Keye, a gry w pudełkach

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
13.03.2013 15:13
Electrike
👍
1
odpowiedz
Electrike
21
Pretorianin

Keye, a gry w pudełkach

Mam takie pytanko, ile z was kupuje keye, a ile wersje fizyczne ? Ja nie wyobrażam sobie, żeby kupić jakąś porządną grę, która nie będzie stała na mojej półce. Tyle wspomnień, zresztą chyba każdy lubi kolekcjonować... Nigdy nie kupowałem, nie kupuję i nie zamierzam kupować kluczy. Nawet jeśli mam zapłacić więcej, to i tak wybiorę wersję pudełkową danej gry. A wy ?

13.03.2013 15:15
Punisher1
2
odpowiedz
Punisher1
67
Major

Ja również preferuje pudełka. Lubie popatrzeć na moją kolekcję ładnie prezentującą się na półce. Ale z drugiej strony jestem też miłośnikiem Steama, więc jeśli w promocji gra jest dużo tańsza niż pudełkowa to kupuje wersję cyfrową.
Także jeśli chodzi o mnie to idealnym rozwiązaniem są dla mnie gry Steamworks (pudełka wymagające do gry Steama)

13.03.2013 15:16
3
odpowiedz
zanonimizowany896083
3
Generał

pudełka - bo grę mogę potem sprzedać.

13.03.2013 15:18
Electrike
4
odpowiedz
Electrike
21
Pretorianin

Ja to bym chciał także, aby wszystkie gry były na Steam'a. Wtedy można by było się pochwalić, tym co masz na półce ;)

13.03.2013 15:22
5
odpowiedz
zanonimizowany305250
161
Legend

Nie kupuje kluczy, chyba że na Amazon, sklepach typu Green Man Gaming itp. Dziwne klucze z Allegro, z Brazylijskich czy Rosyjskich sklepów - nie będę ryzykował dla nich swojego konta.

Tylko gifty, ewentualnie klucze z własnoręcznie kupionych pudełek.

Ostatnio raczej mniej kupuje pudełek niż gier na Steam, ale wciąż się zdarza.

13.03.2013 15:31
Sizalus
6
odpowiedz
Sizalus
206
Legend

Kupuję to co jest tańsze.

13.03.2013 15:35
kęsik
😁
7
odpowiedz
kęsik
168
Legend

Ja to bym chciał także, aby wszystkie gry były na Steam'a.

A ja bym chciał, żeby Steam przestał istnieć i wszystkie gry były na GfWL.

Kupuję tylko i wyłącznie pudełka.

13.03.2013 15:39
8
odpowiedz
zanonimizowany874803
14
Generał

[3] bo grę mogę potem sprzedać.
Chciałeś powiedzieć, że mogłeś. Obecnie każda gra jest z czymś powiązana: Steam, Origin, UPlay, BN, itd.
No chyba, że dla każdej gry tworzysz nowe konto, ale takie coś trudno sprzedać.
A jeśli mówisz o grach konsolowych to też jakoś różowo nie ma. Jakieś klucze jednorazowe do grania w multi i inne wymysły zawężąją możliwość odsprzedaży (a jeśli to o czym ćwierkają wróbelki będzie prawdą to w nowej generacji konsol rynek wtórny zostanie wyeliminowany).

Co do pytania: kiedyś pudełka (bo coś w sobie oferowały), a teraz wyłącznie wersje elektroniczne bo sama płyta z pudełkiem bez instrukcji (skandal, no dobra - chrońmy lasy) do niczego mi nie jest potrzebna (a zauważyliście jak szybko sprzedaż elektroniczna wyparła/wypiera wersje pudełkowe?).

[9] Tylko, że to "pudełko" to obecnie dvdbox z płytą - co ma mnie "podniecać" zdarcie folii?

13.03.2013 15:42
Electrike
😁
9
odpowiedz
Electrike
21
Pretorianin

@PierwszyWolnyJestZajęty Nie zgodzę się, nie ma to jak pudełko. To zajebiste uczucie gdy się je otwiera...

13.03.2013 15:44
10
odpowiedz
Child of Pain
198
Legend

Kupowac wylacznie pudelka w czasach bundli, steama, green man gaming i amazona, paranoja. Kesik jak zawsze mnie nie zawiodl.

13.03.2013 15:52
napster92
😊
11
odpowiedz
napster92
98
Why so serious?!

A wy ?

A my nie .

13.03.2013 15:59
12
odpowiedz
zanonimizowany902624
1
Legionista

Od kiedy gier w pudełkach praktycznie nie można odsprzedać to kupuję klucze.

13.03.2013 16:01
13
odpowiedz
zanonimizowany896083
3
Generał

[8]
mogę, bo preferuję granie na konsolach.

Np. ostatnio: Ni No Kuni na PS3:
zakupiłem w dzień premiery za 36GBP, sprzedałem po miesiącu w CEXie za 32GBP. Koszt miesiąca grania (60h+) to 4GBP.

13.03.2013 16:09
😁
14
odpowiedz
zanonimizowany397468
59
Pretorianin

super temat pudelka vs klucze jeszcze takiego na golu nie bylo

13.03.2013 17:32
Stalin_SAN
15
odpowiedz
Stalin_SAN
56
Valve Software

Jeszcze niedawno wszyscy zarzekali się się że klucze nigdy nie przebiją pudełek, a teraz co? Klucze zdecydowanie przejęły już prowadzenie nad pudełkami, przykładek tego jest choćby to że jeden z największych kolekcjonerów pudełek tego forum - gnoll, sam tu przyznał że kupuje więcej kluczy niż pudełek. Zresztą nie tylko on bo kiedyś i ja byłem zagorzałym obrońcą pudełek, a teraz jestem za kluczami, zresztą jaki ma to sens kiedy kupienie pudełka sprowadza się praktycznie tylko i wyłącznie do wykorzystania klucza z tego pudełka? Najwyraźniej graczom to odpowiada bo obecnie praktycznie każda gra ma jednorazowy klucz a jakoś ani słówka narzekania na to nie słyszałem, a jeszcze pare lat temu tacy wielcy zlituj się Boże obrońcy "fizycznej" dystrybucji...

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl