Komentarze do wiadomości: TVP Info ostrzega przed Hearts of Iron 4. Wielka strategia Paradoxu uznana za „kremlowską propagandę”

Forum Gry Strategiczne
Dodaj komentarz
02.02.2026 11:17
1
10
odpowiedz
EG2009_120754240
31
Generał

Typowe, stare dziady których technologiczna mentalność zatrzymała się na Nokii 3310, nagle robią z siebie ekspertów co do gier. A jak zapytasz się ich co to są mody do gier, albo na czym polega ta gra - to albo będą cię zbywać, albo jeszcze nazwą obrońcą tej "ruskiej propagandy". W sumie TVP w likwidacji jest skierowana do takich dziadów, więc nihil novi jeżeli chodzi o ich "eksperckość".

Notabene na miejscu Paradoxu zaklejałbym już kopertę z pozwem za sugestie że dzięki tej grze jest kupowany sprzęt do zabijania Ukraińców, jak dla mnie na stole leżą łatwe miliony do zgarnięcia.

post wyedytowany przez EG2009_120754240 2026-02-02 11:19:20
02.02.2026 11:31
😂
2
12
odpowiedz
2 odpowiedzi
serious
17
Pretorianin

Jakbym słuchał TVP to bym skończył pod butem Tuska i Niemiec, jak ich wyborcy. Nikt normalny nie wierzy w te "wolne media" typu TVP, Polsat, czy TVN. Najlepiej samemu zdobywać informacje z różnych źródeł, zamiast bezwzględnie wierzyć w telewizję, czy strony rządowe. Ja się nauczyłem po tym, jak oskarżyli Rosję o zniszczenie domu przez drona, a to była nasza rakieta. Poszło, że to ruskie, a jak pisałeś inaczej to byłeś ruską onucą i szerzyłeś ich propagandę ;)

02.02.2026 13:16
arianrod
2.1
arianrod
80
Generał

Ja tam już nie wiem co gorsze. Jełopy zapatrzone w telewizję, mainstreamowe gazety itp. czy jełopy "same zdobywające informacje z różnych źródeł" (najczęściej "źródło: Internet"). I jedni i drudzy nie za mądrzy.

02.02.2026 13:18
NOWAHUTANACZASIE
2.2
NOWAHUTANACZASIE
22
Konsul

serious
podobnie z wyspą węży i ukraińskimi babciami strącającymi drony słoikami, tak, były takie newsy
Tak samo rosyjska rakieta, która zabiła dwóch Polaków w Przewodowie. Później się okazało, że to była ukraińska rakieta.

02.02.2026 11:55
3
1
odpowiedz
GARON
49
Pretorianin

XD. A kryptowaluty sa zle bo "nawet w nazwie maja krypto". Mniejsza z tym ze krypto dlatego ze kryptografia a nie ze analogicznie np. kryptogej.

02.02.2026 11:57
Kwiliniosz
😊
4
odpowiedz
Kwiliniosz
79
Konsul

Nie jestem streamerem, ale chyba trzeba znowu odpalić EU4, albo EU5 i grając Polską zaanektować księstwo moskiewskie.

02.02.2026 12:11
marvin92
😂
5
2
odpowiedz
marvin92
36
Konsul

Pies mi nasrał w pokoju. To pewnie też wina Putina.

02.02.2026 12:13
😂
6
5
odpowiedz
LokalnyRzezimieszek
13
Generał

Jedziecie po TVP, ale Wy sami nie byliście lepsi, do spółki z innymi polskimi "dziennikarzami" którzy wypięli się na Atomic Heart, krzycząc że "ruska gra" od "ruskiego studia", "ruska propaganda" itd. pomimo tego że gra jak i studio jest całkowicie czym innym.
Chwilę potem, oczywiście nie było problemu z spamem newsów o Atomic Heart oraz Atomic Heart 2.
Hipokryzja jak widać nie zna granic.

02.02.2026 12:17
7
2
odpowiedz
Adapteusz
0
Junior

Co byś nie zrobił, będziesz ruską onucą. No chyba, że nazywasz się Donald Tusk lub chociaż jesteś członkiem PO/KO i mówisz, że chcesz robić interesy z Rosją taką, jaka ona jest, że będziesz pilnował, by pisowski prezydent nie sypał piachu w tryby stosunków polsko-rosyjskich, że absolutnie nie wolno nawet sugerować, że Rosjanie mogą ponosić jakąkolwiek odpowiedzialność za katastrofę w Smoleńsku albo że nie wolno nie wpuszczać do Polski nachodźców nasłanych przez Putina i Łukaszenkę. Wtedy z automatu jesteś antyrosyjskim obrońca Polski i Europy, co więcej, jakakolwiek krytyka Twojej osoby oznacza, że krytykant jest... tak, zgadłeś, ruską onucą.

02.02.2026 12:21
prawdziwy
8
1
odpowiedz
prawdziwy
34
Konsul

Ojej!  Ludzie po prostu chcą grac, czy ta nacja, czy inną, jedno wszystko, czysta gra a tutaj już w TV polskiej się zesrali.

02.02.2026 12:37
9
odpowiedz
1 odpowiedź
radek1982
39
Generał

już pisałem u kałacha oni to dopiero by się zesrali jak im ktoś pokazał broken arow misje jak rakiety balistyczne spadają na miasta polskie albo war game kampanie polską jak solidarność niszczy ruskimi albo tarkova wkręcić i że to dzieje charkowie. albo vanilkę hearts of iron gdzie niemcami się rozjerzdża polskę w 39. ten mod nawet fajny jest mi jak pierwszy raz grałem rosja rozjechała ukrainę do lipca 2023 roku potem grudnia 2024 podbiła białoruś. za drugim razem jak grałem urkaina doszła moskwy w 2024 roku był white peace z rosją.

post wyedytowany przez radek1982 2026-02-02 12:39:39
02.02.2026 12:53
ameon
9.1
ameon
74
Konsul

radek1982 o tak, miałem wielki niesmak w wargame ratować jaruzela. Na szczęście 

spoiler start

kampania kończy się odpaleniem atomówek

spoiler stop

więc wiedziałem, że ostatecznie wszystko się wyrówna.

02.02.2026 13:09
10
2
odpowiedz
1 odpowiedź
katai-iwa
63
Legend

I gadają takie bzdury za nasze 3 miliardy złotych rocznie.
Tylko czekać jak Paradox wytoczy tym debilom proces, z tego, co czytałem na X to jest na to szansa.

02.02.2026 13:14
NOWAHUTANACZASIE
10.1
NOWAHUTANACZASIE
22
Konsul

No i odszkodowanie zapłaci polski podatnik czyli my:)

02.02.2026 13:18
elathir
11
odpowiedz
elathir
117
Czymże jest nuda?

Gadające głowy w telewizji nie mają pojęcia o grach. Tak było jest i będzie i nie ma to nic wspólnego z tym kto aktualnie rządzi, z jakiej jest opcji, jaki ma światopogląd itd. A nie ma, bo gry to konkurencja dla telewizji, więc przedstawianie jej w niekorzystnym świetle jest po prostu dla telewizji elementem walki o przetrwanie.

Forum Forum Gry Strategiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl