Grupa B [Bośnia i Hercegowina, Kanada, Katar, Szwajcaria] Kanada - Katar. Łatwe zwycięstwo?
Kanada, Bośnia i Hercgowina, Katar, Szwajcaria. Kanada gra u siebie, Katar to niedawny gospodarz turnieju, a Szwajcarzy to klasyczni, regularni uczestnicy finałów.
Kto ma tu największe szanse na awans? Czy Bośnia powtórzy sensację z 2014 roku?
Kanada – Bośnia i Hercegowina 1:1 (0:1)
0:1 Lukić 21' (asysta: Kolašinac)
1:1 Larin 78' (asysta: Promise)
https://www.youtube.com/watch?v=mG7ewSbUjpo
Katar – Szwajcaria 1:1 (0:1)
0:1 Embolo 17' (rzut karny)
1:1 Khoukhi (asysta: Homam El-Amin)
https://www.youtube.com/watch?v=TdKVT0_V8uA
Szwajcaria – Bośnia i Hercegowina 4:1 (0:0)
1:0 Manzambi 74'
🟥 Muharemović 80' (Bośnia)
2:0 Vargas 84' (asysta: Embolo)
3:0 Manzambi 90' (asysta: Vargas)
3:1 Mahmić 90'+3
4:1 Xhaka 90'+7 (rzut karny)
https://www.youtube.com/watch?v=YTAmGIq_p5M
szwajcaria gra na każdym dużym turnieju, katar dopiero raczkuje
Drużyny które grają w Kanadzie to mają jednak fory w porównaniu z tymi którzy muszą się mierzyć z warunkami które panują w Meksyku
Kanada - Bosnia postawiłem na remis, Szwajcaria wygra z Katarem. Z Grupy wyjdzie Szwajcaria i Bośnia :)
Po namyśle jednak zmieniłem na wygraną Bośni. Myślę, że Kanada jest tak słaba piłkarsko, że nawet publiczność im nie pomoże :)
[Kanada — BiH]
Kolejny mecz i kolejny dylemat na kogo postawić... U buków bardzo rzadko stawiam remisy, a tutaj chyba nie mam innego wyjścia. Niech się dzieje co chce - po dwóch meczach mam okrągłe zero punktów i nie liczę, że zmieni się to po trzecim.
[Kanada — BiH]
Kanada wygra dlatego ze strefa czasowa będzie jej sprzyjająca.
[Kanada — BiH]
Kanada ma problem z drużynami z Europy więc remis wydaje się opcją na ten mecz.
Bośnia skasowała Włochy i Walię więc jest dylemat ale też od 8 meczy nie przegrała więc grają mocno defensywnie. Postawiłbym na remis/Bośnia. Kanda jest cienka i podobno bez Davisa bo ma kontuzje.
Komplet punktów póki co i to akurat w momencie w którym ten turniej mało mnie interesuje.
[Katar — Szwajcaria]
W końcu jakiś mecz, gdzie nie mam żadnych wątpliwości. Chociaż jakiś gol z tyłka i remis Kataru wcale by mnie nie zdziwił...
Jakaś sensacja musi być. Na każdych MS w fazie grupowej były minimum dwie bardzo duże sensacje. Ale teraz MS inne, trzeba jeszcze bardziej się oszczędzać, to każdy z lepszych chce od razu mieć 3 pkt. A w 1 kolejce ten mecz, i jeszcze 5 innych. Przeważnie jedna duża sensacja na kolejkę.Edit ..co za paździerz do oglądania ;D Szwajcarzy dominują,Katar miał nawet dwie 100% sytuacje. Ale Szwajcaria po strzeleniu gola, gra tak głupio. Masa okazji, a nie potrafią strzelić bo podejmują głupie decyzje...się kurde skończy remisem;D
Uch, zapomniałem. Chyba nagród w tym roku nie będzie.
Polska ograłaby bez problemu zarówno Szwajcarów jak i Katar. Mecz na poziomie tych słabszych z ekstraklapy
Byliśmy najsłabsza drużyna każdego mundialu na którym graliśmy w ostatnich latach.
Dajemy dupy koncertowo w tragicznym stylu.
Jesteśmy piłkarskim dnem.
Poczekajcie na Szkocja - Haiti. To będzie dopiero mecz dla prawdziwych koneserów 😁
Ale nudy. Na trybunach piknik, na boisku też nic się nie dzieje.
Haiti-Szkocja będzie bardziej wyrównany.
nawet nr 1
Tak cisli żeby zremisować, widać że coś nie tak.
Pisałem że musi być niespodzianka. I pyk. Co za frajerzy. I czasami naprawdę człowiek może myśleć, że niektóre mecze są ustawiony jak nie wiem. Szwajcarzy grali tak, jakby miał być remis i tyle. Śmieszne jak stawia się sensacje i nie wchodzą, a jak stawiasz żeby mieć zaskakujący pkt to nie wchodzą ;D
No cóż, jedna sensacja za nami, jeszcze powinna być druga.
[Katar — Szwajcaria]
No i szybko poszło. Od początku raczej trudno było w tej grupie wskazać zdecydowanego faworyta, ale że akurat ten mecz nie wejdzie? Jak oni to zrobili? Przy takiej przewadze, nie zamknąć żadnej akcji? Co za ofermy.
[Szwajcaria — BiH]
Szwajcaria na papierze mocniejsza od BiH, ale ani Szwajcarzy nie pokonali skazanego na porażkę Kataru, ani BiH nie okazał się gorszy od faworyzowanej Kanady. Remis ze wskazaniem na Szwajcarów albo Szwajcaria ze wskazaniem na remis...
Szkoda że nie mam konta na zakładach...zgarnąłbym majątek. Tutaj korygować sie nie da, ale na zakładach owszem...ja już wiem jak to będzie dalej wyglądać ten mecz ;D 41 min, Szwajcar normalnie sobie do Bośniaka podał, bo czemu by nie lD
Obejrzałem prawie wszystkie mecze do tej pory(czysty masochizm). I to ile w tych meczach, jest bezsensownie bitych rożnych, czy wrzutek w pole karne, to głowa mała. To jest poziom gorzej niż Ekstraklasa. I mówię to całkiem serio. Szczególnie jak obrona jest wysoka, a drużyna uparcie wrzutki robi. W zasadzie prawie każda druzyna ma tak głupie rozwiązania akcji, jakbym oglądał 1 ligę.
Ładna końcówka, nieźle się Szwajcarzy rozkręcili, wystarczyły dwie zmiany
[Kanada — Katar]
Jeśli mam być szczery, to jakoś nie widzę tej Kanady łatwo ogrywającej Katar. Chętnie postawiłbym remis, ale zamierzam ten mecz obejrzeć i nie chciałbym kibicować remisowi...
Śmierdzi remisem. Ale myślę że Kanada w końcu wygra pierwszy raz. Nie są źli, z Bośnią się męczyli, ale potrafią zagrać szybko. Liczę że wymęczą 1;0 albo 2;1 bo myślę że obie gola strzelą. Ale jak Kanada tego nie wygra, to znaczy że są słabi, i zawsze już będą przeciętną reprezentacją. Bo mimo wszystko, Katar u siebie powinni pokonać ;D
No łatwiej niż myślałem. Na Katar dają radę. To sie może skończyć wysokim wynikiem. To jeszcze poproszę remis Meksyku;) Chociaż czuję że remisu nie będzie, ale nie wiem kto wygra. Jeśli będzie według moich tam pewnych analiz, to wygra Meksyk. I wtedy Czesi mogą wygrać, bo pewnie Meksyk wystawi rezerwowy skład. A Korea powinna z RPA wygrać.
Szkoda Kanadyjczyka, szkoda Katarczyka, ale przynajmniej może być zabawnie, jak Katar będzie grał w dziewięciu...