Japonia zawsze na propsie, jeszcze jak gra ma ją dobrze zaimplementowaną i dużo smaczków kulturowych choćby to jeszcze większy plusik.
Gra jeszcze nie wyszła, a już czuje, że się zawiodłem. Niczym się owy tytuł nie różni od piątki. Grafika i otoczka świata cukierkowa i w zasadzie gra wygląda identycznie jak piątka i to widać gołym okiem. Różnica map i to tyle. Nie chce narzekać. Po prostu nie widać progresji pomiędzy częściami. Nie ma rewolucji, ale jest ewolucja w postaci nowej mapy.
Po absolutnie nudnym Meksyku, który znudził mi się już niemalże po miesiącu grania, Japonia może być ciekawą mapą.
Problem tej gry jest natomiast taki, że core rozgrywki zatrzymał sie w Forzie Horizon 3, i odmienny setting nie sprawi, że gra nagle będzie ciekawsza, obstawiam że znudzi się jeszcze szybciej niż 5. To będzie to samo, tylko w innej otoczce
Zajebiście aż nie mogę się doczekać premiery, jaram się jak mały dzieciak.
Forza 5 z nową mapą. Jak nie zmienia całego trzonu rozgrywki, to nic sensownego z tego nie będzie.
W F5 pograłem z 2 tygodnie, bo gra nie oferowała kompletnie nic, coby sprawiło, że chciałbym grać więcej.
Ledwo odpaliłem produkcje, a ta już sypała autami. Po godzinie miałem najlepsze auto w grze.
Nie było w tej grze żadnego wyzwania, by trzeba było się natrudzić, by coś zdobyć. Dodatkowo skopany system lootboxów, gdzie po chwili mieliśmy tyle losowań, że praktycznie nielimitowana kasa było od początku.
Dodatkowo ten infantylny "ziomalski" klimat.
Widać, ze w F6 z tego zrezygnowali, bo tego było już tak dużo, że człowiek tym rzygał.
F6 odpale w gempasie i się zobaczy czy spartolili robotę czy czegoś ich F5 nauczyła.
Zobaczymy, za dużo gameplayu nie pokazali, choć z opisu może być inaczej i nie ma co marudzić, że to cały czas to samo, póki nie zobaczymy więcej. Zależy jak zrealizują tą historię turysty, który chce wziąć udział w Festiwalu Horizon, jeśli tak, że trzeba się będzie stopniowo piąć w górę, by się tam dostać i będziemy zaczynać od słabych, starych mocno zwyczajnych aut to będzie ok.
Jeśli będzie jak zwykle, że od razu praktycznie dostaniemy nowe Porsche...
Widać, że jedynie lokacja się zmieniła na ciekawszą i większą, jednym słowem IDEALNIE.
Jedynie o czym marzę to żeby nie było znowu po 3 przydługie ekrany ładowania przed każdym wyścigiem, ale mam wątpliwości.
O mammo ciekawie to wygląda. Ale czy będzie tez wsparcie dlss nowego by utrzymać sensowne klatki? Swoją drogą interesuje mnie tez ten tryb budowania. Czy to tylko na local map czy ogólnie wchodzisz na serwer i gdzies rezerwowane jest dla ciebie miejsce, które pokaże twój preset? Bo wtedy to kosmos xD jedziesz i same wacki na poboczu
Ze względu na Japonię na pewno kupię, ale jak FH 4 wciągnął i najdłużej czasu się przy nim spędziło, tak FH 5 już szybko stał się nudny, zobaczymy jak będzie z FH 6, gdyby nie Japonia to poczekało by się do jakiejś przeceny.
Oby poprawili grafike, bo poprzednia była strasznie nierówna - tak prześwietlona w niektórych porach że nie dało się na to patrzeć
Jeżeli to dalej będzie takie samo nudziarstwo bez fabuły, bez progresji i bez wyzwania to nawet dobra mapa tego nie uratuje.