Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: inteligentni ludzie robili nazizm - czyli ojciec dyrektor robi porządek ...

03.06.2011 13:42
1
ElvesBrew
69
Konsul

inteligentni ludzie robili nazizm - czyli ojciec dyrektor robi porządek ...

Nie wiem czy było. Ale grunt to wlasciwy kregoslup moralny

http://www.gadu-gadu.pl/rydzyk-awanturuje-sie-o-informatyke?utm_source=gg&utm_medium=hover

03.06.2011 13:44
2
Hajle Selasje
102
Eljah Ejsales

No i?

03.06.2011 13:46
👍
3
ElvesBrew
69
Konsul

- ojcze, ale na biblii nie poprogramujemy...

- yyy, to idzcie na inną uczelnię.

03.06.2011 13:46
pablo397
4
pablo397
138
sport addicted

co jak co ale zarówno nazistom jak i komunistom (mówie tu o szczycie hierarchii) trudno odmówić inteligencji - jedni w pare lat podbili prawie całą europę a drudzy przez pół wieku trzymali (i po części nadal trzymają) pod batem połowę świata.

03.06.2011 13:50
5
zanonimizowany613155
30
Senator

Chyba normalne jest, że informatyk powinien odnosić swoją prace do przypowieści biblijnych - co w tym dziwnego?

03.06.2011 13:50
6
Hajle Selasje
102
Eljah Ejsales

ElvesBrew---->

Chyba nikt, kto nie przywiązuje wagi do Pisma Świętego nie pójdzie na uczelnię tego wyszydzanego przez wszystkich młodych i wykształconych Rydzyka, jeśli tylko ma odrobinę rozumu?

Powtórzę więc moje pytanie: no i?

03.06.2011 13:52
7
Dessloch
263
Legend

" Nie kryjąc wściekłości, krzyknął:"

no ta krzyknal... nawet lekko glosu nie podniosl.

03.06.2011 13:53
8
ElvesBrew
69
Konsul

--> Hajle

Ależ ja się z ojcem dyrektorem w 100% zgadzam. Watek ten umieściłem jako exemplum, celem przedstawienie właściwego podejścia dydaktycznego. Sam bym bardzo chetnie zatrudnil informatyka, który studiował biblię. Przynajmniej miałbym pewność, że mnie nie będzie okradał.

03.06.2011 14:28
9
zanonimizowany436564
57
Legend

Chyba nikt, kto nie przywiązuje wagi do Pisma Świętego nie pójdzie na uczelnię tego wyszydzanego przez wszystkich młodych i wykształconych Rydzyka, jeśli tylko ma odrobinę rozumu?

Oj nie wiem, to podobno najlepsze szkoła w Polsce jeśli chodzi o technikę studyjną i telewizyjną, która wykluła także wielu pracowników TVN.

A etyka akurat powinna towarzyszyć edukacji na każdym poziomie i nie jako alternatywa dla niezainteresowanych tzw. Religią czyli Katolicyzmem wykładanym, ale odrębny kierunek.

03.06.2011 14:49
Flyby
😃
10
Flyby
248
Outsider

..ElvesBrew wiedział jak mnie rozbawić dodatkowo: "Przynajmniej miałbym pewność, że mnie nie będzie okradał"
..szanse na taką "pewność" byłyby tylko wtedy gdyby studiował Biblię według Świadków Jehowy

03.06.2011 15:12
11
ElvesBrew
69
Konsul

-->flyby

A to jakaś inna biblia?

03.06.2011 15:16
12
Hajle Selasje
102
Eljah Ejsales

Oj nie wiem, to podobno najlepsze szkoła w Polsce jeśli chodzi o technikę studyjną i telewizyjną, która wykluła także wielu pracowników TVN.

Pewnie są tam i takie osoby, ale z pewnością nie mają one prawa udawać zaskoczonych programem nauczania w takiej, a nie innej szkole.

03.06.2011 15:17
HUtH
13
HUtH
120
kolega truskawkowy

Swoją drogą ciekawe jak wygląda etyka na tej uczelni, same systemy klasyczne z chrześcijańskimi na czele?

03.06.2011 15:38
Flyby
😊
14
Flyby
248
Outsider

..Nie inna biblia ElvesBrew tylko inny sposób jej "studiowania" ;) ..ten sposób nakłada na "studiującego" konkretne "obowiązki" ..tak dalece "konkretne" że muszą się odcisnąć także w codziennym życiu ;)

03.06.2011 15:46
fresherty
15
fresherty
43
Jimi Hendrix Rules!

olivierpack -> Podobnie jak filologia klasyczna, filozofia i kilka innych rzeczy przydatnych w życiu (tak, uważam że podstawowa znajomość starożytnej greki czy łaciny się przydaje). "Skąd pieniądze?!" - z religii. Instytucja 'szkółek niedzielnych' z powodzeniem funkcjonuje na całym świecie - ba, nawet sale lekcyjne można by Kościołowi za odpowiednia opłatą wynająć.

Jeśli chodzi o samych biednych studentów informatyki - jestem wielkim zwolennikiem fakultetów z przedmiotów takich jak etyka czy filozofia (i tak dalej bo lista jest obszerna) na tym poziomie edukacji.

03.06.2011 15:52
16
Hajle Selasje
102
Eljah Ejsales

Dzisiaj trzeba walczyć o przetrwanie historii (bo "niepraktyczna") i matematyki (za trudna) w naszych pięknych, postępowych szkołach, a temu się filozofii i filologii klasycznej zachciało. Przypominam, że małpa z brzytwą wciąż szaleje w MEN, a trendy i prądy antykulturowe i antyedukacyjne będą się tylko pogłębiały. Właściwie jedyne, co może zrobić jednostka, to zatroszczyć się o porządne wykształcenie swoich własnych dzieci, wbrew całemu światu.

03.06.2011 16:03
17
zanonimizowany543063
38
Generał

To jest uczelnia publiczna czy prywatna?

03.06.2011 16:07
18
Zenedon
51
Senator

Rocznik młodszy ode mnie miał na Uniwersytecie Warszawskim wykłady z filozofii prowadzone przez prof. Środę. To dopiero były jajca, szkoda tylko, że studenciaki były pozbawione wyboru i musiały słuchać jej bredni.

03.06.2011 16:10
😁
19
Hajle Selasje
102
Eljah Ejsales

Widać Wolniewicz to dla UW za dużo, Środa w sam raz.

03.06.2011 16:46
Flyby
😃
20
Flyby
248
Outsider

.."wbrew całemu światu" uczyć dzieci, Hajle ..tylko że dzieci oprócz kolumn liter i znaków co nie zawsze do nich "mówią" od razu, widzą także swoich rówieśników i ekrany takie czy inne przed głowami rodziców ..
..Ci rówieśnicy mają i widza też swoje ..w ich "mikroświecie" dobre chęci rodziców szybko zaczynają stawać się niezrozumiałe a i bywa że dalekie bo każdy "mikroświat" zanim obdarzy dziecko możliwością panowania nad nim, wymaga takiego czy innego podporządkowania się ;)

..własne ksywki i śmieszne odzywki czyli "stawanie się" .. zawsze osobnicze "ego" co im bardziej w ramki wychowania ujęte, tym bardziej buntownicze .. i popęd seksualny dający tyle nowego a potrafiący rujnować najpiękniejsze rodzinne plany ..i tak dalej, "wbrew całemu światu"

..hmm, zapomniałem napisać że w tym wszystkim trochę może zabraknąć czasu na naukę

03.06.2011 20:24
21
zanonimizowany104045
41
Legend

Nie inna biblia ElvesBrew tylko inny sposób jej "studiowania" ;) ..ten sposób nakłada na "studiującego" konkretne "obowiązki" ..tak dalece "konkretne" że muszą się odcisnąć także w codziennym życiu ;)

Sposób tez ten sam . różnica w karze za nieprzestrzeganie , wykluczenie> pokuta

06.06.2011 09:32
22
zanonimizowany4090
97
Legend

ElvesBrew [ gry online level: 40 - Pretorianin ]

--> Hajle

Ależ ja się z ojcem dyrektorem w 100% zgadzam. Watek ten umieściłem jako exemplum, celem przedstawienie właściwego podejścia dydaktycznego. Sam bym bardzo chetnie zatrudnil informatyka, który studiował biblię. Przynajmniej miałbym pewność, że mnie nie będzie okradał.

No, czytanie Pisma Swietego jak wiadomo daje cakowity immunitet na wszelkie pokusy.
CO do mnie to chetnie zatrudnilbym informatyka, ktory znalby sie na tym, co robi. Nawet gdyby byl shintoista, ateista czy satanista (tego jednak pod warunkiem, ze nie bedzie zabijal kotow).

06.06.2011 11:10
23
zanonimizowany688961
26
Generał

No i doskonale. Jego szkoła, jego zasady, jego zysk lub strata. Jeżeli komuś się to nie podoba, niech idzie studiować gdzie indziej - wybór jest ogromny. Można również założyć włąsną szkołę. To wolny kraj.

06.06.2011 11:22
24
zanonimizowany613155
30
Senator

Dzikouak ---> zgoda - o ile tylko na etapie podpisywania umowy z uczelnią student informatyki miał pełną świadomość, że bedzie się od niego wymagać zgłebiania religii.

06.06.2011 23:27
25
zanonimizowany688961
26
Generał

@smalczyk - Oczywiście. Chociaż osobiście zakładam, że dorosły człowiek, który nie sprawdził curriculum uczelni ani nie zebrał informacji od innych studentów jest sam sobie winien. Zwłaszcza w tak oczywistym przypadku, jak ten (szkoła pod egidą Radia Maryja raczej nie będzie laicka ani husycka).

Forum: inteligentni ludzie robili nazizm - czyli ojciec dyrektor robi porządek ...