Dzisiaj o 20:00 na TVN Gladiator

Forum inne
Odpowiedz
24.05.2013 18:31
marcus alex fenix
1
odpowiedz
marcus alex fenix
83
Marcus

Dzisiaj o 20:00 na TVN Gladiator

Straszna posucha w ten piątek, Gladiator to chyba jedyna słuszna propozycja na dzisiejszy wieczór (biorąc pod uwagę podstawowe stacje). 5 Oscarów, świetne role Phoenixa i Crowe'a, pozycja "must have" dla fanów kina.

20:00 - TVN - Gladiator

24.05.2013 18:34
👍
2
odpowiedz
zanonimizowany560811
101
Senator

Oglądałem nieraz, naprawdę dobry film. Polecam, jeżeli ktoś jeszcze nie widział.

24.05.2013 18:37
3
odpowiedz
zanonimizowany907924
4
Pretorianin

Chyba trzeba mieszkać w jaskini bez dostępu do prądu żeby tego filmu nie widziec jeszce :-/
Chyba setny raz w telewizji :-/

24.05.2013 18:38
Stra Moldas
👍
4
odpowiedz
Stra Moldas
98
Wujek Samo Stra

Dlatego najlepiej nie brać pod uwagę tylko podstawowych. :)

Przede wszystkim o 20:00 w Canal+ "Łowcy Głów", do tego "Trainspotting" o 22:00 w Cinemaxie. I jest. :)

24.05.2013 18:40
kjx
5
odpowiedz
kjx
136
Mighty Pirate

Słaby film. Nie, to nie trolling. Po prostu mi się kompletnie nie podobał. Chociaż muszę przyznać, że Joaquin Phoenix zagrał naprawdę świetnie! Totalnie przyćmił Russella.

24.05.2013 18:46
6
odpowiedz
Spe-S---dow
119
Legend

To Russel zagrał kiedykolwiek dobrą rolę? Dość wspomnieć jego udział w Robin Hoodzie, pfff.

[3]
jaskini? Bez przesady. TV z drogim pakietem gdzie masz takie kanały? Owszem :]

Zresztą i tak o 20 jest Życie na podsłuchu. Obejrzałbym gdyby nie rodzinka zapatrzona w telenowele.

24.05.2013 18:48
wysiak
7
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

kjx -->
Słaby film. Nie, to nie trolling. Po prostu mi się kompletnie nie podobał.
To nie pisz, ze "film slaby", tylko ze tobie sie akurat nie podobal. Twoj gust nie podlega dyskusji, to tylko twoj problem - natomiast stwierdzenie czy dany film moze byc okreslony jako 'slaby' jest akurat weryfikowalne.

SpecShadow --> Oczywiscie, ze Crowe mial troche dobrych rol, jesli ty z jego filmow znasz tylko Robin Hooda, to juz tylko twoja sprawa:)

24.05.2013 18:49
emil kuroń
8
odpowiedz
emil kuroń
68

Panie Moldas, nie każdego stać na kanały premium. Nie oszukujmy się, większość społeczeństwa ma NTC.

24.05.2013 18:50
Stra Moldas
9
odpowiedz
Stra Moldas
98
Wujek Samo Stra

Panie kuroń, ja informuję. Nie patrzę na większość społeczeństwa, tylko na najciekawsze pozycje dostępne na polskojęzycznych kanałach. Jak ktoś będzie chciał i miał możliwość, to obejrzy. ;)

24.05.2013 18:59
kjx
10
odpowiedz
kjx
136
Mighty Pirate

To nie pisz, ze "film slaby", tylko ze tobie sie akurat nie podobal.

Przecież to właśnie napisałem. Nie mam zamiaru w jednozdaniowej wypowiedzi, używać 3 razy zwrotu "według mnie". Według mnie słaby film, według mnie RC słabo zagrał, według mnie JP dobrze zagrał.... Średnio rozgarnięty człowiek zrozumie, że mówię tylko o moich odczuciach. Niepotrzebnie się czepiasz.

stwierdzenie czy dany film moze byc okreslony jako 'slaby' jest akurat weryfikowalne

Z ciekawości, w jaki sposób? Znam ludzi, którzy zachwycają się dziełami pokroju "Megapyton vs megamacki" i potrafią kupować (czy nawet sprowadzać z zagranicy) te filmy. Dla 99% ludzi, są one kaszanką, dla nich nie. Jak tutaj zweryfikować czy rzeczywiście są słabe czy nie?

24.05.2013 19:00
wysiak
😊
11
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

kjx --> Bardzo prosto, sprawdz sobie jaka srednia ocen ma ten film z ponad pol miliona glosow na imdb.

I to ma być jakiś wyznacznik? Wybacz, śmiechłem.
Wybacz, ja tez smiechlem - jest to wyznacznik tego, ze najwyrazniej problem nie jest z filmem, tylko wlasnie z twoim gustem. Ale oczywiscie masz do tego prawo, tobie moga sie dobre filmy nie podobac, tak jak niektorym moga sie podobac rozne Megapytony vs megamacki. Twoj problem.

24.05.2013 19:01
kjx
12
odpowiedz
kjx
136
Mighty Pirate

I to ma być jakiś wyznacznik? Wybacz, śmiechłem.

@up: Ale ja nie mam żadnego problemu. Stwierdzam tylko, że imdb czy inne metacritic nie są żadnym wyznacznikiem (niech ci będzie, dodam "przynajmniej dla mnie nie są"). Co z tego, że pół miliona ludzi uznało ten film za dobry. Na świecie jest pewnie 2 miliony innych ludzi, którym film się nie podobał i mają w dupie całe ocenianie na stronach internetowych. Owszem, takie stronki są fajne, bo można sobie poczytać o wadach czy zaletach danej produkcji ale założenie "pół miliona ludzi oceniło pozytywnie, to znaczy, że film jest dobry i mi też się musi podobać" jest dla mnie nie do przyjęcia, ot co.

Ale masz rację, tutaj nie ma się co spierać, bo to kwestia gustu (a nie jakiegoś wyimaginowanego problemu który mi suponujesz).

24.05.2013 19:09
😊
13
odpowiedz
Majkel Dzordan
19
Generał

Meh. Kilka lat temu miałem szczęście i kupiłem za 10zł edycję specjalną przedłużoną o ileśtam i bajerami na płycie w jakimś kiosku. Wydanie premierowe w folii.

Nie wiem z jakiej okazji była ta cena, ale za taką cenę to brać.

24.05.2013 19:14
14
odpowiedz
zanonimizowany13287
108
Generał

Też śmiechłem. Oceny społeczności na imdb czy filmwebie to ostatnia rzecz jaką bym się sugerował przy wyborze filmu do obejrzenia.

A jeśli chodzi o "gladiatora" to bardzo dobry film w swojej kategorii, w ostatnich latach chyba jeden z lepszych.

24.05.2013 19:16
raziel88ck
15
odpowiedz
raziel88ck
216
Reaver is the Key!

Świetny film. Trzymający w napięciu od początku, do samego końca.

24.05.2013 19:36
Garret Rendellson
16
odpowiedz
Garret Rendellson
87
Legend

A ja śmiecham z was wszystkich równo - oceny na filmwebie czy metacritic jak najbardziej SĄ wyznacznikiem tego jaka jest szansa, że ci się spodobają. Filmy z oceną niższą niż 5 na 90% ci nie podejdą natomiast te wyższe niż 7 na 90% nie będą stratą czasu.

24.05.2013 19:56
emil kuroń
17
odpowiedz
emil kuroń
68

Na filmwebie fajną rzeczą jest "gustomierz". Wybierasz, jaki film chcesz obejrzeć, i sprawdzasz na ile % wg filmwebu ci się on spodoba (musisz oczywiście mieć swój ulubiony gatunek filmowy, ocenione parę filmów, aktorów, wtedy łatwiej jest "gustomierzowi" ocenić).Jak na razie w 100% się to sprawdziło w moim przypadku.

A ocenami do końca nie sugerowałbym się. To są subiektywne opinie ludzi, ale czasem i też "jedynki" dają trolle, aby tylko zaniżyć ocenę filmu.

24.05.2013 19:58
X@Vier455
👍
18
odpowiedz
X@Vier455
118
Szynszyl

@up

Polecam Gustomierz szczególnie wtedy kiedy ma się dużo ocenionych filmów :) Ja mam coś około 850 albo i więcej i dlatego mój gustomierz też bardzo dobrze sobie radzi. Chyba tylko raz się pomylił - wybaczam.

24.05.2013 20:04
<SEBEK>
😃
19
odpowiedz
<SEBEK>
66
obserwatoR

niedawno oglądałem wszystkie sezony Spartakusa i mam po tym tak wyprany baniak że już nie mogę oglądać filmów ze starożytnym Rzymem i gladiatorami :D

24.05.2013 20:10
jarekao
20
odpowiedz
jarekao
170
PAX

Gustomierz? Proszę bardzo: 89%. Niestety filmu nie mam możliwości obejrzeć.

Forum Forum inne
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl