Jaka ta Argentyna jest słaba.Nie wierze że Egipt, gdzie ma dwóch znanych graczy, tak sobie radzi. Wychodzi na to, że to nie pod Argentynę drabinka, tylko pod Anglię ;D
My żyjemy w jakimś Matrixie. Realnie nie ogarniam że taki Egipt tak gra. To się kupy nie trzyma ;D No ale w 1/16 jedna niespodzianka przejście Paragwaju. A w 1/8 też jedna i padło na Argentynę. Dziwnym trafem dwa mecze, gdzie różnica poziomów na papierze była największa.

ARGENTYNO, ARGENTYNO, CO TY ROBISZ?!
Ja wiem, że to już nie jest ta sama drużyna co 4 lata temu, bo jednak zaliczyła spory regres. Ale no kuźwa, tego że Egipt ich wyjaśni to się nie spodziewałem. XDDD Brawo Leo, po co ci był ten karny stary karakanie. 🤣
Nie lubię ich. Wyżej srają niż dupe mają. Zero pokory.
Ot taki naród.
Argentyna to zespół po swoim prime. Nie zmienia to faktu że jak odpadną z Egiptem to będzie największa sensacja tych MŚ.
To ja jako ciekawostkę podam wyniki Egiptu z roku 2022 i 2018... Po chwili namysłu dorzucam MŚ 2014 i 2010 ;)
2022:
2018: Egipt - Urugwaj 0:1, Egipt - Rosja 1:3, Egipt - Arabia Saudyjska 1:2
2014:
2010:
No jeszcze nie, bo tam może byc karny w drugą stronę zaraz lD lol nawet var nie sprawdzał ;D
Nienawidzę Enzo, ale nie zmienia to faktu że to kawał piłkarza.
Bramka Egiptu została anulowana z powodu faulu. W podobnej sytuacji w drugą stronę sędzia nawet nie podchodzi do VARu. Te mistrzostwa są fatalnie sedziowane.
Egipt byl juz w niebie, ale święty Piotr ich uswiadomil przy bramie,, ze islamistow tam nie wpuszczają.😂
Comeback Argentyny iscie magiczny.
Odpowiednikiem św. Piotra w islamie jest Szymon Czysty (Szimun) i to pewnie on zamknął drzwi przed Egipcjanami.
Trzeba przyznać, że wprowadzenie Martineza na boisko ożywiło Argentynę. Turbo zmiana.
Mecz pełen emocji. Messi to jedank jest goat, bez niego by nie dali rady, nawet ten zmaronowany karny będzie przyćmiony przez zwycięski wynik.
Dawno nie było takiego wyciągnięcia meczu w tak krótkim czasie chyba. Belgia, ale Belgia tylko na remis i potem w dogrywce wygrała. A tutaj Argentyna wygrała.
[Szwajcaria — Kolumbia]
-14 w generalce po braku typu na Argentynę :(((
Lecę w Kolumbię. Szwajcaria gra bardzo fajny futbol, ale nie mieli do tej pory poważnych rywali. Kolumbia z kolei dominowała każdego kolejnego rywala (w tym Portugalię) i myślę, że ze Szwajcarią będzie podobnie. Trzeba tylko poprawić skuteczność...
Cholerka odpuściłem jeden mecz a widzę (po czasie strzelenia goli) że musiał być emocjonujący. No nic przynajmniej wątroba odpoczęła. Czyli co? Argentyna ledwo dała radę?
To w tej fazie została tylko mecz Kolumbia - Szwajcaria. Kibicuje Kolumbii ofc. Ale jak wcześniej pisałem pewnie wygra Szwajcaria.
edit - jak do tej pory obstawiłem wszystkie mecze (wygrana / przegrana) zgodnie ze stanem faktycznym (post 9) poza jednym. Cieszę się gdyż o piłce nożnej mam znikome pojęcie i oglądam tylko mistrzostwa co 4 lata.
No właśnie widzę po minutach strzelenia goli że straciłem interesujące widowisko. Odrobić 2 gole i strzelić trzeciego w 13 / 14 minut to niezła sensacja.
I cyk 41 msc mam :) ale po szwajcaria - kolumbia może się to zmienić, gram 1.
Ja wiem, że w Afryce może nie wszyscy znają ten wynalazek, ale żeby kolejny raz afrykańska drużyna zesrała się metr przed kiblem. Po to robili te rozszerzenie, żeby w końcu te dziamdziaki powyłaziły z tych grup, a i tak tylko Maroko pokazało, że należy do tej światowej elyty.
BTW ja wiem, że jesteśmy w Ameryce, ale żeby dosłownie w każdym meczu chcieli się napierdzielać między sobą. Jakbym hokeja oglądał, powinni nie doliczać do już wcześniej doliczonych jak przegrany zamiast grać woli się awanturować.
Południowcy mają inny temperament. Zresztą Wyspy Zielonego Przylądka też pokazały klasę. Żeby Polska tak przynajmniej grała (wiem marzenie ściętej głowy).
Ogólnie Europejczycy grają nudno, ale za to wygrywają, widać to po tym mundialu, gdzie znowu większość ekip w czołówce jest europejskich. My spełniamy tylko ten pierwszy warunek.
Zielony Przylądek pasuje bardziej w kategorii sensacji, chociaż trzeba pamiętać, że eliminacje przeszli jak burza, więc to nie są aż takie bobasy na jakich kształtują ich media.
Ostatni mecz i krótka przerwa. Nareszcie sie wyśpię;D Chociaż już USA-Belgia przespałem,budziłem sie jak był koniec 1 połowy i koniec meczu ;D
I jak szybko to nawet zleciało, zaraz koniec.
Postawiłem sobie na Szwajcarię, ale Kolumbia to bierze, i będzie ciekawy mecz Argentyna Kolumbia.
Niech ktoś strzeli. Obojętnie kto, bo dogrywka to będzie jakaś katorga.
Ten mecz wygląda tak, jakby obie ekipy ugadały się na bezbramkowy remis, i na karne. Zmęczył mnie ten mecz. Szczególnie po poprzednim meczu ;D Top 5 najgorszych meczy na tych MŚ.
Ten mecz wyglądał jakby miały być karne bez goli i tyle. Niby Kolumbia w Dogrywce próbowała, ale ani przez chwilę nie czułem że padnie gol. Ohydny mecz, równie dobrze mogli monetą rzucić ;D A i tak w karnych przejdzie Kolumbia i tyle.
ale męczenie buły... to dość żenujące że taki mecz zobaczyliśmy w tak zaawansowanej fazie mundialu
Obstawiłem że wygra Szwajcaria ale wcale się nie cieszę. Do dupy wynik gdyż byłem za Kolumbia.
edit - ide się napić i popłakać.
Mogłem stawiać na tą Anglię i Hiszpanię a nie liczyć na fuksa;D Jeszcze bym był w grze..5 pkt do top 10. A tak pupa 11. Musiałbym liczyć na jakiś absurd, i obstawić Maroko i Norwegię ;D