Komentarze do wiadomości: Mass Effect 5 wciąż powstaje. Problem w tym, że BioWare nie ma czasu pokazać nam efektów swojej pracy

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
24.04.2026 14:18
DGT
1
odpowiedz
DGT
14
Chorąży

Szczerze mówiąc, to właśnie w tym momencie zdałem sobie sprawę, że mi już na ME5 nie za bardzo zależy. Jest The Expanse, jest Exodus tuż za nim, czyli coś co może być nowym ME, choć nie musi. I przynajmniej ten pierwszy na filmach wygląda tak dobrze, że zwyczajnie nie wiem czy Bioware w ogóle coś na tym poziomie by potrafiło jeszcze zrobić. Będzie ten ME5 to dobrze, pewnie zagram, choć mi już ani nie zależy, ani nie czekam jakoś specjalnie. Minęło tyle lat, a oni nawet nie potrafią określić o czym ta gra będzie. Tłuczcie ją kolejne 15 lat, aż najstarsi górale zapomną o czym w ogóle ta seria była, powodzenia, ja wysiadam.

24.04.2026 14:36
Silvaren
1.1
Silvaren
9
Konsul

Tłuczcie ją kolejne 15 lat, aż najstarsi górale zapomną o czym w ogóle ta seria była, powodzenia, ja wysiadam.
W przyszłym roku minie 10 lat od Andromedy, 15 od zwieńczenia trylogii.
Myślę, że po takim czasie, w zasadzie już teraz można mówić, że powstająca gra będzie przede wszystkim skierowana do nowych odbiorców.

24.04.2026 14:44
DGT
1.2
DGT
14
Chorąży

Silvaren Ja się obawiam że oni sami jeszcze nie wiedzą do kogo ją kierują, skoro nawet teraz nie mają pojęcia o czym ta gra ma być. A to raczej jest zawsze podstawa przy takich produkcjach,

24.04.2026 15:13
Silvaren
1.3
Silvaren
9
Konsul

Pojęcie jakieś mają, bo Gamble mówił gdzieś w socialach, że serial ma być setupem pod grę i jego akcja będzie się rozgrywać ponad 600 lat po wojnie ze żniwiarzami. Wielokrotnie też powtarzał, że gra ma spinać wątki Drogi Mlecznej i Andromedy.

Inna sprawa, że scenariusz może się zmienić wielokrotnie, zanim nabierze ostatecznego kształtu - a po Baldur's Gate 3 widać, że scenariusz może się zmienić nawet po tym, jak już artbooki z edycji kolekcjonerskiej trafią do druku i ich zawartość będzie przeterminowana względem zmian narracji wprowadzanych na ostatni gwizdek.

24.04.2026 15:17
DGT
1.4
DGT
14
Chorąży

Silvaren To serial, a ja mówię o grze.

24.04.2026 14:51
cycu2003
2
odpowiedz
cycu2003
260
Legend

Nie mówię, że nie czekam bo czekam ale po chwili zapominam o temacie :P skończą robić, będzie, to się pomyśli. Szkoda tylko, że tyle to trwa.

Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl