Komentarze do wiadomości: Microsoft wyda Xboxa w 2027 roku pomimo rosnących cen pamięci według insidera

Forum Xbox
Dodaj komentarz
23.02.2026 11:09
PoCoMiNick?
1
odpowiedz
PoCoMiNick?
51
Ten gość

Tak szczerze, jeśli teraz wyjdzie nowy xbox albo ps to czym one będą się różnić od obecnych sprzętów? Mam wrażenie, że nie dobiliśmy jeszcze do limitów obecnej generacji a nowa, jeśli naprawdę ma wyjść tak szybko, będzie chyba najbardziej niepotrzebną jaka kiedykolwiek w historii powstanie.

post wyedytowany przez PoCoMiNick? 2026-02-23 11:10:00
23.02.2026 11:44
1.1
1
Probitas
10
Legionista

PoCoMiNick? To akurat wina chciwości CEO dużych firm, które naciskały żeby nowe gry wychodziły też na poprzednie generacje konsol. Gdyby nie to, to mogę się założyć, że już od dawna byśmy mieli typowy next gen w grach.

23.02.2026 12:44
Illuminackiretpalianinnajezdzcazdalekiegokosmosu
23.02.2026 11:22
2
1
odpowiedz
friendlyghost
2
Junior

To juz nie ma znaczenia czy wyda czy nie, bo zaorali marke.
Nie wiem jakie niesamowite bomby na wylacznosc musieliby miec na premiere zebym dal sie skusic.
Moze gdyyyyby wykonali teraz zwrot o 180 stopni i postawili na fantastyczne oryginalne marki single-player, nowe swiaty, przygody i bohaterow, to w polowie przyszlej generacji znowu kupilbym xboxa.

W co absolutnie nie wierze.

23.02.2026 12:09
ZjemCie18
3
1
odpowiedz
ZjemCie18
10
Chorąży

Mi tam się nie spieszy do nowej generacji, zapewne PS6 kupię 2 lata po premierze.

23.02.2026 12:52
Angemona
4
odpowiedz
2 odpowiedzi
Angemona
95
Generał

Nie zapominjcie, że MS jest jedną z tych firm, które nagromadziły ogromne ilości pamięci, więc dla nich ten kryzys nie jest tak dotkliwy jak dla Sony i Steama. Z tego co wiem to dużo z tych zapasów zwyczajnie leży i się kurzy, bo budowa centrów danych nie idzie tak szybko, bo nikt ich nie chce w okolicy i jest globalny problem z zasilaniem tego dziadostwa.

23.02.2026 13:09
4.1
1
piker
1
Junior

Angemona Datacenter powstają jak grzyby po deszczu, w tym także w Polsce, choć ludzie na ogół nawet nie są świadomi, że mają coś takiego w sąsiedztwie. W samej Warszawie i okolicach jest kilkadziesiąt datacenter, w tym naprawdę potężne. Te "do AI" niczym się nie wyróżniają spośród pozostałych oprócz tego, że serwery w nich zgromadzone na ogół mają akceleratory NPU/GPU. 

Microsoft nic nie "nagromadził", ani tym bardziej nic nie "leży". Microsoft ma zakontraktowane dostawy pamięci, procesorów etc (na ogół serwery tak wielkich firm to custombuildy), ale ten sprzęt dopiero dostanie w przyszłości. Nikt nie kitra na półkach sprzętu, który jest w peaku swojej wartości. 

Nie wiem skąd się takie wesołe teorie biorą...

23.02.2026 13:16
Angemona
Forum Forum Xbox
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl