Forum Gry Filmy i Seriale Tech Ogólne Archiwum Regulamin

Forum: Duma tatusia - czyli o tym, jak mój syn został muzykiem.

początekpoprzednia12
02.08.2025 12:48
7
6
Grigori1922
28
Konsul

Nie jestem tak do końca w temacie, przebrnąłem pobieżnie przez te wątki, ale obrona gościa który (jak wynika) chronicznie i długotrwale kłamał i oszukiwał przez kogoś kto sam padł "ofiarą" tych kłamstw to taki trochę syndrom sztokholmski. :P

02.08.2025 12:51
😉
8
5
Banita_
2
Centurion

Grigori1922 coś w tym jest, ale imo kvisatz potrzebuje bardziej psychiatry niż goozys, i może dlatego go broni.

02.08.2025 12:58
10
Grigori1922
28
Konsul

Kwisatz
To akurat prawda, że czasem jestem mało empatyczny. Z drugiej strony kłamstwo to coś czym od zawsze w szczególności gardzę, dosłownie nienawidzę kłamców. Także może jestem mało obiektywny w tej kwestii.

Druga sprawa, że ten wątek faktycznie został chyba trochę niezdrowo rozgrzebany i zrobił taką sensację, której nie spodziewałbym się po dorosłych ludziach. No, ale ja nie jestem z tym forum tak długo związany, a dla nich to może w pewien sposób takie rozwiązanie tajemnicy z dzieciństwa. Także nie oceniam.

post wyedytowany przez Grigori1922 2025-08-02 13:01:16
02.08.2025 13:09
😒
12
6
Banita_
2
Centurion

megera -tysiące postów trollowałaś ludzi, wkręcałaś, robiłaś beke, i teraz nagle robisz z siebie pokrzywdzonego aniołka bo na ciebie trafiło? Serio?

02.08.2025 13:11
Megera_
13
Megera_
153
Furia

A podasz przykłady tego wkręcania i trollingu? Bo średnio sobie przypominam.
Przecież za to też dostaję baty, że jestem taka turbopoważna.

Chyba że chodzi o to, że potrafię się odszczeknąć, albo być nieprzyjemna, jeśli ktoś mi czymś podpadnie - to owszem, takie praktyki uprawiałam często. Jak większość tutaj zresztą.
Nie przypominam sobie jednak, bym celowo trollowała albo cisnęła komuś "za niewinność".

post wyedytowany przez Megera_ 2025-08-02 13:19:57
02.08.2025 13:16
14
5
Banita_
2
Centurion

Chodzi mi bardziej o to, że właśnie doskonale wiesz jak działa gol, od lat jesteś czynną uczestniczką, i nagle jestes wielce zdziwiona, jak oberwałaś odłamkiem. No sorry, byłaś twardą zawodniczką i bierz to na klate, a nie użalaj sie ;)

02.08.2025 13:48
Megera_
15
Megera_
153
Furia

No może poniekąd racja. Z pewnością nie mam dystansu do całej tej imby, bo mnie to personalnie dotknęło i tylko ja wiem, co podżyłam rok temu tak naprawdę. Nie żalę się i nie oczekuję słów pocieszenia, ale napieprzanie we mnie że byłam głupia, bo nie zwietrzyłam zawczasu, jest po prostu dość.. okrutne. Chociaż w sumie też nie mam prawa winić, bo przecież forum nie wiedziało, że cokolwiek się wydarzyło (poza kilkoma osobami, które jako tako zostały naświetlone). Może trzeba było rok temu napisać wątek-nekrolog, zaraz po tym jak otrzymałam tę przejebaną wiadomość.. to inaczej by się sprawy potoczyły. Uznałam jednak, że to nie był moment na nagłaśnianie (tym bardziej, że wszystko okazało się fejkiem).
Z perspektywy tego, co widzę teraz - no może i słuszne jest wytykanie mi, że byłam naiwniaczką, że nie mam dystansu, jeszcze brakuje porady "get a life". Tylko że ja już to wszystko wiem, bo ja to sama z sobą przerabiałam rok temu. To chyba nie jest straszny grzech, komuś zaufać (a potem się zawieść)? Trzeba mi to przypominać, myślisz?

02.08.2025 14:04
😒
16
4
Tribunal 
3
Pretorianin

Nikt nie komentował tego, że się przejęlaś "śmiercią" Goozysa. Sama sobie dopowiedziałaś, że to przez to ktoś się z ciebie nabija. Zacznij czytać, co ludzie naprawdę piszą i przestań robić z siebie wieczną ofiarę.

02.08.2025 14:07
zielele
17
6
zielele
159
Legend

napieprzanie we mnie że byłam głupia, bo nie zwietrzyłam zawczasu, jest po prostu dość.. okrutne.

mam wrażenie, że tylko WolfDale faktycznie odnosi się w tej całej sprawie do Ciebie i to są chyba jakieś Wasze pozaforumowe "porachunki", bo przecież cała reszta "wini" raczej wyłącznie Goozysa i nawet jakoś specjalnie nie zwraca na Twoją opowieść uwagi, bo traktuje to tylko jako cegiełkę w calej tej historii.

post wyedytowany przez zielele 2025-08-02 14:08:24
02.08.2025 14:19
cswthomas93pl
18
5
cswthomas93pl
152
Legend

Kurde naprawde mocno musialem cie zaorac, bo widze ze dotyk boli dlugo.

Co ty z tym oraniem ciągle, masz jakieś złe wspomnienia z dzieciństwa?

To nawet ja jestem na forum +/- od 2008 roku a kojarzę ksywkę banita (oryginalnie to chyba royal banita?)

02.08.2025 14:36
adam11$13
19
5
adam11$13
134
EDGElord

To jest właśnie urocze, że Kwitz zawsze stara się być ekspertem w każdej dziedzinie i uważa się za prawdziwego oracza trolli podczas kiedy gdy czyta się jego dyskusje poprzez te ciągłe edytowane i nieskładne jak diabli posty to ma się wrażenie, że temu człowiekowi podczas pisania trzęsą się ręce, a z pyska leci piana. Ja rozumiem, że granie w WoWa, słuchanie Najtłisza i przypierniczanie się do absolutnie każdego na forum przez ostatnie 20 lat odciska swoje piętno, ale serio… może jednak trochę pokory i chęci schowania swego ego.

Mnie sprawa Goozysa po prostu interesuje bo o ile nie dotknęła mnie personalnie to jednak od kiedy jestem na forumie to jego ksywka regularnie się przewijała i po prostu uważałem go za bardzo fajnego i mądrego kolesia… dalej uważam dlatego chciałbym aby wrócił tylko już bez zbędnych podchodów. Nie mam zamiaru latać po żadnych archiwach i zbierać dowodów z forum o gierkach, ale jak najbardziej obserwuję co się dzieje.

post wyedytowany przez adam11$13 2025-08-02 14:38:09
02.08.2025 14:58
Darth_Tusken
20
1
Darth_Tusken
49
Świniobicie z dancingiem

Via Tenor

Teraz już rozumiem dlaczego Megerę nazywają drama queen i nie tylko.

02.08.2025 14:59
😈
21
Tribunal 
3
Pretorianin

Wcześniej miała inny napis w avatarze. Bardziej trafny. O wiele mniej ironiczny niż chciała.

02.08.2025 15:00
Megera_
22
Megera_
153
Furia

Tribunal, tobie parę postów umknęło chyba? Może spytajmy Loona, czy swoją ironią nie zamierzał mnie naprostować (ale nawet śmiesznie było, przyznaję), albo Adama, czy nie chciał mi dojebać wplątując w wątek zupełnie inny temat, który bardzo go mierzi widocznie, a odezwał się chyba tylko dlatego, że akurat byłam "online"? Sorry, ale na pasywną agresję jestem przeczulona.
Oczywiście, wiem, co odpowiesz - że jestem drama queen i attention whore. Ale po tyyylu latach na forum, jak "wypomniał" mi Banita, nie będzie to dla mnie zaskoczeniem. I na tym chyba poprzestanę, bo za chwilę zacznę pieprzyć jak Goozys, który w swoim "oryginalnym" jedynym wpisie doszedł do wniosku, że to jest szambo i wszyscy jesteśmy popierdoleni. Bez wyjątków!

Wierszyki Wolfa to jest mały pikuś.

EDIT
Dokładnie, tak jak pisałam... :) Zero zaskoczenia.

post wyedytowany przez Megera_ 2025-08-02 15:03:19
02.08.2025 15:02
23
Tribunal 
3
Pretorianin

OK. Zacytuj ten post Adama, w którym jechał po tobie za historię z "córką" Goozysa.

02.08.2025 15:07
Megera_
24
Megera_
153
Furia

Nie z córką, gamoniu, tylko przecież wyraźnie napisałam, że wplątał inny wątek, zupełnie z dupy, nagle mi wypominając krindżowe dyskusje z Drackulą. Co to miało w ogóle do rzeczy? Poza tym żeby zasiać ferment?

02.08.2025 15:09
😂
25
Tribunal 
3
Pretorianin

Hmm... Dziwne, bo odpowiadałaś mu tak, jakby to dotyczyło historii z córką. Pomyliłaś przyciski "odpowiedz" z "odpowiedz na post"?
No i dopiero, jak wytłumaczyłem ci jak krowie na rowie, to załapałaś, o czym mówił Adam. Coś nie klei się ta historia. To już Goozys lepiej sobie z tym radził.

post wyedytowany przez Tribunal  2025-08-02 15:10:11
02.08.2025 15:39
Megera_
26
Megera_
153
Furia

Tribunal, bystrzaku, może też pora zmienić "patrzałki" bo czegoś się ewidentnie nie dopatrzyłeś. Spojrzałam sobie na te linijki no i czy patrzę od przodu, czy od tyłu, to Adam po prostu chciał malkontencko wyrzygać swoją żółć za ten okropny cringe, który uprawiam od lat. Nieważne wobec kogo. Najgorzej jest po prostu jak ktoś się lubi! Więc wplątał swoje zniesmaczenie w temat, który akurat "krindżowej" sprawy z Drackulą nie dotyczył, ale no przecież tam byłam, więc warto było pokąsać, bo to zobaczyłam i odebrałam całe to passive aggressive, nie pierwszy raz zresztą.
Ale co ja tam mogę wiedzieć, jestem tylko głupią Megierą, a Adam ma za sobą pół armii golowych orków.

02.08.2025 15:51
hopkins
😂
27
2
hopkins
228
Zaczarowany

Ale co ja tam mogę wiedzieć, jestem tylko głupią Megierą, a Adam ma za sobą pół armii golowych orków
Co tu się dzieje.

02.08.2025 15:51
👍
28
Tribunal 
3
Pretorianin

Tak. A potem odpisałaś mu na coś, czego nie napisał. I brnęlaś dalej w temat, a kiedy w końcu wytłumaczyłem ci w czym rzecz, to odpisałaś
O urwał nać, więc o to wam chodzi!
Co byłoby dość dziwną reakcją w przypadku, gdybyś od początku odpisaywała na temat, prawda? :)
Mój przykład z kawą wciąż jest aktualny.

Jak do armii orków Adama dodasz swoją armię simpów, to wyjdzie na zero, więc jest git.

post wyedytowany przez Tribunal  2025-08-02 15:53:22
02.08.2025 16:35
😍
29
Tribunal 
3
Pretorianin
Image
10

Aż mnie zainspirowało.

02.08.2025 17:25
Megera_
30
Megera_
153
Furia

Co ty fanzolisz, Tribunal, jakie moje simpy, przecież tu nie ma nikogo kto by mnie nawet odrobinę lubił :) Mówią to statystyki :D
I z całej tej Gooz-a-fery wyciągam tylko jeden wniosek - rok temu bardzo przeżywałam "śmierć" internetowego frienda, a nawet jak się okazało, że żadna śmierć nie nastąpiła, to i tak przeżywałam, bo reakcja niedoszłego nieboszczyka była dość dziwna. Właściwie to powinnam być Goozysowi wdzięczna, bo w ostateczności to on mnie oduczył przejmowania się jakimiś randomami z neta. Ta 3dniowa afera tylko mnie utwierdziła w przekonaniu.
W całym tym chorym wątku oburzyłam się właściwie tylko raz, na Adama właśnie, że odpala sobie tematy z dupy i tak mu akurat pasuje, widocznie "zapomniał wół, jak cielęciem był". Serdeczne dzięki.

02.08.2025 17:34
👍
31
Tribunal 
3
Pretorianin

Via Tenor

Git.

02.08.2025 12:11
64
odpowiedz
Benekchlebek
29
Senator

Szkoda, że usunął konto. Ja tam jestem na tak, by chlopak się spełniał w tym, co robi

02.08.2025 16:20
WolfDale
😊
65
3
odpowiedz
WolfDale
89
~sv_cheats 1

Via Tenor

Oho, widzę że impreza przeniosła się tutaj.

02.08.2025 17:56
Herr Pietrus
😁
66
3
odpowiedz
7 odpowiedzi
Herr Pietrus
235
Jestę Grifterę

Mało wam jednego wątku?

Chociaż przyznam, że jak tak przeglądam kolejne wpisy, to wiele osób dało się koncertowo wkręcić, te dyskusje o wartości muzyki elektronicznej z muzykiem sesyjnym, wspominanie własnych prób w Magixie, te wszystkie entuzjastycznie opinie, że jest super...

... Creepy, gdy się teraz popatrzy, ile postów zanonimizowano i jak ludzie całkiem serio dzielili się wrażeniami, ba, spierali się, kto ma rację. :)

post wyedytowany przez Herr Pietrus 2025-08-02 18:13:45
06.08.2025 08:29
John_Wild
66.1
John_Wild
50
Okropnie_Wściekły_Dzik

Herr Pietrus Co to się właściwie stało? Był wątek muzyczny i nie ma. Ta muzyka o była AI? Jeśli tak, to sam dałem się nabrać, a kawałki były ciekawe.
Ostatnie posty jednak to jakieś sprzeczki. Ktoś umarł a jednak nie, ktoś został oszukany. O jakimś goozysie piszą. Megera_ użera się z jakimiś niskolewelowymi trolami. Założyciel wątku usunął konto, a nie brał udziału w tej wymianie zdań.

post wyedytowany przez John_Wild 2025-08-06 08:46:50
06.08.2025 09:15
Deton
06.08.2025 10:07
😜
66.3
Banita_
2
Centurion

jakimiś niskolewelowymi trolami.
Napisał wysokolewelowy nie troll :)

06.08.2025 10:15
grish_em_all
😱
66.4
grish_em_all
255
Grish
Image

Klucz do zamieszania:

Widzę, czytam, a nadal nie wierzę

06.08.2025 10:28
John_Wild
😊
66.5
John_Wild
50
Okropnie_Wściekły_Dzik

Deton Dzięki. Czyli autor tamtego wątku o okularach to ten sam co tworzył ten. Tu chyba pisał sam ze sobą bo dwa konta zniknęły. Jak rozumiem to jest jakiś rzezimieszek forumowy. Nie znam historii tego goozysa i co on tam na wyprawiał. Widzę, że to jakiś grubszy temat. Chciałem tylko posłuchać muzyki. Czyli dałem się nabrać, no trudno :)

post wyedytowany przez John_Wild 2025-08-06 10:31:15
06.08.2025 10:32
66.6
Banita_
2
Centurion

Ktoś mi odpowie jak się zdobywa lewele? Chciałbym mieć tyle co John_wild.

06.08.2025 15:27
M@co
66.7
M@co
130
Krzywda

Ktoś mi odpowie jak się zdobywa lewele? Chciałbym mieć tyle co John_wild.

Żeby to osiągnąć musiałbyś zostać statsiarzem, więc lepiej nie...

Forum: Duma tatusia - czyli o tym, jak mój syn został muzykiem.
początekpoprzednia12