Grupa J [Algieria, Argentyna, Austria, Jordania] Argentyna pokonuje Austrię 2:0. Niesamowity Messi!
Argentyna, Algieria, Austria, Jordania. 👑 Obrońcy tytułu i prawdopodobnie absolutnie ostatni wielki turniej Leo Messiego. Austria wraca do gry po 28 latach, a Jordania debiutuje i pisze historię. Czy faworyci zdemolują rywali w drodze po koronę? Czy Jordanię stać na sensację stulecia?
Irak - Norwegia 1:4 (1:2)
0:1 Haaland 29' (asysta: Wolfe)
1:1 Aymen Hussein 39' (asysta: Al-Ammari)
1:2 Haaland 43'
1:3 Ostigĺrd 76' (asysta: Odegaard)
1:4 Aymen Hussein 90'+6 (samobójczy)
https://www.youtube.com/watch?v=Yy_yzNdQQuE
[Argentyna — Algieria]
Śmierdzi mi to jakimś remisem... Pewnie zagram Argentynę, ale póki co zostawiam typ na podział punktów - 1:1.
[Austria — Jordania]
Dużo zależy od podejścia Jordańczyków do meczu. Jeśli wyjdą piątką obrońców, Austria będzie miała ogromne problemy żeby się przez to przebić. Szwajcarzy wbili im w sparingu cztery gole, ale to mimo wszystko Szwajcarzy...
Tragiczna jest ta grupa. Przez większość meczu Norwegów zastanawiam się, czy Argentyna nie utopi punktów na Algierii i Austria na Jordanii. Już dwa razy zmieniałem remisy na wygrane Argentyny/Austrii i znowu wróciłem do remisów... I czuję, że to jeszcze nie koniec.
Ciekawe jak stawia
Messi 14 bramkę w mś strzelił. Jaszcze 2 i wyrówna rekord Klose.
Edit, no i wyrównał.😅
Messi pokazal ktory z dwojki jest tym wiekszym kocurem. W tym wieku tak sobie pykac, szacun.
Messi za to mnie zaskoczyl, nie spodziewałem sie.
Norwegia od kilku lat ma potencjał Belgii sprzed około 10 lat, ale dopiero od jakiegoś czasu zaczyna to jakoś wyglądać. Ciekawe czy byliby w stanie powtórzyć wynik Czerwonych Diabłów z Rosji.
Dobrze, że pozmieniałem te remisy w cholerę :) Wprawdzie generalki to jakoś wielce nie zmieniło, ale lepiej trafić niż nie.
Dzisiaj już żadnych przeczuć nie mam. Nie wykorzystałem poprzednich, teraz się skończyły. Jedynie Portugalia mi pachnie remisem, chyba że się ogarną. 3 kolejkę mam przekombinowaną , i pewnie spadnę daleko.
Przesadzacie :) Na poprzednich też były niespodzianki - porażka Argentyny z Arabią Saudyjską, Francji z Tunezją, odpadnięcie Niemców po fazie grupowej (plus porażka z Japonią). Mało tego - wtedy z grupy nie wyszła również... Belgia. Zresztą droga Argentyny do Mistrzostwa Świata też nie była szczególnie prosta. No i na dokładkę czwarte miejsce Maroko eliminującego Hiszpanów i Portugalczyków...
[Argentyna — Austria]
Argentyna pewniak. Gdzieś tam w nosie drapie, że może być jakiś remis z tyłka, ale nie będę kombinował niepotrzebnie. Jak będzie wtopa, to i tak wtopi ponad 90% typujących ;)
[Jordania — Algieria]
A tu postawię remis. Faworytem raczej Algieria, ale Jordania wcale nie jest bez szans. Żaden wynik nie będzie zaskoczeniem, mimo że Algieria zdaje się mieć "poważniejsze" nazwiska.
Argentyna na spokojnie sie przejedzie do austrii a w meczu potęg tj Jordania -Algiera wszystko moze sie zdarzyc :D
Argentyna i Algieria raczej bez problemu, choć Austriacy mogą postawić opór.
Jeśli dobrze się przyjrzałem to teraz gra drużyna kompletnie wydziarana z drużyną bez dziar 😛
OMG dwóch Austriaków wycina Martineza i niby nic nie było. Dobrze, że jest VAR.
No cóż, kolejny pkt straty ;D Zbyt naiwnie na remis tutaj. Wkurza mnie to, prawie wszystkie drużyny z poza Europy, jacyś niby outsiderzy potrafią się postawić, zagrać dobrze. A gra taka drużyna Austrii i pewnie nie będzie potrafić. A że Messi nie trafił karnego, to tak mi się mecz z Polakami przypomina, i Argentyna to wygra2;0 Może 3 bo Austriacy nie będą prosić żeby więcej nie strzelać;D
Szkoda tego karnego. Chciałbym by udało mu się na koniec kariery udało zdobyć króla strzelców.
Przerwa na nawodnienie....
możecie napisać wszystko co chcecie.
Koniec przerwy na nawodnienie...
Stadion klimatyzowany :)
22 stopnie, poza stadionem 33
Tak patrzę na Austrię, i stwierdzam, ,że oni mogą mieć problem z Algierią. Są ciutkę lepsi, ale czy to wystarczy? Na remis spokojnie.BTW Argentyna jest trochę faworyzowana . Po raz któryś faul na żółtko, i nic.
W ogóle czemu Arnautovic dopiero na koniec wchodzi. Co to w ogóle za tłumaczenie że się dopiero obudził ;D Właściwie gdyby nie Leo, to Argentyna by uja strzeliła ;D Co to znaczy mieć świetnego napastnika. A wystarczyło na pewniaków stawiać plus dwa jakieś remisy i to by wystarczyło żeby być w czołówce mimo tylu niespodzianek....Dla mnie zabawa się skończyła.