Go woke go broke.
Tak tylko przypominam wypowiedź ich Community managera "white male gamers were a mistake."
Kolejne studio robiące gry w sumie dla nikogo do zamknięcia. #nikogo
Żadna strata. DONT NOD też zdycha kasy mają do listopada a TENCENT zakręcił ponoć kurek z kasą.
Chyba niektórzy mają problemy z "alergie na woke", bo zaczynają się popaść w paranoję. Niech idą się wyleczyć... Nie wiem, czy naprawdę w te gry już zagrali?
Dla mnie szkoda, że ta studia ma problemy, bo 2 ostatnie gry są całkiem spoko i dość ciekawe, choć nie są bez wady. Może nie są wybitne, ale są dość oryginalne w moim odczucie.
We Happy Few został zrecenzowany przez ponad 13k graczy i uzyskał 75% pozyteczne recenzji.
Z kolei South of Midnight został zrecenzowany przez 4k graczy i uzyskał aż 90% pozyteczne recenzji.
Te gry dla nikogo? Jasne...
Po prostu nie zarobili dużo pieniędzy i nie zyskali rozgłosu, bo mieli za dużo konkurencji na STEAM, a Microsoft chce jak najwięcej zysków.
Jeśli narzekacie na woke, to w jakim cudem BioWare i ostatni Dragon Age ciągle dalej żyją (choć należą do Activision)? Natomiast inne studio z ciekawsze gry muszą zostać zlikwidowane? Już zapomnieliście, że już spróbowali zlikwidować studio, co stworzyli Hi-Fi RUSH, który był dla mnie całkiem kreatywny?
Przejęcie zbyt wielu studio przez Microsoft źle się skończy. Dla Microsoft liczy się tylko zysk i nic więcej.
Jeśli narzekacie na woke, to w jakim cudem BioWare i ostatni Dragon Age ciągle dalej żyją (choć należą do Activision)? Natomiast inne studio z ciekawsze gry muszą zostać zlikwidowane? Już zapomnieliście, że już spróbowali zlikwidować studio, co stworzyli Hi-Fi RUSH, który był dla mnie całkiem kreatywny?
Przecież ci ludzie stosują cherry-picking i utwierdzają się w błędzie konfirmacji. Ignorują takie gry "woke" jak GTA IV, GTA V, RDR2, Cyberpunk 2077, Baldur's Gate 3, Forza Horizon 6, Monster Hunter: Wilds, Silent Hill 2: Remake, Subnautica 2, Elden Ring czy chociażby Marvel's Spider-Man 2, bo nie pasują im do narracji.