Witam
Dzisiaj kupiłem Fallouta NV Ultimate Edition wersję po angielsku, i tutaj pytanie czy istnieje spolszczenie do tej gry bo spolszczenie do normalnego Fallouta NV jest nie wszystko spolszczone . Proszę o pomoc.
Dziękuje za odpowiedzi.
Fallout NV kupiony w Polsce (nawet bezpośrednio na Steam) posiada język polski. To dotyczy wszystkich dodatków. Nie można do polskiej podstawki kupić zachodnich DLC i odwrotnie, ponieważ wersje wydane na różne regiony mają różne identyfikatory, a konkretny DLC działa tylko z podstawką o konkretnym ID.
Narmo - czy jesteś tego pewny? Gdzieś przeczytałem że mogę angielską wersję dodatku do Skyrima - Dawnguard (otrzymaną n.p. w podarunku (gifcie) steamowym zainstalować do polskiej wersji gry, pod warunkiem że zmienię język gry w całości na angielski.. Uważasz że to niemożliwe? ;)
(Podobnie może być z Falloutem NV i dodatkami - per analogiam ;))
Flyby --> Tak, jestem tego pewien. Posiadałem do niedawna dwa Fallouty NV na swoim koncie. Pierwszy to był klucz kupiony chyba UK. Żeby kupić do niego DLC musiałem prosić mieszkańców tamtego regionu o wysłanie mi gifta bo przy próbie zakupu Steam twierdził, że nie mam podstawki. Oczywiście języka polskiego nie mogłem ustawić, ponieważ nie był w ogóle dostępny. Podczas SSS kupiłem wersję Ultimate i miałem na liście dwa Fallouty. W starym ciągle był widoczny tylko jeden DLC, a w nowym nie mogłem grać po angielsku w pełni, bo gra się nie uruchamiała. Pomogło usunięcie Fallouta z UK z konta i teraz mogę grać po polsku, angielsku, czesku itd.
Ale Fallouta można normalnie kupić na Steam. Skyrim natomiast nie, więc tutaj DLC z zachodu mogą działać. Ale po ostatnich zmianach wregulaminie Steam uważałbym z takimi manewrami.
Tak wyczytałem na jakimś forum polskim poświęconym Skyrimowi i że byłoby to jak najbardziej "legalne" ;)
Niemniej dziękuję ..w sumie nie uzyskałem potwierdzenia od kogoś znajomego (grającego w Skyrima) że coś takiego "działa" ;)
Co do pytania autora, to nie istnieje spolszczenie całego Ultimate Edition. Jest osobne do podstawki i osobne do DLC. Nie są jednak idealne. Czasami zdarzy się jakieś nieprzetłumaczone zdanie.