PvP jest konieczny, w końcu gra pvpve, aczkolwiek nie trzeba się pchać w walki, plus do tego grając solo jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że "lobby" będzie przyjazne.
Skończyłem właśnie grać z ekipą i na około 8 raidów, wszystkie zakończyły się sukcesem i nawet w sumie żadnej bitki nie mieliśmy (bili się w innych częściach map, bądź po prostu unikaliśmy ich).
Potencjał ta gra ma spory, starczy dodawać co jakiś czas nowe mapki i zabawy jest na kilkadziesiąt godzin co najmniej :D
Można by grę nazwać "symulatorem zbierania złomu", ale trzeba przyznać, że to wciąga. Gra jest mega klimatyczna, starcia z robotami do łatwych nie należą, bo zwykły dron cie może sparaliżować, a co dopiero mówić o większych jednostkach...Napotykanie obcych ludzi i krzyczenie z prośbą o nie strzelanie, czy to ty krzyczysz czy inni jest cholernie zabawne, a przy okazji pokazuje jacy ludzie na serio są :D Czy mendy czy nie :D
Po 10h jestem grą oczarowany, a ciągle gram na pierwszej mapie :D
Obviously chodziło mi o PvE only ;) Grałem w betę i kląłem na innych graczy którzy zdejmowali mnie jednym strzałem ze snajperki z jakiegoś dachu po tym jak zmarnowałem 20 minut na grzebanie po szafkach i cały mój loot przepadał. Ewentualnie swarmowały mnie drony przy windzie i solo bym sobie poradził ale jak już byłem w trakcie leczenia z moim 1% zdrowia to akurat wpadał gracz i jednym strzałem z pistoletu mnie dobijał.
W d... mam PvP, nie chcę tego, nie potrzebuję i gry nie kupię dopóki ten element będzie w jakiejkolwiek formie wmuszony.
No i właśnie o to mi chodzi, że ja też PvP nie lubię bo po prostu szkoda mi czasu. Robisz jakieś zadanie, walczysz PvE , poświęcasz czas, a później jakiś gość posyła Ci jedną kulkę i zabiera wszystko.
To ja dziękuję za takie atrakcje.
Podejrzewam, że z czasem będzie jeszcze gorzej bo stali bywalcy będą się już nudzić farmieniem sprzętu i "dla jaj" będą polować na nowych graczy tylko po to by uprzykrzać im życie.
Słowa "rywal" bym nie użył w kontekście porównania obu tych gier :P Trochę jakby Fifa miałaby być rywalem Rocket League, bo w obu się strzela gole.
Są tam jakieś misje, czy całość gry to tylko włóczenie się po tych samych mapach i zbieranie coraz ot lepszego lootu? Czy wybiera sie jakoś poziomy świata, skaluje się on wraz z poziomem graczy, czy konkretne mapy albo ich obszary mają konkretny poziom?
"Symulator" zbieracza złomu, od którego po kilku godzinach grania odpadłem i wywaliłem z listy życzeń. Nuda, wtórność i powtarzalność, mówiłem już o nudzie i powtarzalności?
Czekałem na tytuł od pierwszych zapowiedzi, a to co otrzymałem okazało się wielkim rozczarowaniem.
Zestawianie tego z BF, przy całych mankamentach 6 odsłony, jest niepoważne.
bf i cody to dla dopaminowych oskarkow bo caly czas chaos itd.
arc to pierwsza strzelanka multi gdzie sie mozna wczuc, kombinowac, skradac a nawet dogadac z wrogiem przez mikrofon jak zrobilem pare razy ;d
i cena marne 150zl jak za takie cudo
Mocno zastanawiam się nad tą grą. To co mnie hamuje to lekka obawa przed "psycholami" jak się źle trafi, oraz to, czy samo zbieranie lootu i wytwarzanie z niego przedmiotów to nie za mało. Czy nie wkradnie się prędko nuda, gdyż nie jestem jakoś specjalnie napalony na maniackie strzelanie się z innymi ludźmi. Na YT widziałem masę filmów z ludźmi mającymi ewidentne zaburzenia psychiki, grającymi wyjątkowo podle i perfidnie. Owszem, można się tak bawić, ale nie jestem przekonany do tego, by zniżać się do tego poziomu. Po co karmić swoją ciemną stronę...
Grałem w wersję demonstracyjną i grafika urzeka, a udźwiękowienie jest mistrzowskie. Cena atrakcyjna.
Też się zastanawiałem. Kupiłem i mnie wciągnęło. Gracze są różni. Jedne mapy miałem takie, że spotykałem kogoś, witałem się i każdy leciał w swoją stronę. Byli też tacy, co strzelali jak tylko pojawiłem się w polu widzenia. Mam wrażenie, że łatwo można uciec od walki, jeśli nie jesteś na otwartej przestrzeni. Grałem ze znajomym w grupie oraz solo i w obydwóch przypadkach było OK.
Ja bym grał solo, ale nie mam słuchawek z mikrofonem, kontakt byłby utrudniony. Wiadomo więc, iż cisza powoduje strach, a strach wywołuje agresję u obu stron, a wtedy...
Prawda, ludzie są różni, a w takich grach pokazują swoje oblicze.
Ja nie jestem taki, żeby wykorzystać czyjeś zaufanie, a potem perfidnie go rozwalić, by zabrać jego loot (którego na mapie nie zabraknie dla nikogo). Jednak nie wiem czy bym się nie zmienił na gorsze, gdybym kilka razy się przejechał na zaufaniu do kogoś. Prawdopodobnie zraziłbym się do samej gry, choć to nie wina gry, tylko natury człowieka, że postępuje tak jak postępuje.
A sama gra po prostu umożliwia rożne zachowania i to jest jej wielki plus. To że wywołuje u wielu najgorsze instynkty, to wina natury ludzkiej.
Może jestem niepoprawnym idealistą, ale mam wrażenie, że ktoś, kto w głupiej grze odwala takie akcje i czerpie z nich perwersyjną przyjemność, tym bardziej tak by postępował w sytuacjach kryzysowych w realu.
No to klops. Uważam, że do tej gry słuchawki i mikrofon to podstawa. Grałeś w demo, to wiesz o czym piszę.
Pomyślę jeszcze. Grałeś w to więcej, więc wiesz... jest jakaś fabuła do tego? Chodzi o coś więcej, czy tylko rozwalanie ARC-ów i innych Raiderów?
Na marginesie... nie mam problemu ze strzelaniem do ludzi w grze, tylko odrzucają mnie takie perfidne i niegodziwe praktyki jak puszenie się nad powalonym przeciwnikiem, napawanie się jego bezradnością, robienie mu złudnych nadziei na wydostanie się windą, wykorzystywanie zaufania itp.
Gra jest Super. Grając w pojedynkę lub we dwójkę jest szansa że trafisz na ekipę ludzi którzy nie będą do Ciebie strzelać. Jednak jak grasz w trójkę(skład 3 - osobowy) jest duże prawdopodobieństwo że trafisz na drużynę która będzie strzelać do Ciebie (Pewność siebie teamie 3 - osobowym). Jednak wszystko zależy od ludzi. No cóż to jest gra PVP jak spotkasz ludzi agresywnie nastawionych innym przypadku PVE.
Matchmaking rzuca ludzi 1vs1; 2vs2; 3vs3.
Pograłem 70 minut i jednak nie polubiliśmy się z grą. Zwrot pieniędzy.
A tak z ciekawości jaki powód? Klimat? Znudziło zbieranie złomu? Czy jednak przez ludzi?
Ludzie mendy...
A nie mam ochoty się ścigać w tej materii.
Skoro zrobiłeś refund to grałeś na pc, co jest bardzo ciekawe.
Gram na plejce i przez pierwsze 3 godziny było kiepsko, bo większość wrogo nastawiona i trzeba było uciekać albo człowiek ginął. Jak tylko wyłączyłem crossplay i łączy mnie z ludźmi z innych plejek, to do teraz nie zabił mnie nikt (14h na liczniku), a jeszcze z daleka krzyczą by nie strzelać.
Zbieg okoliczności czy ludzie z konsoli sa bardziej przyjaźni? :D
Może takie moje szczęście. Krzyczę "nie strzelaj", sam nie strzelam, a mendy chwilę czekają, a potem walą przy pierwszej okazji. Po prostu mi się już nie chce.
Rozegrałem z pięć partyjek, dwa razy udało mi się przeżyć, w pozostałych przypadkach albo zasadzka, albo strzelanie po uprzednim fałszywym "nie strzelaj". Tak to mi się nie chce grać, ładować do wszystkiego bez wyjątku też mi się nie chce. Za stary na to jestem:) Chociaż jedną mendę pokarałem, przeliczył się. Mimo to chrzanię taki chamski festyn.
Grafa, muza, efekty dźwiękowe i atmosfera bez zarzutu. Pierwsza klasa.
Szkoda, popykał bym ale ludzie są nieznośni.
W pełni rozumiem i sam bym się cieszył gdyby była opcja wyboru tylko PvE, może taki tryb się pojawi w przyszłości...
Swoją droga, gra jest niezłym obiektem do obserwacji ludzkich zachowań dla psychologów :D
Też o tym pomyślałem:)
Choć w sumie niczego nowego byśmy się nie dowiedzieli o czym nie wiedzieliśmy wcześniej :)
Tego się obawiałem i niestety się sprawdziło. Nie jest to w żadnym razie zarzut pod adresem gry.
Gdyby ludzie grali "normalnie", to priorytetem byłaby walka z ARC-ami, wspólnie niszczyłoby się je wszystkie, a lootu starczyłoby dla każdego. Ale czego tu wymagać, ludzkie, egoistyczne zachowanie wcale mnie nie dziwi, ani nie jestem specjalnie zaskoczony, ani zły.
Dla wielu jest to wręcz atut, że gra umożliwia chamskie zagrywki, wbijają sobie, by pofolgować agresji i zniszczyć komuś grę.
Po prostu nie chcę równać w tym kierunku, a dawcą lootu też być nie chcę ani kopać się z koniem nie zamierzam. Szkoda mojego czasu i energii.
Natomiast rozumiem w 100% że gra podoba się wielu osobom, bo rzeczywiście oprawa i atmosfera robią robotę.
sam bym się cieszył gdyby była opcja wyboru tylko PvE, może taki tryb się pojawi w przyszłości...
Na trybie PvE gra by sporo straciła, nie byłoby tych emocji i napięcia, że tracisz wszystko kiedy ktoś Cię zabija.
A w trybie zgodnej współpracy międzyludzkiej, to te roboty nie miałyby szans :)
W składach 3 osobowych jest całkiem sporo pvp, ale w solo kolejce zdecydowanie więcej widać przyjaznych graczy, bo jednak mało kto chce ryzykować utratę sprzętu.
Sytuacja z dzisiaj, spotkałem w dziczy jednego gracza zaraz obok windy ewakuacyjnej, za pomocą wbudowanego systemu emotek dogadaliśmy się, żeby do siebie nie strzelać. Wezwaliśmy windę (co zajmuje mniej niż minutę i jest bardzo głośne) i gdy tylko się otworzyły do niej drzwi to z różnych kryjówek zaczęła wybiegać masa graczy. Ostatecznie było nas 8 w windzie, nikt do nikogo nie strzelał, a ja byłem szczęśliwy, że udało się mi opuścić mapę z trzema super rzadkimi przedmiotami. Takie nieoskryptowane momenty naprawdę robią robotę.
W sumie to mój taki pierwszy 'poważny' extraction shooter i przyznam, że bawię się bardzo dobrze. Oby gra była w dobrym tempie rozwijana.
... farciarz. Zazdroszczę. Ja tylko raz dogadałem się z klientem na wspólną ewakuację.
Czy fart to nie wiem, z tego co czytam w internecie to ludzie na solo mają zbliżone doświadczenia do mojego.
Wiadomo, dla tak dobranego z łapanki członka drużyny trzeba mieć gdzieś z tyłu głowy zasadę ograniczonego zaufania, ale moim zdaniem gra dzięki temu zyskuje, a nie traci, bo TTK jest dość długi, a i też łatwo uciec naszym oponentom, by wrócić do walki z lepszej dla nas pozycji.
??????(????:[email protected]
),????????,????????,???????,????????,??/??/???/?????,????,?????????????,????,??????????? WhatsApp:+49 176 36223102,????????,??????,?????????
WECHAT...........wxid_r832tsd3e49u22
?????????,???????,??????????????????????????????????(WHATSAPP:+49 176 36223102)?????????????????SSN?????????????????????????????TEF ????TCF ????CELPIP?Celta ??????????????NIN?SIN????????????????????
????????????????????,????????,??????,?????
Telegramm:
Telegram t.me/gsgsgwysyeuydbeh
WECHAT.......wxid_r832tsd3e49u22
[link]
[link]
[link]
????:[email protected]
WhatsApp:+49 176 36223102
Telegramm:
?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
[link]
-?????:?
-???:????
-???:?????
-???:?
-??:? - ????????
-????????,????????/????
-????????
-?????????
-????????????????
-???????? 3 ? 5 ?
???