Komentarze do wiadomości: Amanda Seyfried twierdzi, że Oscary nie mają żadnego znaczenia. „Pamiętasz, kto wygrał w ciągu ostatnich 10 lat?”

Forum inne
Dodaj komentarz
24.01.2026 19:31
Pomocny_Czlowiek
1
5
odpowiedz
Pomocny_Czlowiek
4
Legionista

To prawda dziś Oskary to juz nie to samo co kiedyś.

25.01.2026 10:29
Gandohar
1.1
Gandohar
33
Centurion

Pomocny_Czlowiek Kiedyś to były czasy, teraz to nie ma czasów xD

25.01.2026 06:33
2
5
odpowiedz
1 odpowiedź
Promko
23
Legionista

Bo nie mają. Dziś to nagroda jeśli nie polityczna to ideologiczna. Wystarczy sprawdzić zalecenia akademii filmowej w sprawie filmów i obsad nominowanych. Tu nie ma miejsca na sztukę i talent.

25.01.2026 08:54
2.1
2
Asmodeus
53
Senator

Dzisiaj XD. Oscar-baity pojawialy sie przynajmniej od 30 lat (a mowie przynajmniej bo jedynie tak daleko siegam pamiecia). Jestem pewien ze i wczesniej klepano filmy "pod oscary"

25.01.2026 09:19
PersonifikacjaCienia
3
odpowiedz
PersonifikacjaCienia
37
Brat

A Wy co o tym myślicie? Czy Oscar rzeczywiście nie jest aż tak ważny?

(dla długowieczności kariery aktora, bo o tym jest ten teks) Zgadzam się ze zdaniem przedstawionym przez Amandę, dobór projektów w które się angażuje jest najważniejszy.

(jako wyróżnienie dla aktora) To raczej osobiste preferencje każdego aktora. Dla niektórych na pewno będzie to jeden z głównych celów kariery, ale są i tacy, którzy robią dobrą robotę nie celując w "bycie na szczycie". Jak w każdej nagrodzie zawsze było to trochę uznaniowe, trochę konkurs popularności. Dla mnie nigdy nie były wyznacznikiem czy ktoś jest dobry czy nie. Nigdy nie zdarzyło mi się też szukać filmów tylko dla tego że tam gra aktor, który dostał Oscara.

(ogólnie Oscary) To jeden z czynników który zachęca mnie do obejrzenia filmów, których normalnie pewnie bym nie obejrzał. Zawsze po gali robię sobie listę i jak tylko znajdę czas a nie mam konkretnego filmu, to właśnie odhaczam te Oscarowe produkcje. I tak, ostatecznie nigdy nie trafiłem na totalny badziew, więc pod tym względem mają swoją wagę.

25.01.2026 09:51
4
2
odpowiedz
Darek1785
7
Konsul

„Pamiętasz, kto wygrał w ciągu ostatnich 10 lat?”

Prawda i szybko się to zmieniło bo jeszcze 20-25 lat temu było inaczej i dużo osób pamiętaj jak zasłużenie Oscara dostał np. Shrek, Władca Pierścieni, Piasta czy Szeregowiec Ryan.

Dzisiaj to ściek równy z mediami społecznościowymi aby się tylko wybić i dobrze sobie robić wzajemnie wśród elitarnej społeczności pseudo gwiazdeczek.

post wyedytowany przez Darek1785 2026-01-25 09:51:41
25.01.2026 10:32
Gandohar
5
odpowiedz
Gandohar
33
Centurion

Czemu kłamiecie w nagłówku? W tekście piszecie, że "oscar nie jest potrzebny, aby realizować się jako artysta i osiągać sukcesy" a w nagłówku, że nie ma ŻADNEGO zaczenia. Autor chyba podstawówki nawet nie ukończył, skoro dla niego to to samo, albo co bardziej prawdopodobne robi nas w *uja zmanipulowanym, krzykliwym nagłówkiem, prowokuje i napędza gównoburze.

post wyedytowany przez Gandohar 2026-01-25 10:38:20
25.01.2026 10:54
fred1918
6
odpowiedz
fred1918
60
Centurion

Lubię ją, ale ona akurat to nie powinna takich rzeczy mówić, bo jej Oscar raczej nie grozi. No chyba że wprowadzą kategorię największy obwód.

25.01.2026 12:01
CzarnaKreda
7
1
odpowiedz
CzarnaKreda
135
Generał

Z ostatnich 10 lat to pamiętam tylko Parasite. Ale od paru lat raczej średnio mnie interesują Oscary, jak już decyduje się na jakiś film to z polecenia zaufanych twórców internetowych lub drogą pantoflową.

post wyedytowany przez CzarnaKreda 2026-01-25 12:02:02
26.01.2026 01:50
8
odpowiedz
trumpf
14
Generał

Duzo wieksza patologia od oscarow sa zlote globy.

26.01.2026 07:02
9
odpowiedz
Sebcza_k
41
Konsul

Dla mnie już od wielu lat bo wygrywają je filmy, które okazują się totalnym gównem- jak coś ma oscara to już wiem, żeby tego nie oglądąć.

Forum Forum inne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl