Bardzo pozytywnie mnie zaskoczyli. Lara znowu bedzie pewna siebie i nieustraszona. Te "wątpliwości" co do jej wyglądu, to standard. To jakieś kilka procent komentujących, którzy chcieliby, żeby Lara wygladała jak sex-doll. Moim zdaniem wygląda świetnie w obu odsłonach, pozamiatali.

Oczywiście, że się martwią. Szczególnie po tym co Netflix odwalił i tutaj mały wycinek wybitnego pisarstwa jednego ze scenarzystów, którzy tworzą obecną grę. https://www.reddit.com/r/LaraCroftTombRaider/comments/1pk5hhd/what_the_crap_is_this_trash_lara_croft_seeker_of/ To jest nawet poniżej scenariuszy napisanych przez AI. Niszczenie kolejnej marki w imię inkluzywności. Do tego race swapping. Bo Brytyjki to obecnie są tylko z Pakistanu. A to wszystko dla mitycznych "modern audience"
Jedna i druga mają twarz kobiety, co jest dziwne po takich produkcjach jak The Last Of Us 2 i Horizon Zero Dawn 2.
Z drugiej jednak strony reszta ciała to takie sześć siedem.
Jak zazwyczaj nie podoba mi się wygląd bohaterek w zachodnich grach tak tutaj Lara w obu wersjach wygląda w porządku, chociaż znacznie lepiej w Atlantis.

Oczywiście, że się martwią. Szczególnie po tym co Netflix odwalił i tutaj mały wycinek wybitnego pisarstwa jednego ze scenarzystów, którzy tworzą obecną grę. https://www.reddit.com/r/LaraCroftTombRaider/comments/1pk5hhd/what_the_crap_is_this_trash_lara_croft_seeker_of/ To jest nawet poniżej scenariuszy napisanych przez AI. Niszczenie kolejnej marki w imię inkluzywności. Do tego race swapping. Bo Brytyjki to obecnie są tylko z Pakistanu. A to wszystko dla mitycznych "modern audience"
Ja mam nadzieję, że w Catalyst nie pójdą bardziej w stronę starych części ze strzelaniem do dinozarów, krokodyli itp. W remake'u rozumiem, ale mam nadzieję, że nowa odsłona utrzyma kierunek ostatnich 3 części i pójdzie bardziej w stronę realizmu i lekkiego surwiwalu, a nie bieganie za wspomnianymi dinozaurami ;)
Sorry, ale skąd ty wziąłeś informację, że jeden z scenarzystów tego anime pracuje przy grze?
Chłop w ekipie scenarzystów to występuje tam tylko jeden i to przy jednym odcinku jako współautor scenariusza - Troy Dangerfield
(swoją drogą poziom tego anime mocno wyjaśnia to przy czym pracowali jego scenarzyści, ten np. przy 3 i 4 sezonie Wiedźmina).
A poza nim są tam same kobiety - Tasha Huo (Wiedźmin: Rodowód krwi, tegoroczna Czerwona Sonja i dla odmiany bardzo dobrze oceniana Potężna Dziewiątka), Shakira Pressley (Batrodzinka, Craig znad Potoku) i Nneka Gerstle (Treadstone - przyzwoity, ale będący porażką oglądalnościową serial z uniwersum Jasona Bourne'a, Nic strasznego, Safe Room - podrzędny film, gdzie w sumie nawet nikt znany nie gra, High School Musical: Serial)
Mnie tam średnio interesuje wygląd Lary, ale mam nadzieję, że sama gra pójdzie bardziej w stronę tej odsłony z 2013, albo chociaż Rise, niż ostatniej części. Dla mnie gameplay był już tam naprawdę mocno rozwodniony. Miałem wrażenie, że ta gra była projektowana głównie pod szukanie znajdziek i innych pierdół.
Pełna zgoda. Wersja z 2013 to było coś absolutnie niesamowitego, a wspinaczka na maszt radiowy to jedna z najbardziej klimatycznych i zapadających w pamięć scen jakie widziałem w grach.
Potem to poszło w kierunku totalnej nawalanki akcji, rozwałka momentami była tak wielka że przekraczała granice absurdu. Widać było, że w "Shadow" próbowali to ogarnąć. Ale zupełnie im nie wyszło, gra straciła pazur i nie mogłem zmusić się do jej ukończenia. Wioska azteków była tak mdła i nudna że nie dałem rady. Planowałem spróbować w tegorocznego sylwestra ("będę grał w grę" XD) ale dzięki Epicowi będę pewnie ciął raczej w długo odkładanego Hogwart's Legacy.
Ja mam nadzieję, że w Catalyst nie pójdą bardziej w stronę starych części ze strzelaniem do dinozarów, krokodyli itp. W remake'u rozumiem, ale mam nadzieję, że nowa odsłona utrzyma kierunek ostatnich 3 części i pójdzie bardziej w stronę realizmu i lekkiego surwiwalu, a nie bieganie za wspomnianymi dinozaurami ;)
w TR2013 za dużo dla mnie strzelania
No właśnie dla mnie ten TR był idealnie zbalansowany pod względem akcji/eksploracj. W Shadows już mi się wydawało, że głównym elementem rozgrywki jest wykombinowanie jak dostać się do kolejnego znacznika z kolejną znajdźką. Proporcje w jakich rozłożono poszczególne elementy rozgrywki były zupełnie nie takie jakbym chciał w grze z tej serii.
Ok, widać że remake to dobra łamigłówka i trochę akcji. Mam nadzieje, że kontynuacja nowych części będzie 60 akcji i 40 łamigłówek.
i dobrze bo trochę lat mineło kiedy sie grało na PSX1 w Tomb Ridera nie lucząc wersji na kompa ale to już nowsze czasy ( ostatnia cześć bardzo ok mam na steam), pozostaje tylko cierpliwie czekać do premiery.
Właściwie to po jakiego czorta ponownie remake pierwszej części? Dosłownie widzę na trailerze w to co grałem w Anniversary tylko no z grafiką z teraz. W sumie nie widzę sensu żeby grać w to po oraz trzeci, tylko w lepszej grafice. Nooo ale młodzi gracze się ucieszą. Mogliby w końcu 2 3 i 4 zrobić. 5 i 6 to tam mnie nie obchodzi ;D
Właściwie dla mnie to Legenda, Anniversary i Underworld były moją pierwsza trylogią z tej serii. Bo stare gry mam na płycie, ale pierwsza część mnie odrzuciła sterowaniem. I jako nie umiejący wtedy po Angielsku młody gościu, totalnie nie wiedziałem co robić ;D
WIdac jakie uwielbienie masz do Tomb Raidera skoro odrzuca cie tank vibe sterowanie Lary Croft z odsłon na przestrzeni lat 90 i 00 . Ja w remasterach 1 i 2 oraz 3 i 4 przełączałem własnie na to sterowanie. Wydawało mi się precyzyjniejsze i miałem przyzwyczajenie sprzed ponad 25 lat. . Pierwszy moj Tomb Raider to demo częsci drugiej na PSX w roku pańskim 1998 . a tu macie porownanie ORYGINAL VS Trailer https://www.youtube.com/watch?v=2eZElz9yxHs&t=222s
Nigdzie nie napisałem że mam do tej serii uwielbienie :) Lubię, ale odsłony od Legendy, i ostatnią serię.
Jak ta gra wychodziła, to miałem niewiele lat. Ba nie miałem o tej serii pojęcia, aż nie przeczytał w w CDaction recenzji szóstej części ;) I w tym samym roku(chyba) dostałem albo sam sobie kupiłem trylogię w jakieś ekstra klasyce czy w jakiejś innej serii. I szczerze, to nie miałem pojęcia że to jakaś wybitna seria czy coś ;D Pograłem, ale totalnie mnie ta gra przez sterowanie odrzuciła. Nie pomogło też to, że od 2000 roku, gdzie miałem swój pierwszy komputer. I przed tymi grami, ogrywałem już dużo lepsze : ) Ale Anniversay ograłem. I chciałbym żeby zrobili remake 2-4.
BTW W Popa też grałem po latach chyba w 2015 roku dopiero. I mnie każda część odrzuciła przez beznadziejną kamerę. Gdybym grał w te gry na premierę, czy tam do dwóch lat, to pewnie bym ograł. A tak miałem za sobą dużo lepsze gry, przed sobą do nadrabiania też, i olałem Księciunia . Czekam na remake. Wiesz jak, problemem przez lata było to, że zawsze miałem za słabego PC, to i większość gier ogrywam po latach...Wiedźmin 3 mnie jeszcze czeka ;D
Ja tam się cieszę na oba tytuły - i remake i nową odsłonę. Bez tych zapowiedzi TGA '25 byłoby dużo słabsze.
Jedna i druga mają twarz kobiety, co jest dziwne po takich produkcjach jak The Last Of Us 2 i Horizon Zero Dawn 2.
Z drugiej jednak strony reszta ciała to takie sześć siedem.
O ile jestem fanem starszych części i ostatnie wydania w otwartym świecie mi totalnie nie siadły to czuję niestety, że to będzie raczej skok na kase i łatwy zarobek na redpillowcach, którym grzeczny i naturalny wygląd lary przeszkadzał xd
redpillowcach? chyba miałeś na myśli bluepillowcach, grzeczny i naturalny wygląd przeszkadzał w starych tomb raiderach? no raczej nie był on grzeczny... chyba ze miales na mysli reboot z 2013.. w tych remakach widac ze biust ma ewidentnie zmiejszony wiec gra ugrzeczniona pod bluepilli i tzw modern audience
Bardzo pozytywnie mnie zaskoczyli. Lara znowu bedzie pewna siebie i nieustraszona. Te "wątpliwości" co do jej wyglądu, to standard. To jakieś kilka procent komentujących, którzy chcieliby, żeby Lara wygladała jak sex-doll. Moim zdaniem wygląda świetnie w obu odsłonach, pozamiatali.
jej wygląd "sex-doll" w orginale ci przeszkadzał? bo mi nie i mogli utrzymać ducha oryginału
Po pierwsze sexy-doll, po drugie masz rację - niech wygląda jak maszkaron, przecież i tak będą w tą grę grać osoby, które nawet nie mają pojęcia o serii.
Gracze zachwycają się Larą Croft w remake'u Tomb Raidera
Którzy gracze? Bo ja uważam że jest paskudna. Wygląda jak taka "ciotka klotka" 50+ albo / i / lub nieślubne dziecko Crofta i lokalnej wieśniaczki.
Musisz mieć ze 12 lat, prawda?:)
Jak zazwyczaj nie podoba mi się wygląd bohaterek w zachodnich grach tak tutaj Lara w obu wersjach wygląda w porządku, chociaż znacznie lepiej w Atlantis.
Widać część ludzi jest już wytresowana jak psy że nie mogą mieć oczekiwać na piekną bohaterkie wiec nic już nie oczekuje a tu bohateka co najwyżej 6/10 a to kurwa seria Tom Raiden wystarczy obejrzeć starsze filmy żeby zobaczyć jaki jest spadek wyglądu bohaterki a jak ku... nie chcą robić seksownych i pięknych kobiet to niech się nie zabieraja po takie tytuły.
W ramach inkluzywnosci trzeba zniszczyć to co ładne i stworzyć maszkarona.
Mówicie że wygląd nie jest najważniejszy ale przypominam że jedna z firemek robi wszystko żeby w grach nie było ładnych kobiet. Imo jestem zdziwiony ze jeszcze sie nie przyczepili do wygladu Lary. Jak mam juz grać damką postacią to chce grać ładna a nie ziemniakiem jak stety to było w drugim Horizonie.
Dokładnie, twarz tutaj ma średnią a biust widać że zmniejszony, jedynie chcą przekonać niektórych tym że pokazali grafikę stroju pływackiego którego można dostać za jakaś rejestracje...
Niektórzy mają bardzo dziwne standardy piękna. Bo jeśli ktoś uważa, że ona jest 6/10, czy brzydka czy cokolwiek..to jego sprawa oczywiście.
Ale macie raczej śmieszne spaczone gusta przy laski z filtrami i kino śmigane z toną makijażu. I nie wiem jak wy chcecie mieć partnerkę, skoro dla niektórych to jest brzydka Lara.
No ale wasze gusta. Dla mnie 8/10 i biorę ;D
W oryginale mimo że w oryginale jest kwadratowa to jest 9.5/10 i takie są fakty a tutaj 6.5/10 max
tutaj 6.5/10 max 6.5 to po dobrym kielichu, na trzeźwo 3 byłbym jej nawet nie dał.
Osobiście podoba mi się wygląd Lary w remaku, ta z 2027 rzeczywiście wygląda.. inaczej? Jakby troszkę rysy twarzy perskiej księżniczki. Nie jest brzydka, po prostu inna, ale też prawda że 2027 trailer to był chyba po prostu CGi render a więc model w grze może być inny, podobniejszy do tego z 2026?
W każdym razie ciesze się że Tomb Raider wraca. ^^
Gracze się zachwycają nową larą? Sorry, ale nie wiem jak jednocześnie można być ślepym i grać w gry.
W Catalyst będzie starsza niż w Remaku?
Trochę bez sensu biorąc pod uwagę, że Catalyst ma być chyba bezpośrednim sequelem do trylogii, która jest przecież trylogią prequeli?
Idealnie by było (i myślałem, że taki jest właśnie zamysł wypuszczania tuż obok siebie remaku i nowej części) gdyby Catalyst stanowił zwieńczenie serii rebootów i prowadził do oryginalnej pierwszej części. Natomiast remake miałby na celu uspójnienie historii i przejęcie pałeczki.
W ten sposób trylogia reebootów, w której poznajemy młodą Larę płynnie przechodziłaby w klasyczną serię, która prezentowała już doświadczoną pannę Croft.
Dziś standardy „piękna” wyznacza Stellar Blade, więc Lora to pasztet jest