Według szefa NVIDII jego firma może teraz zrobić znacznie więcej. Wcześniej 1 miliard linijek kodu był pewnym wyznacznikiem, ponieważ tylko tyle można było stworzyć przy zatrudnionych programistach. Dzięki AI Jensen Huang celuje w biliony linijek kodu.
To teraz ciekawe czy te "biliony" linijek kodu będą faktycznie składać się ze zoptymalizowanego kodu, dopasowanych algorytmów itd. bo nie sztuką jest pisać kolejne linijki programu które coś robią, tylko szkoda, że nie zawsze to wygląda tak jak powinno.
Czy ten oszołom w kurteczce i jego pracodawcy też będą nadzorowani i poprawiani czy ta Kapo AI będzie tylko dla plebsu?
cały czas to ai, tamto ai. A w rzeczywistości ai nie radzi sobie jakoś specjalnie dobrze, są problemy, a przecież ai miał je rozwiązać. Takie wspaniałe narzędzie, a jednak ciągle coś nie wychodzi xd.
Problem w tym, że sam zaczyna w to wierzyć...
Według szefa NVIDII jego firma może teraz zrobić znacznie więcej. Wcześniej 1 miliard linijek kodu był pewnym wyznacznikiem, ponieważ tylko tyle można było stworzyć przy zatrudnionych programistach. Dzięki AI Jensen Huang celuje w biliony linijek kodu.
To teraz ciekawe czy te "biliony" linijek kodu będą faktycznie składać się ze zoptymalizowanego kodu, dopasowanych algorytmów itd. bo nie sztuką jest pisać kolejne linijki programu które coś robią, tylko szkoda, że nie zawsze to wygląda tak jak powinno.
Typowe "korpo" myślenie, gdzie wg nich ilość=jakość a jak jest naprawdę to wiadomo, i jak gówno walnie w wentylator to szukają winnych wszędzie tylko nie u siebie.
No i tak to właśnie wygląda kiedy typy, którzy nie znają się na niczym innym niż tylko ekonomii, przejmują władzę nad firmą, której działanie w ogóle nie pojmują i jeszcze w dodatku myślą, że coś wiedzą, a potem robią takie bzdury xD.
Czyny korporacji w dziedzinie oprogramowania zaprzeczają Twoim słowom.. Projekty się rozrastają o niepotrzebne nikomu funkcje od lat. Jeszcze na długo zanim sie pojawiło sie AI...
Miejmy nadzieję, że era AI w programowaniu zakończy okres hegemoni gównooprogramowania. Tym, że użytkownicy odejdą od tego typu oprogramowania.
Przykładem jest np. Acrobat Raider... 224MB plik instalatora obecnie... Konkurencyjny polski SumatraPDF bez zbędnych dodatków 10,6MB... Bez reklam, usług działających w tle, updaterów i miliona niepotrzebnych funkcji. Przy okazji działa szybciej...
Czy ten oszołom w kurteczce i jego pracodawcy też będą nadzorowani i poprawiani czy ta Kapo AI będzie tylko dla plebsu?
A co innego miałby gadać? Facet jest prezesem firmy produkującej sprzęt do obliczeń AI - nie powie przecież że to bańka albo pułapka bo to źle wpłynie na jego firmę. Zatem nawija jakie to fajne wszystko i cudowne.
cały czas to ai, tamto ai. A w rzeczywistości ai nie radzi sobie jakoś specjalnie dobrze, są problemy, a przecież ai miał je rozwiązać. Takie wspaniałe narzędzie, a jednak ciągle coś nie wychodzi xd.
No taa... pamiętajmy, że to ten sam człowiek, który każdą kolejną generację RTX nazywa "rewolucją"
Przecież on to sprzedaje, to ma powiedzieć, że 15-20% szybsze tylko?
A nie miało być odwrotnie, że to AI na zastąpi? Czy gość może ma demencję jak Trump?
Via Tenor
Biznes hamuje, więc zmieniamy narrację że AI nikomu odbierać pracy nie będzie.
Coraz bardziej wkurza mnie ten naganiacz. Ciśnie propagandę byle jego sprzęt się sprzedawał i powie cokolwiek byleby słupki w Excellu rosły.
Gorzej, że sam chyba zaczyna wierzyć w swoje kocopoły i jeżeli wepchnie swoją własną firmę w tą bańkę (zastępowanie pracowników przez AI) to za kilka lat możemy zobaczyć coś, co z dzisiejszej perspektywy zakrawa na absurdalnie niemożliwe - Nvidię na skraju bankructwa.
Tak czy inaczej - ja gościa mam na tyle dość, że następna karta będzie od AMD (tak wiem, też święci nie są).
Taki nowy spin i lepszy PR? Już nie zabierze nam pracy i źródła utrzymania, tylko będzie nadzorcą?
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/stawki-spadly-o-polowe-tlumacz-po-19-latach-pracy-mowi-wprost-to-koniec/e3td99x
Nie powinno to nikogo dziwić w tego typu przypadkach.
A dochodu podstawowego jak nie było tak nie ma... Ja nienwiem co oni tam mają w głowach ale nie rozum.
Najpierw AI wszystkich zastąpi. Później, że zastąpi część pracowników. Teraz, że nie zastąpi. A wszyscy to łykają z gazetek jak pięciolatki podwieczorek w przedszkolu. Mnie by było wstyd w ogóle tego gościa pokazywać. Nie jestem klientem tej firmy (kupuje AMD) i szczerze cieszę się, że mi nie dociążam kasą kieszeni jego kurteczki...
Nie jestem klientem tej firmy (kupuje AMD) i szczerze cieszę się, że mi nie dociążam kasą kieszeni jego kurteczki...
Bo AMD postanowiło nie dołączać do wyścigu AI! A nie poczekaj, to czemu AMD rzuciło całe zasoby w rozwój AI?
Temu całemu Kutangowi to już dawno odjechał pociąg razem z całym peronem. Takich ludzi trzeba eliminować żeby się nie rozmnażali. Jeden kitajec w tą czy w tą... Nawet nie zauważą ??
Rewolucja przemysłowa dzięki AI, czyli więcej kasy poprzez zwalnianie ludzi zastępując ich AI. Ciekawe tylko kiedy AI zacznie kupować produkty tych firm, żeby te oszczędności im bokiem nie wyszły ;)