Gra na jesienne wieczory :)

Forum Gry RPG
Odpowiedz
29.10.2011 19:19
dewastat0r
1
odpowiedz
dewastat0r
77
DS

Gra na jesienne wieczory :)

No własnie, upatrzyłem sobie 2 tytuły, w które zawsze chciałem zagrać, a jakoś nie miałem okazji: Wiedzmin i Borderlands. Wiem, ze sa to rozne gatunki gier, ale laczy je element rpg, ktory bardzo lubie. Ktora gra da mi wiecej funu i nie znudzi sie szybko?

29.10.2011 19:40
2
odpowiedz
Juentia_NPC
21
Generał

Co prawda grałem w demo Wiedźmina ale wybierz właśnie go. Borderlands jest nudny jak cholera

29.10.2011 19:42
3
odpowiedz
ronn
121
Legend

jesli ma byc jedna z tych 2

to wiedzmin

nie jestem fanbojem wiedzmina, bo uwazam, ze tez troche mu brakuje, ale borderlands jest po prostu bardzo slabe

29.10.2011 19:51
sapc_io
4
odpowiedz
sapc_io
67
Pretorianin

Jeśli wolisz klimaty fantasy w rodzimym słowiańskim stylu (którego trochę zabrakło w drugiej części jak dla mnie) to wybierz wiedźmina. Dla mnie jest to lepsza część niż Zabójcy królów(która nota bene też była spoko, ale czegoś jej brakło IMHO).
Jest dość mrocznie, dialogi są prześwietne, okraszone dobrym humorem. Jedynym problemem może być to, że w wiedźminie świat nie jest całkowicie otwarty i gra podzielona jest na rozdziały, co dla kogoś kto szuka mega swobody i możliwości hulania po świecie bez potrzeby posuwania fabuły na przód może okazać się wadą, bo poziomy nie są duże, ale fabuła i klimat całkowicie to rekompensują :).

29.10.2011 20:10
5
odpowiedz
fenfir
192
Generał

Jak oczekujesz dobrej fabuły to wybierz wiedźmina bo borderlands praktycznie jej nie ma.
Jeśli wolisz zabijać masy przeciwników i zbierać tonę broni itp. to bierz borderlands.

29.10.2011 20:31
Love&Pain...
6
odpowiedz
Love&Pain...
101
Generał

Swoją droga teraz na jesienne wieczory Skyrim będzie idealny skoro lubisz rpg

30.10.2011 11:18
7
odpowiedz
nadolle
65
Konsul

Wiedźmin- jeden z najlepszych RPG ostatnich lat i przy okazji jedna z najlepszych polskich gier. Świetne dialogi, nie liniowa fabuła, parę ciekawych rozwiązań i zabawa na wiele godzin (chociaż gra potrafi się dłużyć, zwłaszcza w II rozdziale, ale i tak warto).
Borderlands- ciekawe połączenie hacken slesha (nie nie jestem pewien czy to tak się pisze) i strzelanki. Ciekawe świat gry, świetny klimat, tysiące (dosłownie) spluw do wypróbowania i całą masa miodnej akcji. Niestety z czasem gra potrafi znużyć i stać się bardzo monotonna (przez prawie 90% walczymy z tymi samymi wrogami w bardzo podobnych lokacjach), rozczarować mogą też postacie do wyboru (różnice między nimi są minimalne).
Polecam bardziej Wiedźmina.

30.10.2011 11:48
EspenLund
😃
8
odpowiedz
EspenLund
126
Legend

Oczywiście że wiedźmin, najlepsze teksty jakie kiedykolwiek słyszałem w grze :)

– Słyszałeś coś o Salamandrze?
– Jebane gady... słyszałem, ale nie mam bladego pojęcia czego chcą!
– Płazy.
– Co, kurwa?
– Salamandry to płazy.

– Zoltan możesz mi wyjaśnić, czemu pijemy z kubków. Głowę daje, że widziałem tu gdzieś kieliszki...
– Poważne problemy, należy rozwiązywać konkretnymi metodami. Półśrodki nie dają rady.

30.10.2011 12:09
HUtH
9
odpowiedz
HUtH
120
kolega truskawkowy

Borderlands to chyba taka gra w stylu diabolo, nabijanie leveli i lootowanie... Wiadomo, że cos takiego wciąga na jakiś czas, ale na pewno nie pozwoli na wniknięcie w świat gry tak jak Wiedźmin. Świetny erpeg, gra się bardzo przyjemnie, gra zasysa niesłychanie :P W dwójce już tego klimatu nie ma...

30.10.2011 12:29
10
odpowiedz
Hawkeye_75
5
Pretorianin

Jak dla mnie Wiedźmin mocno przereklamowany, dobry, ale nie idealny.
Borderlands to świetna rozrywka, ale szybko nudzi.

30.10.2011 12:58
kzwwdo
11
odpowiedz
kzwwdo
75
Generał

Wiedźmin - za Polski, słowiański klimat.

30.10.2011 13:10
Adam1394
12
odpowiedz
Adam1394
126
Stary Konfederata

Łorld of Łarcraft!

Nawet na priwejcie będzie lepszy niż jakakolwiek gra Single.

Jeżeli tylko z tych dwóch to polecam Wieśmina

01.11.2011 12:37
Ruston
13
odpowiedz
Ruston
37
Shodan

Borderlands jest dobrą grą ale po paru godzinach się strasznie nudzi.

Wiedźmin jak najbardziej. Grałem z przyjemnością. Jedyne co czasami mnie denerwowało to walka.
Trzeba po prostu się do tego przyzwyczaić. Możemy uderzać mieczem tylko w odpowiednim momencie.
Nie jest to normalna sieczka jak w Gothic czy Oblivion.

PS : Zamiast Borderlands polecam Fallout 3 i Fallout New Vegas !!!

02.11.2011 16:53
14
odpowiedz
Erisgrim_NPC
21
Konsul

Wiedźmin zdecydowanie.
A jeżeli chcesz sobie postrzelać w RPG to seria MassEffect jest lepsza,ewentualnie Alpha Protocol(gra bardzo niedoceniona tylko dlatego bo miała za słaba grafikę jak na rok 2010)lub seria Bioshock.Albo jak napisał Ruston>>Fallout 3 i Fallout New Vegas(oj długo zagrywałem długo)

Forum Forum Gry RPG
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl