Chciałbym nowego Starcrafta, ale się boję co taki M$ zrobi z tą marką.
Akurat AoE jest marka M$ wiec nie martwil bym sie zbytnio, maja ogromne doswiadczenie, kwestia jaki target obiora czy masy, ktore i tak nie beda dlugo grac czy wyjadaczy i fanow strategii.
Świat Starcrafta odkryłem grając w Cafejce w BroodWara. Potem był Starcraf 2 - wielkie wydarzenie na świecie, wielu graczy, wielu streamerów, cały świat e-sportu, wspaniali zawodowi gracze i świetni komentatorzy z doświadczeniem i żartem. Teraz czas na wielą strategię z rozmachem i wielkim budżetem która odrodzi markę Starcrafata. Czekam na tę grę, czekam na Starcrafta 3 - najlepszą strategię w dziejach gamingu kiedykolwiek. MS razem z Blizzardem muszą zrobić wielką strategię; ciekawą, trudną i zarazem zaskakującą tak aby każdy gracz pokochał tę markę na nowo i aby wytyczyła nowe trenty na rynku gier i e-sportu. Pamiętam te wspaniałe mapy SC1 i SC2. Pełno zarwanych nocek do rana zagrywając się w mody i oglądając światowe turnieje.
Czekam na Starcrafta 3 takiego jakim zapamiętałem Starcrafta...
SC2 to byl jeden wielki kicz i porazka, kupa siana wydana na promocje i turnieje i nic PROsi z SC woleli grac dalej w BW, wiec zabili Kespe i calego BWa, a tak sie odrodzil xD balas i jednostki w WoLu to byla jakas kpina... kto pamieta ten pamieta... Infestory i MS ?? hahahaha.... dopiero niedawno cos tam zaczeli ogarniac.... a pamietna postac Davida Kima goscia od balansu sni mi w koszmarach sie do dzisiaj :> jedyny fajny czas dla sc2 to byla beta LotVa kiedy wywalilo caly ten siet aka hero units i micro mechanics... i strzelajace pylony iirc LOL
Starcraft 3 poprosze, ale wzorowany na BroodWar - suroey, brudny z wolna rozgrywka nastawiona na charakter jednostki, jakis tam unit select limit; bez g0wna i plastiku jak w sc2 - unlimit selec cap, macro mechanic, warp gates, tier1 hero queens kontrujace wsio itd.
Ready na 12h dziennie jak kiedys :D