Komentarze do wiadomości: Kontynuacja najbardziej dochodowej serii sci-fi w historii kina ma być krótsza i tańsza. Disney obmyśla strategię powstania Avatara 4 i 5

Forum filmy i seriale scifi
Dodaj komentarz
09.04.2026 18:32
tenad
1
odpowiedz
tenad
17
Centurion

Szczerze to wolałbym żeby dali sobie spokój z tą serią i zrobili coś nowego i bardziej ambitnego

09.04.2026 18:55
yomitsukuni
2
odpowiedz
yomitsukuni
152
Konsul

Najbardziej dochodową serią sci-fi w historii kina są – w zależności, jak liczyć ich sajfajowość – albo Gwiezdne wojny, albo MCU. Za nimi, a dalej przed Avatarami, są jeszcze X-Men, Jurassic Park, DCEU, a nawet Szybcy i wściekli (nikt nie powie mi, że ta seria nie kwalifikuje się obecnie jako sci-fi, bo ta granica pękła najpóźniej w momencie wysłania załogowego pontiaca firebirda w kosmos).

post wyedytowany przez yomitsukuni 2026-04-09 18:56:09
09.04.2026 19:37
3
odpowiedz
Peregrino82
2
Chorąży

Nic dziwnego, że Disney chce ograniczać koszty, skoro każdy kolejny film zarabia coraz mniej. Ale czy mogło być inaczej? Pierwszy Avatar robił ogromne wrażenie (zwłaszcza w kinie IMAX), drugi mnie wynudził - był tak wtórny, a trzeciego nawet nie planowałem oglądać.

Forum Forum filmy i seriale scifi
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl