Komentarze do opinii: Duch Disco Elysium nawiedza Zero Parades. Nowa gra ZA/UM jest piękna, ale boi się być sobą

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
26.02.2026 14:43
guitarzero
1
6
odpowiedz
guitarzero
29
Konsul

Bardzo dobry tekst, Pani Anna jest obecnie chyba najlepszą pisarką w Golu (nawet wśród pisarzy).

26.02.2026 15:45
Zmroku
1.1
Zmroku
99
Redaktor Bezczelny

GRYOnline.plRedakcja

guitarzero Dokładnie tak <3

26.02.2026 20:41
DexteR_66
1.2
DexteR_66
18
Generał

Premium VIP

guitarzero A już dawno mówiłem, że jest najlepsza. :D

26.02.2026 22:37
Mieszo
1.3
Mieszo
26
Centurion

guitarzero to samo pomyslalem czytajac juz pierwsze zdania artykulu. Bardzo doceniam kunszt pisarski przy wszechobecnym AI

26.02.2026 23:07
mohenjodaro
1.4
mohenjodaro
131
Mieszkaniec Beregostu

To mnie takie poetyckie pisanie męczy, ja tu szukam opinii i informacji, a nie konkursu literackiego

28.02.2026 09:45
Fel
1.5
Fel
27
Chorąży

guitarzero Stara szkoła, świetnie się czyta.

26.02.2026 23:18
😂
2
odpowiedz
NightGeisha
9
Generał

Poetyckie pisanie: Zero Parades jest podobne do Disco Elysium do granicy pastiszu, pakuje się w porównania, z których najczęściej nie jest w stanie wyjść zwycięsko, a które mogą zniechęcić ludzi zanim zobaczą to, co gra faktycznie robi inaczej i po swojemu.

27.02.2026 08:44
3
1
odpowiedz
Lucek97
1
Junior

Nie wiem jak Wy, ale ja autentycznie mam problem z imersją, sterując kobietą jako postacią. Najbardziej lubię gry z bogatą fabułą, bo w nią wsiąkam, wyobrażam sobie, że jestem tym bohaterem, wczuwam się w niego. Po DE obejrzałem True Detective i szukałem filmów o detektywach, bo czułem niedosyt. Ważne są dla mnie budowane relacje z innymi npc w grach, kobieca postać nie odda mi tak romansu z kobietą, przyjaźni z mężczyzną. To nie jest raczej popularna opinia, większość ma na to wylane, ale ja się wczuwam na poważnie i z reguły, z góry skreślam żeńskie postacie. Nie wyobrażam sobie dobrego RPG, bez grania męską postacią (najlepiej jak jest wybór - CP, ME). W takich przygodówkach jak Tomb Raider, mi to nie przeszkadza, bo równie dobrze, mógłbym grać kotem jak w Stray, ale w rpg gdzie ważna jest fabuła, wybory i relacje... podziękuję.

Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl