Komentarze do wiadomości: Nowe Z Archiwum X powstaje: pilotowy odcinek dostał zielone światło, znamy już gwiazdę rebootu kultowego sci-fi Chrisa Cartera

Forum horrory
Dodaj komentarz
24.02.2026 12:34
Wronski
1
1
odpowiedz
Wronski
36
Senator

Im placa dodatkowo za obsadzanie afroamerykanow jako glowne postacie?

24.02.2026 13:32
1.1
1
Inquerion
51
Generał

Wronski Tak. 

Polityka DEI ESG.

Masz też Diversity Quotas które musisz wypełnić i dodatkowe punkty za pochodzenie i odpowiedni kolor skóry. Coś jak za komuny gdzie syn działacza partyjnego lub wojskowego komisarza dostawał dodatkowe punkty na uniwersytety i ogółem miał łatwiej w systemie. Kojarzy się też trochę z innym systemem z lat 1933-1945.

Nie wiem czy mogę tutaj linki wrzucić, poczytaj sobie. Oczywiście oficjalnie chodzi o równość i tolerancję.
Tak samo jak w cenzurze internetu w UK nie chodzi o cenzurę tylko o "ochronę dzieci" ;)

24.02.2026 13:46
elathir
1.2
elathir
118
Czymże jest nuda?

Poniekąd tak.

Tj. film jest adresowany głównie na amerykański rynek, a tam filmy mające zróżnicowaną reprezentację radzą sobie lepiej finansowo i zarabiają więcej. Nie tyczy się to tylko amerykańskiego rynku zresztą, ale w sumie większości tych najbardziej dochodowych.

Oczywiście są takie abominacje jak Kleopatra, ten paradokument, czy część produkcji osadzonych w realiach historycznych gdzie ta zasada nie działa, ale to są wyjątki. Oczywiście o ile nie ucierpi na tym jakość produkcji, bo Netflix pokazuje, że można przegiąć do poziomu gdy świat przedstawiony staje się zbyt sztuczny, gdy tokenizacja zastępuje dywersyfikację i szeroką reprezentację.

Tak więc chodzi o kasę, w ten sposób zarobią więcej (o ile zrobią to dobrze), to czemu mają z tego rezygnować?

post wyedytowany przez elathir 2026-02-24 13:53:12
24.02.2026 12:54
2
5
odpowiedz
katai-iwa
64
Legend

Czarno to widzę.

24.02.2026 13:13
Valthiar
3
1
odpowiedz
Valthiar
45
Pretorianin

Podobno nowy Bond też ma być czarny

24.02.2026 13:23
4
1
odpowiedz
1 odpowiedź
Inquerion
51
Generał

Nie wiem jak tutaj, ale na PPE masowe bany za rzekomy rasizm, także uważajcie co piszecie bo macie się uśmiechać że wam zniszczą wspomnienia z dzieciństwa i jedno z ulubionych uniwersów pójdzie do grobu na dobre. Ciekawe co następne :(

24.02.2026 13:56
Ambitny Łoś
4.1
1
Ambitny Łoś
197
Cthulhu

To idź sobie na PPE. Tam jest taki kanał, że poczujesz się jak w domu. Zresztą oni sami tylko zachęcają rasistów/homofobów itp przez odpowiednie clickbaitowe nagłówki i dobieranie zdjęć.

Kto ci będzie niszczył wspomnienia z dzieciństwa? To jest po prostu kontynuacja osadzona w tym samym świecie, nowa postać to nie Scully. Może nawet ktoś ze starej obsady się pojawi. Archiwum X to mój ulubiony serial, Ryan Coogler to świetny reżyser, ja bardzo czekam.

post wyedytowany przez Ambitny Łoś 2026-02-24 13:57:39
24.02.2026 13:38
5
1
odpowiedz
FrankerZ
103
Generał

przecież trump miał skończyć z kulturą woke, co się stało? Może jednak to nie jest polityczna sprawa a po prostu kalkulacja biznesowa?

post wyedytowany przez FrankerZ 2026-02-24 13:39:37
Forum Forum horrory
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl