
2
odpowiedz
RoyPremium
29
Konsul

To jest naprawdę słaba seria. Za dużo tu magii w porównaniu z pierwszą grą ze Styxem. Design poziomów raczej liniowy jest, a działanie niewidzialności to jakiś bezsens, znaczy no nie działa po prostu.

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl