Recenzja Assassin’s Creed Black Flag ResyncedInteraktywna mapa Gothic RemakeRecenzja The Sinking City 2GTA 6 prawdopodobnie pobije rekordy i sprzeda konsole
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: Assassin’s Creed: Shadows mogło nie powiedzieć jeszcze ostatniego słowa. Gracze wierzą, że Ubisoft ma w planach wielką niespodziankę

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
22.06.2026 17:40
1
5
odpowiedz
ultraSsak
39
Pretorianin

lol?
czy ci gracze, są tu z nami na tej stronie?

22.06.2026 18:33
baltazar1908
1.1
1
odpowiedz
baltazar1908
46
Senator

ultraSsak Właśnie ją otwierają i czytać zaczynają,

22.06.2026 17:57
wojciech94
2
odpowiedz
wojciech94
7
Junior

Po tym co się odwaliło w Claws of Awaji, to ja już w nic nie wierzę względem Shadows. Też zapowiadali niby zwiększony nacisk na konflikt asasynów z templariuszami, a cały potencjał, jaki niosło za sobą spotkanie z Tsuyu i możliwość rozwinięcia wątku budowania zakonu asasynów w Japonii zignorowano na rzecz ratowania nic nie znaczących przedmiotów. Meh

22.06.2026 18:34
baltazar1908
3
odpowiedz
6 odpowiedzi
baltazar1908
46
Senator

9 lipca 2025 roku będzie dużo lepsza niż Shadows.

22.06.2026 19:02
3.1
odpowiedz
lis22
101
Generał

baltazar1908 Nie Zgodzę się.
Na premierę Black Flag był dla mnie najsłabszą odsłoną AC:
- Za dużo wody i pływania, za mało lądu
- Za mało "asasyna w asasynie"
- Bucowaty i niesympatyczny bohater
- Nieciekawe mechaniki, jak synchronizacja i wszędobylskie zbieractwo
- Szczątkowe skradanie, w grze nie dało się nawet kucać

To byłaby świetna gra o piratach, gdyby się po prostu nazywała Black Flag ale słaby Assassin's Creed. Remake na pewno będzie lepszy, niemniej, porównując oryginalnego BF do Shadows to najnowsza odsłona wygrywa na wielu polach:

- Najlepsza skrytobójca w całej serii w osobie Naoe
- Najlepszy system skradania się
- Najlepsza oprawa graficzna, zmienne warunki pogodowe i pory roku
- Bardzo ładny i dobrze zaprojektowany świat
- Świat gry jest zwarty, bogaty, wertykalny i szczegółowy
- Moim zdaniem, ciekawi i uzupełniający się bohaterowie
- Ciekawe spojrzenie na ówczesną Japonię z perspektywy obcokrajowca

Mozna sobie jeszcze skonfrontować Shadows z Ghost of Yotei, gdzie gra Sony jest lepsza od strony fabularnej i systemu walki ale cierpi na parę mankamentów i wygląda trochę tak, jakby nic się nie zmieniło od czasu Ghost of Tsushima.

22.06.2026 20:41
3.2
1
odpowiedz
noobmer
69
Senator

lis22 Właśnie w tym "problem" że ludziom sie własnie gra podobała z racji mało AC w AC... No i lądu akurat jest w sam raz, gra piracka gdzie pływasz dużo statkami, czego sie spodziewałeś?

22.06.2026 20:44
Drzesaru
3.3
1
odpowiedz
Drzesaru
87
Konsul

lis22 Dałeś 7 argumentów dlaczego Shadows jest lepsze. 2 o skradaniu, które można zamienić w 1. 2 o świecie, który można zamienić w 1 i przydzielić również do Black Flag. I 1 o grafice, który nie ma znaczenia, bo Resynced i każda kolejna część będzie wyglądać lepiej, więc argumenty o grafice zawsze się zestarzeją. Nie wiem jakim cudem bohaterowie tej gry ci się podobali, bo fabuła tej gry i bohaterowie są tak tragiczni, że nawet twórcy się do tego ostatnio przyznali.

Mogę skontrować twoje argumenty w obronie Shadows tymi samymi argumentami, którymi krytykujesz Black Flag.
-Za dużo lasów i gór, w których nic nie ma i nie można płynnie po nich chodzić, za mało ciekawego lądu
-Za mało "asasyna w asasynie"
-Nudni bohaterowie bez chemii
-Nieciekawe mechaniki, jak synchronizacja i wszędobylskie zbieractwo
-Szczątkowe skradanie, jeśli gra się Yasuke, czyli w teorii 50% gry

Do tego misji skradania w Black Flag jest sporo i to, że nie było przycisku kucania niewiele zmienia, bo gra doskonale nadrabia to kryjówkami, krzakami i tłumami.

post wyedytowany przez Drzesaru 2026-06-22 20:45:53
22.06.2026 22:31
baltazar1908
3.4
odpowiedz
baltazar1908
46
Senator

lis22 to twoje zdanie ale każdy może mieć inne, dla mnie najlepsza ze wszystkich

22.06.2026 22:33
baltazar1908
3.5
odpowiedz
baltazar1908
46
Senator

Drzesaru Każdy ma swój światopogląd i bardzo dobrze, jednym się podoba innym mniej, jeszcze innym wcale.

23.06.2026 09:47
3.6
odpowiedz
lis22
101
Generał

Drzesaru Mnie Black Flag rozczarował na premierę, to dobra a może i bardzo dobra gra o piratach ale słaby Assassin's Creed a bohater nawet nie jest asasynem. Remake na pewno ogram bo wydaje się być znacznie lepszy od oryginału, największe wady oryginału mają być naprawione lub poprawione.

22.06.2026 18:45
4
odpowiedz
LokalnyRzezimieszek
18
Generał

Kolejny przykład jak gracze są głupi oraz przede wszystkim naiwni. Pewnie by jeszcze za to z chęcią zapłacili.

24.06.2026 09:44
GraczR
5
odpowiedz
GraczR
44
Centurion

Spoilery

spoiler start

Eamon (templar) zna Kassandrę i miał jej próbkę krwi w kostce. Chciał znaleźć obserwatorium a tym samym ją. Wspomniał o podobnym miejscu w Marakeszu jak tej jaskini w Wakasie. Yasuke i Naoe chcą znaleźć assassynów by im to oddać.

spoiler stop

24.06.2026 13:27
maciell
6
odpowiedz
maciell
143
Senator

Nie jest to duza tajemnica dla ludzi grajacych w AC Black Flag

spoiler start

, ze szescian z krwia, ktory widzimy w koncowce AC Shadows trafia do templariuszy. Jasne sie staje kim jest Yosuke. W AC black Flag templariusze poluja na pewna osobe i jest to reinkarnacja Isu. W Black Flag trafiamy tez do Obserwatorium. Swietnie ten dodatek do AC Shadows spial klamra te 2 odslony. Eaon Hathaway , to oczywiscie pra pra Simona Hathaway czyli Templariusza z naszych czasow

spoiler stop

Mi zostalo tylko odblokowanie zakodowanych wiadomosci. Z tego mini dodatku wyciagam wniosek, ze zostanie to wyjansione w tej 6h nowej zawartosci w remaku Black Flag. Mozemy sie domyslac kto jest przewodniczka. No i mamy dowod, ze Kassandra aktywnie dziala po calym swiecie zanajdujac i ukrywajac artefakty ISU. Czuje zal, ze juz nic nowego nie zawita do AC Shadow. To byla dla mnie wspaniala przygoda. Nie jest to dla mnie najlepsza odslona AC. No, ale solidne 8/10. Kolejna gra, ktorej rozwoj zniszczyli youtuberzy i ich pelikany. No i niesluszny hejt bo byl czarny w grze.No, ale dziekuje Ubisoftowi, ze pomimo tego dal nam mnostwo darmowej zawartosci do tej gry. Kupujac w preorderze gre dlc dostalem za darmo. Wiecj jak policze ilosc grania vs wydane pioeniadze to ROI jest niesamowite. Wzbranialem sie przed zakupem, bo Black Flag mam na 2 platformach. Jednak zakupilem preorder remaku AC Blackflag.

post wyedytowany przez maciell 2026-06-24 13:28:51
Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl