Komentarze do wiadomości: „Nie”. Jedno słowo szefa Konami zabiło marzenie o grze Matrix od twórcy Metal Gear Solid

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
28.10.2025 11:16
xsas
1
2
odpowiedz
xsas
201
SG-1

I tak najlepsza gra to "Matrix: The Patch of Neo" w której możemy przejść całą trylogię Matrixa. Co zadziwiające, ma też bardzo przyjemy system walki i combosów. Może by tak pomyśleć nad reaktywacją? (no chyba, że po ew. kolejnej trylogii, która niby ma być planowana)

28.10.2025 11:32
2
odpowiedz
katai-iwa
64
Legend

Dziś Hideo Kojima mógłby wrócić do zrobienia gry w świecie Matrixa.

28.10.2025 22:12
WolfDale
3
odpowiedz
WolfDale
94
~sv_cheats 1

Lubiłem gry z serii Matrix, niby sporo im zarzucali a ja bawiłem się świetnie. Zagrałbym znowu, szkoda że nigdzie tego kupić nie można poza pudłem.

28.10.2025 23:53
papież Flo IV
4
odpowiedz
papież Flo IV
105
Kardynał

Oj przydałaby się teraz taka wysokobudżetowa gierka z tego uniwersum. W czasie największego hype'u na matrixa technologia mocno ograniczała twórców i oddanie całego potencjału tego świata było niemożliwe. Były co prawda takie projekty jak the matrix online, ale tylko na papierze brzmiały futurystycznie, bo w praktyce efekty nie były szałowe.
Ale dzisiaj bez problemu taka gra stałaby się hitem. Uniwersum nadal ma olbrzymi potencjał, skoro filmowcy nie potrafią go odpowiednio wykorzystać to czas, żeby twórcy gier się tym zajęli. Szkoda, że jak na razie skończyło się tylko na demie technologicznym.
A w tym przypadku w sumie wtopili, bo po premierze jedynki nawet najgorsza gra o matrixie zarobiłaby fortunę. A Kojima akurat przykłada się do gier jak mało kto. Rzeczywiście mogła z tego wyjść potężna produkcja wspominana przez lata.

post wyedytowany przez papież Flo IV 2025-10-28 23:59:14
Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl