Pamietam to jako ciekawostke ktora krazyla po szkole. Smialismy sie ze wojsko bedzie pracowac na PS2 i kazdy czolg bedzie wyposazony w konsole. Dobre czasy

Czytam ten artykuł i mam wrażenie, jakbym nie rozumiał tekstu pisanego albo nie mógł znaleźć stojącej za całym wydarzeniem logiki. Może to niewyspanie, może to artykuł napisany na podstawie 2 zdań z obszernego wywiadu? A może błąd w tłumaczeniu? A może jedno, drugie i trzecie?
Developer otrzymał devkit PS2 z opóźnieniem z obawy o wykorzystanie przez wojsko procesora PS2.
- dlaczego dev z Japonii nie mógł otrzymać na czas tego devkita od Japońskiej firmy?
- jest wspomniane o ograniczeniach eksportu - dlaczego wysyłano mu devkita na hawaje, gdy był tam tylko na wakacjach? Przecież mogli mu podesłać do biura/domu w Japonii, aby po wakacjach sobie sprawdził.
No to robimy ten, no - risercz.
i tutaj przychodzi z rozwiązaniem, cały na zwycięsko artykuł źródłowy, w którym to redaktor Famitsu pyta Kazuhiko Aoki w obszernej rozmowie na wiele tematów, czy zaprojektował dany etap gry PO PRZEPROWADZCE na Hawaje. Sprawdziłem oryginalny tekst na tłumaczeniu automatycznym przeglądarki oraz translatorem googla - za każdym razem ten fragment zwracał informację o PRZEPROWADZCE, a nie wakacjach! Fragment o devkicie PS2 jest kilka pytań później.
A to całkowicie zmienia sens tekstu i sprawia, że jest on logiczny, dlaczego japoński dev nie mógł dostać japońskiego sprzętu do swojego japońskiego biura i obowiązywały go ograniczenia eksportu - bo się czasowo wyprowadził na Hawaje nadal pracując dla japońskiej firmy.
To ilu jest tych "legendarnych"? Jest jakaś rozpiska tierów na normalnych, magicznych, rzadkich itd?
Mój wykrywacz AI powiedział mi, że na 90% artykuł powstał z wykorzystaniem AI.
Jakim trzeba być lebrem , żeby na pałę tłumaczyć artykuł w AI i nawet go nie przeczytać. Co najgorsze dostać za to pieniądze!! Panie Redaktorze, szkoda gadać. Może warto poszukać innej pracy. Takiej gdzie nie będzie Pan mógł używać modeli AI?? Polecam biedronkę. To i tak szczyt Pana możliwości.