GF GTX 460 - zepsuta grafa?

Forum Komputery
Odpowiedz
28.12.2015 18:52
1
odpowiedz
skorek
28
Pretorianin
Image

GF GTX 460 - zepsuta grafa?

Witam

Z nienacka (bez uderzenia w komputer, zbytniego przeciążenia ) mój ekran zaczął wyglądać jak na załączonym obrazku.

Pomyślałem, że to kwestia grafiki, wyciągnąłem ją z kompa, wyczyściłem, nawet przepiąłem do innego gniazda na płycie głównej - nie pomogło.

ad Reinstall systemu --> takie "błędy odświeżania" pokazuje już na startowym ekranie biosa
ad Płyta/Monitor --> w DOSowym odpalaniu (kiedy mnie pyta o np. boot z CD) wszystko wygląda ładnie na czarnym ekranie, pod Windowsem nawet na czarnym ekranie krzaczy.

Przy starcie systemu wyskakuje komunikat z prośbą o instalację/aktualizację sterowników. Po wykonaniu tego kroku robię reset kompa i sytuacja wraca do punktu wyjścia - nic się nie poprawia.

Czy może jeszcze o czymś nie pomyślałem?
Czy jeśli to faktycznie popsuta karta, to da się ją jeszcze 'zregenerować' czy już jest kompletnie do śmieci?
Jestem wdzięczny za wszystkie pomysły.

28.12.2015 19:00
Martius_GW
2
odpowiedz
Martius_GW
61
Generał

Artefakty to przeważnie oznaka końca życia karty. Niektórym pomaga na jakiś czas "wygrzanie" w piekarniku ale to raczej przedłużenie agonii.

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl