Komentarze do wiadomości: Najnowsze RPG twórców kultowego Fallout: New Vegas jawi się jako wielka porażka. Według graczy to Microsoft i Obsidian „zabili” The Outer Worlds 2

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
21.01.2026 06:10
😂
1
odpowiedz
makaronZserem
51
Generał
Image

Tak jak pisałem wielokrotnie, nie pokazali wyników sprzedaży, bo nie mieli się czym chwalić, a to, że M$ napisał, że są zadowoleni, było robieniem dobrej miny do złej gry, jak w wielu innych przypadkach gier od różnych deweloperów które okazały się porażką. W Avowed gra ledwo 600 osób, a w The Outer Worlds 2 trochę ponad 1000, ledwo po 3 miesiącach od premiery, a fanboje nadal będą się wykłócać, że to deszcz pada.

W rozmowie o Avowed, zostałem zjedzony żywcem przez fanbojów, ale fakty są takie, studio ma gdzieś krytykę, jaka do nich płynie, i cały czas robią to samo, a studio bez pieniędzy od M$ dawno gryzłoby ziemię jak Piranha. Kolejne studio, które z legendy stało się cieniem dawnego siebie.

PS: Co ciekawe, Fallout: New Vegas przyciąga dziś około 19 000 graczy, a w dniu premiery grało w nią ponad 44 000 osób. Mówimy tutaj o grze, która w wielu aspektach jest lepsza od najnowszych produkcji Obsidianu. Dla porównania, wynik ten bije łączne liczby Avowed i The Outer Worlds 2.

post wyedytowany przez makaronZserem 2026-01-21 06:21:15
21.01.2026 06:23
1.1
boy3
126
Legend

A może po prostu marka fallouta, sprawiła że w New Vegas gra tyle osób nadal?

Zresztą daje sobie głowę uciąć że Avowed i the outer worlds 2 są lepszymi grami od fallouta 4 i dragon age inkwizycja, a ludzie się zachwycają tymi tytułami (dla mnie to crapy)

post wyedytowany przez boy3 2026-01-21 06:24:28
21.01.2026 07:04
Fear87
1.2
Fear87
99
Generał

Peak Fallout: New Vegas to zasługa 2 sezonu serialu, to samo było w 2024 roku. Zobacz na wykres długoterminowy.

post wyedytowany przez Fear87 2026-01-21 07:21:17
Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl