Witajcie GOLowicze. Nadszedł czas wymiany mojego starego telefonu z ery kamienia łupanego i zakup czegoś co przybliży mnie do cywilizacji. Zamierzam zakupić smartfona do 600zł +- 50zł.
Co wymagam od telefonu?
- pojemna bateria (nie zamierzam codziennie ładować telefonu)
- ma się nie zawieszać (to chyba logiczne a różnie bywa)
- dostęp do WiFi
Czego nie wymagam:
- dual sim
- super aparatu (aparat fotograficzny mam więc nie potrzebuję go w telefonie)
Jakbym czegoś zapomniał to dopiszę. Czekam na propozycję ekspertów ;)
Pozdrawiam
Jezeli zamierzasz korzystac ze wszystkich mozliwosci smartfona (rozklady jazdy, nawigacja, internet etc) i miec wlaczona autosynchronizacje to nie licz na to ze Ci telefon wytrzyma wiecej niz 1 dzien.
Nokia Lumia 520.
Czekaj, zaraz tu przyjdzie taki co Ci wmowi, ze mu telefon tydzien bez ładowania trzyma ;D. Ktos kojarzy nick?
Za 650zł można na allegro dostać Motorollę Moto G, w wersji 8GB. Niestety telefon nie ma slotu na karty pamięci, ale poza tym, to rewelacja w swojej cenie.
Piotrek
zloteuszy aka delstar, czolowy przedstawiciel zrywaczy azbestu w juesej
@Valem - oczywiście zamierzam korzystać z możliwości telefonu ale nie cały czas. Z internetu, nawigacji czy rozkładów jazdy korzystałbym sporadycznie tj tylko wtedy kiedy bym potrzebował.
[4] -> Jaki tydzień?! Dwa mu spokojnie trzyma. PRzy oszczędnym trybie to pewnie i z cztery uciągnie.
Niestety obecnie telefony mają tyle opcji i tak wielkie ekrany, że dwa-trzy dni to maks jaki są w stanie osiągnąć. I to przy dosyć oszczędnym użytkowaniu.
W tej cenie jest szansa wyrwać używaną S3, myślę, że to najlepszy wybór. Świetne urządzenie.
Nie rozumiem skąd te poruszenie na temat czasu trzymania baterii. Ja co prawda używam telefonu jedynie do dzwonienia, ale mój ZTE v987 trzyma ponad 5 dni, a Nokia 625 prawie 7 dni. Oba mają kolejno ekrany 5" i 4.7".
http://allegro.pl/nowy-zte-v987-aero2-cena-40-tylko-20szt-i4089244443.html
mój ZTE v987 trzyma ponad 5 dni
Tez masz tam wsadzona jakas baterie wielkosci cegly, jak delstar? Bo innym, z tego co widze w reviews na necie - na baterii standardowej - trzyma max jakies dwa dni...
Rekord na moim jiayu gs3t wyniosl ~7,5 dnia bateria 3000mAh.... a mozna wziac 3500mAh ekran 4,5
jiayu gs3t - 550zl bezposrednio z china przy odrobinie szczescia ;) (bez cla i vatu)
Polecam również Jiayu sam posiadam Jy-G4 z bateri 3500mAh , ekran 4,7 i za "chiny " :P bym go nie wymienił na S3 ( nad 4 bym się może zastanowił ;), żeby sprzedać i kupić Jiayu S1 )....
Jest to marka znana bardzo w Chinach i nie tylko niedawno pojawił się również oficjalny przedstawiciel w Polsce więc gwarancja również będzie dostępna w Polsce bez wysyłania do Chin ;
Smartphone moze i wytrzyma z 5 dni lezac nieuzywany, z trybem oszczedzania energii, bez wifi i danych pakietowych. Ale czy takie uzywanie smartphone nie mija sie z celem?
jak się używa intensywnie wifi to niestety długo nie popracuje się na telefonie, chociaż widziałam na innym forum osiągi gościa tutaj wrzucam link https://www.dropbox.com/s/nwo62n8l1x8ckuq/uzycia%20bateril%20_LG.jpg używał lg g2 niestety za taki budżet tego tel nie kupisz, sama mam l5II i w sumie 2-3 dni bateria wytrzyma a wifi często mam włączone