Grupa G [Belgia, Egipt, Iran, Nowa Zelandia] remis Belgia - Iran 0:0. Kto oglądał?
Belgia, Egipt, Iran, Nowa Zelandia. Belgia buduje nowy skład – czas na brutalną weryfikację. Iran gra pod olbrzymią presją, a Egipt szuka swojej życiowej szansy.
Kto odpadnie pierwszy, a kto zaszokuje ekspertów? Czy jest tu w ogóle jakiś pewniak?
[Iran — Nowa Zelandia]
Iran raczej pewniak. Nowa Zelandia nie ma takiego potencjału jak Australia, ale gdyby udało się zamurować bramkę, to jakiś remis mógłby wpaść. No i ciekawe, jaka będzie reakcja amerykańskich kibiców na Irańczyków...
Mam przeczcie że remis w meczu Arabii i Iranu dzisiaj będzie. Urugwaj jest mega nieskuteczny, a Iran to też nie jest potęga.
No i cyk. Kolejna niespodzianka będzie. Czułem po kościach że dzisiaj będą mecze cudów...nie wiem czy same remisy, ale zawsze mi takie mecze śmierdzą z daleka. Ale buki musza zarobić. Ja naprawdę, nie potrafię się cieszyć takimi meczami, nawet jak się na luzie obstawia ;D Bo człowiek czuje że coś nie tak, a i tak da bezpiecznie. I dziwnym trafem, zawsze to ci wielcy sobie jaja robią. W Eliminacjach to sobie klepią, a przychodzi turniej, i nagle grają ja Polska;D W dupie to mam, obstawiam do końca byle jak, i nie oglądam tego syfu. Za stary jestem na to żeby się cieszyć.
Mam nadzieję, że Belgia się obudzi, bo liczyłem na niespodziankę w postaci remisu, a nie takiej porażki.
Gość to w ogóle obstawił na jakiejś platformie, o której pierwszy raz słyszę... Jakiś Polymarket, niedozwolony w Polsce zresztą. Z tego co czytam to jakiś portal oparty na kryptowalutach, także ośmielę się powiedzieć, że nawet jak przegrał jeden milion dolców, to pewnie ma kilka innych. A jak nie... to peszek ;)
A wczoraj zastanawiałem się czy nie zmienić Belgia - Egipt na remis... No jest jeszcze trochę czasu więc może się uda.
Edycja: No i nie udało... jednak trzeba było słuchać instynktu...
[Nowa Zelandia — Egipt]
Nowa Zelandia wyglądała dobrze na tle przeciętnego Iranu, którego skład opiera się o krajowych zawodników... Egipt to będą chyba jednak zbyt wysokie progi. Ale coś się odwalić może, wiadomka ;)
Spodziewam się kolejnych paździerzy. Belgia powinna wygrać z Iranem. Ale nie jestem tego pewien. Egipt z Nową Zelandią też nie jest taki pewny. Ba, Nowa Zelandia to może wygrać.
Jak Belgia zagra swoje,to powinni wygrać. Ale to będzie dla nich cieżki mecz, strzelam jakieś 3;1 3;2 przy dobrej grze Belgów. Jak oni chcą to wygrać, to niech wywalą Lukaku. Nie ogarniam czemu on dalej gra w pierwszym składzie. Od dwóch lat gra w kadrze piach. Na ostatnich mistrzostwach był żałosny.
Belgowie tego wygrać chyba nie chcą. Już drugi raz, zamiast mocniej walnąć wyżej, to oni technicznym strzałem chcą z metra strzelić, gdzie są obrońce i leżący bramkarz...Belgia wróciła do ustawień z okolic 2010. W ogóle te sędziowanie. Bark w bark, ale czemu oni nie gwiżdżą, jak zawodnik chłopu wskakuje na plecy i go popycha ;D
Brawo XD Po meczu. Kto postawił remis .Iran to się cieszy. Jak taki błąd można popełnić. To teraz idealnie Iran wygra, Nowa Zelandia wygra, Egipt z Iranem, i Belgia poleci :D
No cóż. Trzeba było ryzykować na ten remis. I znowu pkt uciekł. Beznadziejna jest tak Belgia, czy to 11 czy w 10. A i tak dziady wyjdą, bo Nowa Zelandia ma słabą obronę.
Jako jeden z "nielicznych" stawiałem w meczu z Egiptem remis - wydawało mi się to oczywiste po tym, jak gra Belgia... Ale że mogą zremisować z Iranem to bym już nie przypuszczał... Nie sądziłem, że są aż tak słabi.
A teraz dałem remis na Nową Zelandię, to pewnie Egipt to wygra;D
Myślałem że to jednak Hiszpania się wysypie na Arabusach, a Belgia powróci na dawne tory, a tu wyszło odwrotnie. Belgowie to już żadna potęga, a zwykli europejscy średniacy.
Ogólnie jak na razie poziom europejskich kadr udowadnia, że rozszerzenie mundialu o inne kontynenty był jednak dobrym pomysłem. Jakieś to zmęczone wszystko, jak kalendarz rozgrywek nadal będzie tak zapchany to naprawdę niespodzianek pokroju Curacao będzie coraz więcej. Aczkolwiek na poziom meczów nie można narzekać, jest tylko niewiele gorzej niż to było w Katarze.
Przejrzyjcie sobie te wszystkie grupy i znajdźcie mi, w której są REALNIE mocne trzy ekipy. Jest może grupa E, a na upartego I i L - w pozostałych ciężko o trzy mocne ekipy. A to L i tak naciągnięte, bo Panama wyglądała na silną przy przeciętnej Ghanie...