Komentarze do wiadomości: Nowość na Netflixie: kosztowna porażka science fiction, którą Peter Jackson stworzył po Władcy Pierścieni

Forum filmy i seriale scifi
Dodaj komentarz
27.01.2026 16:51
kamikadze
😉
1
odpowiedz
kamikadze
2
Centurion

Wizualnie ładne, ale merytorycznie puste jak obietnice przedwyborcze. Więcej prądu na głupoty, przynajmniej serwery Netflixa mają co robić

27.01.2026 18:37
😉
2
2
odpowiedz
Pabloninho
30
Pretorianin

Dla mnie film był ok. Nawet obejrzałbym z chęcią kolejną część, ale ni ma kasy to ni ma kolejnej części.

28.01.2026 12:30
3
2
odpowiedz
Npc1986
1
Junior

Przepraszam ale oceny krytyków są gówno warte. Mamy krótką ale składną historię, bardzo ciekawie przedstawiony postapokaliptyczny świat w stylu corepunkowym(nigdy bym się nie spodziewał że mi się taka wizja spodoba) z wieloma szczegółami na ujęciach. Bardzo immersyjnie zostało to przedstawione a wręcz niektóre kadry są jak "żywe". Jedyny minus to raczej brak potencjału do kontynuacji. Ja obejrzałem z satysfakcją dwa razy a rzadko mi się zdarza aby wracać do tych samych filmów, jedynie do tych dobrych. I taka jest też jest moja opinia.

28.01.2026 12:48
elathir
4
1
odpowiedz
elathir
119
Czymże jest nuda?

W sumie jakby nie patrzeć to jest film w stylu awsome-dumb. Czyli głupie i bez sensu ale fajnie się ogląda ze względu na efekty, klimat, ogólną koncepcję.

Ot jeden z tych filmów gdzie trzeba wyłączyć myślenie by się nim cieszyć, ala takiego kina też jest miejsce i może dawać frajdę gdy człowiek ma ochotę na lekką rozrywkę.

Oczywiście nie można mylić tego typu produkcji, czyli widowiskowych ale bezsensownych z produkcjami stricte ogłupiającymi, te drugie udają coś innego niż są w rzeczywistości (np. wszelkie reality-show, Trudne sprawy itp.).

post wyedytowany przez elathir 2026-01-28 12:51:45
Forum Forum filmy i seriale scifi
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl