Komentarze do wiadomości: "Nawet POE2 nie było tak trudne jak Diablo 2 v1.00”. Gracz odpalił Diablo 2 w najczystszej formie i wywołał atak nostalgii

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
20.11.2025 12:19
1
odpowiedz
Darek1785
3
Pretorianin

Potwierdzam i też to odkryłem przez przypadek bo grałem w Diablo 2 zaraz po premierze gdy nie było jeszcze dodatku i bardzo dobrze pamiętałem, że gra była trudna zwłaszcza główni przeciwnicy na koniec rozdziałów typu legendarny pod tym względem Duriel, a nawet pierwsza Andariel.
Natomiast gdy wróciłem do Diablo 2 z dodatkiem kilkanaście lat po premierze to gra na najnowszej wersji była już kompletnie inna pod względem poziomu trudności i nawet trudno było zginąć.
Jeszcze w tym lub poprzednim roku odkryłem wersję demo Diablo 2 i tam też rzeczywiście gra jest trudna, a zawiera tylko pierwsze dwie misje gdzie już na cmentarzu czuć dużo wyższy poziom trudności niż jest to teraz.

20.11.2025 12:47
DocHary
2
odpowiedz
DocHary
83
Unclean One

To już wiem czemu tak słabo mi szło. Nie tłumaczy to jednak debilizmów z mojej strony jak wyskoczenie na Diablo ze zwykłym long swordem bodajże 1-19 dmg + trochę ssania. Poza tym grałem pallym, w którym totalnie skopałem drzewko i nie miałem pojęcia jak działają aury. Generalnie pierwsze spotkanie z Chaos Sanctuary, to była trauma, ale właśnie tak się rodzi późniejsza nostalgia.
Przypadkowo (bo nie byłem fanem D1) dostałem pirata od kumpla na początku lipca jakoś po premierze i zacząłem grać z ciekawości. No i się zaczęło.

post wyedytowany przez DocHary 2025-11-20 12:51:11
20.11.2025 13:31
3
odpowiedz
1 odpowiedź
Bezi2598
159
Legend

Dodatek do D2 zrujnowal to co jest dla mnie najwazniejsze w tego typu grach czyli loot.

Zamiast randomowych dropow wszyscy grali w takim samym gearze zlozonym z rune wordow i unikatow, randomowe dropy przestaly miec znaczenie. Runewordy to byl protoplasta setow z Diablo 3.

Wprowadzenie charmow. Power w zamian za usuniecie miejsca w ekwpiunku? No po prostu glupie.

Nie jestem tez fanem mercenaries ktorzy zostali w dodatku rozbudowani.

Fajnie jak by byla wersja gry bez tych elementow ale z reszta contentu dodatku.

post wyedytowany przez Bezi2598 2025-11-20 13:33:09
20.11.2025 14:03
Iselor
3.1
Iselor
42
Senator

A ja uwielbiam właśnie LOD, ale może t wynika z tego że gram typowo pod single player.

Mercenaries to już w ogóle bajka, Łotrzyca to jest moja ulubiona postać w cRPG ever, na niej wzoruje wszystkie babeczki jakimi gram we wszystkich cRPG więc rozwój najemników (ekwipunek, przechodzenie z aktu do aktu) to była magia.

Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl