FH6 z tym IGN to się stacza, co kolejny materiał to mam coraz mniejszą ochotę kupić tą grę. Mam serio wrażenie że Playground to już woke studio tworzone przez kobiety, które nie mając pojęcia o samochodach tworzą tą grę. Przykładem gry tworzonej przez to studio jest FABLE i pomimo zapewnień ta gra mnie nie przekonuje.
PS. mówiąc na myśli woke nie mam na myśli wartości seksualnych, tylko też to, że niekompetentni ludzie zatrudniani przez UE tworzą gry dla grup, których nie rozumieją. Tzn. zatrudnianie kobiet do tworzenia gier o motoryzacji. Są wyjątki i istnieją takie kobiety, ale jaki to jest procent? U ilu kobiecych mechaników byliście ze swoim autem? Nie chcę stwierdzić, że przyczyną są same kobiety. Ale przecież wiadomo, że ta płeć niezbyt interesuje się motoryzacją. Wiadomo, że drugą sprawą jest korpo i robienie nudnych gier. Przecież FH5 mimo kompletnej wtopy gameplayowej sprzedało się genialnie, więc lenistwo zrobi swoje i upgradując prawie nic znowu sprzedadzą grę ze wspaniałym wynikiem(głównie dlatego, że nie ma żadnej konkurencji).
Mam nadzieję, że się mylę. I może popełniłem kilka błędów dedyukcyjnych, ale żyję na tyle długo, żeby wiedzieć, że nie jest dobrze i to wiadomo z jakich przyczyn. Osobiście zamierzam przeczkać przynajmniej 2 tygodnie zanim kupię grę. Mam dość po premierze BF6. Miał być hit, a jest gniot.