Komentarze do wiadomości: Po 8 latach anime Dragon Ball Super wraca, ale to nie wszystko. Zapowiedziano jeszcze jeden projekt

Forum Inne Gry
Dodaj komentarz
25.01.2026 11:25
1
1
odpowiedz
katai-iwa
65
Legend

O panie, w końcu adaptacja mangi, tyle, ze to obejrzymy najwcześniej w przyszłym roku. Widać Toei idzie drogą Kai, najpierw odświeżenie Superki, ciekawy jestem, czy będzie zgodna z mangą, a potem saga Moro.

25.01.2026 13:19
Shadoukira
2
1
odpowiedz
Shadoukira
117
Chill Slayer

To jest dobra wiadomość, ale wyłącznie dla fanów DB Super. Dla mnie te nowe filmy i seriale na podstawie DB Spuer są do pominięcia, bo po prostu mi się nie podobają. Z dragon balla zrobili teraz taki festiwal nowych transformacji, które są nudne i robione na siłę, a nowi przeciwnicy też nie są ciekawi i stanowią powtórzenie starych schematów albo nawet nie są złoczyńcami (Jiren). Nawet ten uwielbiany przez wielu Black Goku, jak dla mnie nie wyszedł wcale jakoś ciekawie (przynajmniej w anime, nie wiem jak manga)

Ja jednak zostanę przy starym dobrym DB, DBZ, a nawet DBGT. Tam też nie wszystko było idealne, ale nadal o wiele lepsze niż Super.

25.01.2026 13:34
cycu2003
3
odpowiedz
cycu2003
259
Legend

Też byłem anty do serii Super. Pierwszy i drugi film tak średnio siadły. Ale obejrzałem anime później jak już była całość i kolejne arci, Black Goku czy turniej były bardzo dobre, w duchu starego db. Nowa seria zapowiada się nieźle więc chętnie zobaczę.
Tylko nie mam zamiaru po raz trzeci patrzeć na "walkę bogów". Ile można

post wyedytowany przez cycu2003 2026-01-25 13:35:49
25.01.2026 13:38
mohenjodaro
4
2
odpowiedz
mohenjodaro
130
Mieszkaniec Beregostu

Seria Super zaskakująco fajna, ale dopiero mniej więcej od momentu pierwszego turnieju dwóch wszechświatów, potem Zamasu i wreszcie cała ta saga z ultra instynktem sztos. Te pierwsze kilkadziesiąt odcinków, wliczając złotego frezera - tragedia.

Natomiast ta "ulepszona" kreska dalej dosć prymitywna się wydaje na tle tego, do czego przyzwyczaił nas Dragon Ball Z. Czy naprawdę w dobie AI nie da się wydać DB Super, który wygląda porządnie ;-)?

25.01.2026 13:54
YaGo
5
1
odpowiedz
YaGo
4
Legionista

Żeby tylko kreska była jak w anime promocyjnym Super Hero lub DAIMA. Jaram się <3

26.01.2026 12:50
👎
6
odpowiedz
Gordek
182
Pretorianin

Patrząc na te głupoty, które wymyślił Toyotaro zaczynając na galaktycznym patrolu, a na ostatniej sadze z perypetiami studentów Gotena i Trunksa, kolejnej walce z RR, kolejnych androidach i kolejnym Cellu kończąc, to nawet nie mam zamiaru tego oglądać.

Wygląda na to jakby brał, to co najlepsze z Zetki i oryginalnej serii, lekko zmieniał i wprowadzał po raz kolejny.

Forum Forum Inne Gry
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl