Komentarze do wiadomości: Hideo Kojima z zachwytem poleca polskie filmy science fiction, które nawet u nas znają tylko najwięksi kinomani

Forum Inne Gry
Dodaj komentarz
23.02.2026 12:41
vanBolko
1
odpowiedz
vanBolko
64
Konsul

Widziałem kilka jego filmów w latach 80/90, wtedy wydawały mi się mrocznym obrazem sf, dziś mówi się o proroczej wizji. Gdy oglądałem Nerve z 2016 od razu nasunęły mi się podobieństwa z Ga Ga Chwała Bohaterom. Dzisiaj w filmach Szulkina widać ograniczenia polskiego kina tamtych czasów, remake miałby sens.
Kojimie poleciłbym jeszcze z naszego podwórka "Superwizje" Glińskiego, a z kolei polskim fanom proroczego sf polecam "Sny" Kurosawy.

23.02.2026 12:49
Kwisatz_Haderach
2
odpowiedz
Kwisatz_Haderach
23
GIT GUD or die trying

Via Tenor

Kojima po tym jak obejrzal wszystkie "filmy" science fiction na jutube, nawet te z 500 wyswietleniami.

Potem sie dziwic ze jego gry to grafomania, polaczona z niekoherentna narkomanska wizja.

Forum Forum Inne Gry
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl