Komentarze do opinii: Borderlands 4 to podróż w przeszłość, której nikt nie chciał. Ta seria zatrzymała się w 2012 roku

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
05.11.2025 19:15
1
odpowiedz
szpen
94
Pretorianin

Ja chce to poprostu ukończyć. Gra jest tak nudna, że już wolałbym wrócić do BL3.

05.11.2025 21:40
Marky
2
odpowiedz
Marky
30
Generał

To tak po prostu wygląda czytając ten tekst, jakby seria stała się zakładnikiem fanów serii i twórcy bali się jakkolwiek zaryzykować i zmienić cokolwiek w trzonie rozgrywki, chociażby zmieniając sposób opowiadania historii czy wprowadzając coś więcej niż bieganie, strzelanie i zbieranie lootu.
A do tego nie mają za bardzo pomysłu na scenariusz.

05.11.2025 21:44
3
odpowiedz
Asmodeus
50
Senator

żarty często opierają się na zasadzie: „O, patrz, umarł na śmierć” i brakuje ostrzejszych dialogów, w których padałyby jakieś „niepoprawne” teksty. Szczytem komedii jest tutaj zabójcza AI uwięziona w inteligentnej toalecie i marząca o śmierci „posiadaczy tyłków”.

Przeciez Borderlands 3 mial "humor" dokladnie na tym samym poziomie: wyplaszczony, zeby przypadkiem kogos nie obrazic.

06.11.2025 09:39
4
odpowiedz
mcl007
175
Galaxy Ranger

Ja wspominam całą serię mega pozytywnie większość gier przechodziłem z dużym opóźnieniem. Ostatnio nawet odpaliłem ponownie trzecią część wybierając tym razem inną klasę. Fakt fakt ten gra jest mega powtarzalna przez wszystkie te części zawsze było idź tam zastrzel kogoś dostaniesz hajs dostaniesz pukawkę, rozjedź kogoś przetransportuj coś rób za ochroniarza jakieś postaci jakieś dodatkowe misje poboczne wątek główny z uratowaniem świata. I tak było w każdej części nieważne czy pierwszej drugiej czy trzeciej czy w dodatkach które minimalnie zmieniały zasady ale wynikało to z fabuły tych dodatków. Po czwartej części nie spodziewam się niczego innego ponownie zbierania wszystkiego starania się nie zginąć śledzenia kluczy na portalach społecznościowych aby dodawać je do shifta i radosnego biegania z głupimi pukawkami tylko po to żeby zarobić hajs którego średnio 10% traci się przy każdej śmierci, ale chyba w tej grze akurat o to chodzi. Kolejną część jeszcze się tą czwartą też pewnie kupię z jakimś tam opóźnieniem bo zawsze jak coś mogę wrócić do poprzednich części

06.11.2025 10:02
iydem
5
1
odpowiedz
iydem
81
Centurion

A ja myślę że po prostu formuła się wyczerpała. Żadne minigierki ani sekwencje platformowe (!) tego nie uratują.
Uważam się za fana, nadal zdarza mi się na kilka godzin wrócić do poprzednich części, nadal uważam je za dobre gry ale po paru godzinach już po prostu się "nie chce". Nawet trójkę czy tiny tinę lubiłem, pomimo cringowego klimatu, co by nie powiedzieć model strzelania robił robotę. Ale jak mówiłem , już się po prostu nie chce, ile można porównywać te statystyki i maxować dpsa.
Czwórkę chętnie ogram jak trochę stanieje, ale z definicji nie nastawiam się na "grę na lata", ot przejść, pobawić się i zapomnieć.

09.11.2025 18:55
baltazar1908
6
odpowiedz
baltazar1908
43
Generał

Dla mnie nic szczególnego i to jest problem każdej cześci, poza strzelaniem w tej rysunkowej opowieści dla dzieci nic ciekawego sie nie dzieje, niestety.

12.11.2025 10:27
neXus
7
odpowiedz
neXus
256
Fallen Angel

Dotarłem do 3/4 gry i nie jestem wstanie się zmusić by dalej grać. Moja postać dotarła do 50 lev i przestała się rozwijać (co jeszcze dawało poczucie progresu), nie spotkałem żadnych zapadających w pamięć NPC, historia jest płytka i nudna, przez głupie pomysły projektantów z bossów leci crap, a lepszy sprzęt można dostać z losowych mobów na świecie, misje poboczne są ewidentnymi zapychajkami, które szyvko się nudzą.
Spędziłem w tej grze kilkadziesiąt godzin i mam większa chęć wywalić B4 i ponownie zainstalować B3 i w niego znów pograć niż kończyć fabułę...

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl