Komentarze do wiadomości: Już jutro Cyberpunk 2077 stanie się tak piękny, jak nie był jeszcze nigdy na PlayStation 5, i to za darmo. CD Projekt Red podał wszystkie szczegóły

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
07.04.2026 18:55
XdekHckr
1
odpowiedz
XdekHckr
5
Centurion

No szkoda tylko że forum cdprojekt red całkowicie nie działa, przy próbie wejścia w posty pojawia się błąd 403 forbidden...

07.04.2026 20:50
2
7
odpowiedz
1 odpowiedź
Hellhound
22
Chorąży

W nagłówku PS5, a w artykule okazuje się, że to PS5 Pro, taka subtelna różnica

08.04.2026 07:40
Zapau
2.1
Zapau
22
Chorąży

Hellhound nagłówek w dodatku tak skonstruowany, by wzmianka o ps5 w ogóle nie mieściła się w skrócie w newsfeedzie ?? 

– Czy to prawda, że w Moskwie, na Placu Czerwonym, rozdają samochody?– W zasadzie tak, ale nie w Moskwie, tylko w Leningradzie.
Nie na Placu Czerwonym, tylko w okolicach Dworca Warszawskiego.
Nie samochody, tylko rowery.
I nie rozdają, tylko kradną.

07.04.2026 21:18
baltazar1908
3
odpowiedz
2 odpowiedzi
baltazar1908
46
Generał

Chuchają i dmuchają na to ps, a nowych gier sony na pc już nie będzie.

08.04.2026 00:01
3.1
1
boltven
1
Legionista

baltazar1908 na jesieni będzie yotei jeśli panowie udziałowcy uznają, że chcą więcej $ to psy Sony tylko grzecznie zrealizują polecenia panów

08.04.2026 07:08
baltazar1908
3.2
baltazar1908
46
Generał

boltven

Pożyjemy zobaczymy, czytalem coś innego tam decyzja była już podjeta, bo to może być odpowiedź na problem z doścignieciem DLLS 4,5 czy zaraz 5 bo ich PSSR 1i2 we współpracy z Amd wypada blado.

Natomiast gry od Sony czy ich firm deweloperskich wypadają bardzo dobrze.

07.04.2026 23:16
TRX
4
1
odpowiedz
2 odpowiedzi
TRX
219
Generał

Jak dobrze jest mieć peceta i móc na luzie grać z PT, dzięki DLSS na najwyżej mid-endowej karcie, w 70-80 fpsach, i to bez FG.

07.04.2026 23:22
4.1
Darek1785
8
Konsul

dzięki DLSS

Myślisz, że to przypadek i zasługa korporacji, że bez tego gra byłaby niegrywalna z PT i w tylu klatkach?

08.04.2026 00:51
4.2
pawel1812
79
Generał

Darek1785 
To bardzo dobra optymalizacja PT. W zasadzie ciekawe ile w tym  jest rzeczywistego PT, a ile udawanej implementacji. Bo wykorzystanie niezoptymalizowanego PT do generacji obrazu skutkowałoby albo kilkoma sekundami na klatkę, zamiast 70 klatkami na sekundę, albo tragicznie zaszumionym obrazem... Tego się pewnie nigdy nie dowiemy. Co tam rzeczywiście karta liczy. Bo raczej nie rzeczywiste  promienie światła. Raczej grupy promieni uszeregowane w dany sposób. Nie zdziwiłbym się ,gdyby to było wspomagane starymi metodami renderingu, żeby wyglądało jako tako...

08.04.2026 05:10
5
odpowiedz
5 odpowiedzi
Assassinek06
120
Konsul

Piękne... Martwe miasto. To już wolę wrócić do Gothica.

08.04.2026 06:52
guitarzero
5.1
guitarzero
29
Konsul

Martwe, bo?

To nie miał być symulator miasta przyszłości, tylko jest ono tłem do opowieści, po którym też można poruszać się z przyjemnością i jak dla mnie spełnia swoje zadanie - generuje ruch, szum, swoisty miejski ambient, uczucie zagubienia i odczłowieczenia pośród gigantycznej zabudowy. Na yt pełno jest "walków" z Night City, niczym z realnych miast. Nie ma lepszego miasta w grach niż metropolia z Cyberpunka.

post wyedytowany przez guitarzero 2026-04-08 06:54:09
08.04.2026 07:42
Zapau
5.2
Zapau
22
Chorąży

guitarzero lepszego w czym? Lepszego na renderach? Pustych ujęciach? Do popatrzenia? Nie kojarzę piękniejszego a za razem bardziej sztucznego miasta w świecie gier. Jest ładne... I na tym jego zalety się kończą.

08.04.2026 09:05
guitarzero
5.3
guitarzero
29
Konsul

Zapau Ja tam lubiłem po prostu gdzieś pójść, odwiedzić jakieś zaułki, popatrzeć na bezdomnych, pijaków, gangusów, czy teraz przejechać się kolejką i posłuchać wiadomości w radiu. Chcielibyście pewnie pełnej symulacji, że te setki ludzi na ulicach mają swoje prawdziwe życia, dramaty czy coś tam jeszcze i jasne, to byłoby coś, ale mi i tak pasuje i starcza to co jest teraz. Przy odrobinie wyobraźni idzie w to jak najbardziej uwierzyć.

post wyedytowany przez guitarzero 2026-04-08 09:06:30
08.04.2026 09:15
Zapau
5.4
Zapau
22
Chorąży

Usunięcie całego ruchu ulicznego z tej gry nie miałoby najmniejszego wpływu na rozgrywkę. To nie chodzi o pełną symulacje i żeby każdy npc miał swoje życie, którego się trzyma. Chodzi o to, by z ich obecności cokolwiek wynikało. Świetnie to wygląda, ale jako element filmu animowanego, nie jako część gry obudowanej w koło tego miasta. To miasto jest fasadowe. Nawet różnorodność tych noc nie powala. Być może stan premierowy zniechęcił mnie do gry na tyle, że już nic tego posmaku porażki nie zmyje mi z ust... No, ruch drogowy wciąż pojawia się z nikąd przed horyzontem. Po Mesjaszu gamingu spodziewałem się więcej i oczekuje wciąż wiecej

08.04.2026 17:22
guitarzero
5.5
guitarzero
29
Konsul

A w jakich grach z tak wielkim miastem coś z obecności npc "wynika"? I co ma wynikać? W GTA to też tak naprawdę wystrój, a nie jakaś ważna część składowa gry. Nie powstała i narazie zapewne nie powstanie taka gra, która robiła by to naprawdę dobrze. I tak, miasto w CP to fasada, ale dla mnie dobrze zrobiona i w którą można uwierzyć.

08.04.2026 07:20
Lateralus
6
1
odpowiedz
Lateralus
156
Last Of The Wilds

Via Tenor

Piękny, a za razem pusty.

Jest to jedna z niewielu gier, gdzie czuć że miasto jest pozorną makietą wydmuszką a npc to pacynki kukiełki które poruszają się bez celu, sensu, jak jakieś zombie, tym bardziej że nie ma z nimi interakcji i czegoś więcej. A ich reakcje są conajmniej komiczne.
Jako tło do fajnej historii i fabuły, to prezentuje się średnio. Ale nie najgorzej.
Pomijając że zostaliśmy oszukani na premierę.

post wyedytowany przez Lateralus 2026-04-08 08:29:16
Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl