Grupa C [Brazylia, Haiti, Maroko, Szkocja] Brazylia - Maroko. Hit 1 rundy?
Brazylia, Maroko, Haiti, Szkocja. Grupa z fajerwerkami: pięciokrotni zwycięzcy kontra Maroko, czyli rewelacja ostatnich lat. Do tego Szkocja wracająca po 28 latach przerwy i nieobliczalne Haiti.
Czy Maroko znów zaskoczy faworyta? Czy Szkocja udowodni, że warto było cze
[Haiti — Szkocja]
Haiti egzotyczna drużyna, Szkoci - twady fizyczny zespół.
[Brazylia — Maroko]
Maroko to solidna drużyna i stać ją na remis. Na przekór większości stawiam właśnie na remis.
Brazylia od lat zawsze była jednym z faworytów (to chyba najbardziej utytułowana drużyna w Mundialach, poprawcie mnie jeśli się mylę, kiedyś nią była!), ale od lat jest cieniem samego siebie. Maroko powinna rozdupić, ale prawdziwy sprawdzian przyjdzie później.
1:7 z Niemcami. Pamiętamy :)
nie rozumiem skąd tutaj takie lekceważenie Maroka? Przecież to drużyna która na poprzednich MŚ była w pierwszej czwórce a tutaj wszyscy myślą że to jacyś amatorzy, których Brazylia "rozdupi". W 2022 pokonali w grupie Belgów a w fazie pucharowej wyeliminowali Hiszpanów i Portugalczyków. W tym meczu każdy wynik może się wydarzyć.
[Haiti — Szkocja]
Dałem na remis bo szukam sensacji. Ale teraz zmieniam na Szkotów. Mam nadzieję że nie zawiodą ;D
[Brazylia — Maroko]
A ja sobie dam remisik. Brazylia to wprawdzie wciąż Brazylia, ale przeczuwam problemy ze skutecznością Canarinhos i solidną grę defensywy Maroko.
[Haiti — Szkocja]
Każdy wynik inny niż wygrana Szkocji będzie sensacją.
Postawiłem na Brazylię, ale wcale pewności nie mam. W drugim meczu na Szwajcarię :) Z pierwszego miejsca w tej grupie awansuje zapewne Brazylia, z drugiego to trudno powiedzieć. Powalczą Szkocja i Maroko. Haiti raczej tutaj nie ma szans, ale będę im kibicował mimo swoich typów :)
Ale ostatnio nie śledziłem ich. Kij wie, może mają nowy narybek? Może się odbili od mułu?
Pierwszy mecz zweryfikuje w jakiej są formie.
Ale tak mi mówił znajomy, nie weryfikowałem tego, więc mogę się tutaj mylić.
Generalnie to nie będzie dla Canarinhos łatwa przeprawa.
5 meczów za nami. Jak że mam i tak sporo zaległego wolnego, to oglądam w całości pierwszą kolejkę...ale szczerze po tych 5 meczach, mam już dosyć ;D Za stary na takie późne mecze jestem. Niewyspany jestem. Ale trzeba jeszcze pociągnąć ten meczyk. Resztę sobie daruję.
Ciśnie to Maroko, Brazole wyglądają na lekko zdezorientowanych.
Na razie zapowiada się meczycho.
Dużo osób wtopi na tym meczu ;D Remis wydawał sie opcją bezpieczną. Ale ta Brazylia jest jednak przeciętna. Maroko dużo ambitniejszy zespół.